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シマイの英語
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英訳・英語 Simai
「シマイ」を含む例文一覧
該当件数 : 9件
シマイセエビP.penicillatus(Olivier,1791年)例文帳に追加
Shima Ise ebi, or Panulirus penicillatus (Olivier, 1791)発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
さてこれで本当にオシマイで、例文帳に追加
Now really and truly it was finished.発音を聞く - James Matthew Barrie『ピーターパンとウェンディ』
シマイサキを用いて、魚類体表面に付着した寄生虫を駆除することができること及び漁獲量の向上を図ることができることを見出した。例文帳に追加
This method for exterminating parasites attached on the surface of a cultured fish and increasing catch quantity, by using bloched terapon. - 特許庁
とはいっても、間に合わなくても私は神にちかって、オシマイにはなにもかも上手くいくことは約束します。例文帳に追加
On the other hand, if they are not in time, I solemnly promise that it will all come right in the end.発音を聞く - James Matthew Barrie『ピーターパンとウェンディ』
Calyptogena属二枚貝(cold-seep clam)、ナギナタシロウリガイ(Calyptogena phaseoliformis)、シロウリガイ(Calyptogena soyoae)、スルガシロウリガイ(Calyptogena fausta)、シマイシロウリガイ(Calyptogena okutanii)の肉片を細かく粉砕し、クロロホルム−メタノール混合溶液により脂質成分を抽出して、新規なn-1PUFA、n-4PUFAやn-7PUFAを含む脂質を得る。例文帳に追加
The lipid containing new n-1PUFA, n-4PUFA, and n-7PUFA is obtained by finely grinding pieces of meat of genus Calyptogena bivalve (cold-seep clam), Calyptogena phaseoliformis, Calyptogena soyoae, Calyptogena fausta, and Calyptogena okutanii and extracting lipid components with a chloroform-methanol mixture solution. - 特許庁
モノアゾ含金化合物を含有する組成物であって、皮膚感作試験、特にマキシマイゼーション法における皮膚感作の発現率が20%以下であるモノアゾ含金化合物含有組成物。例文帳に追加
This composition containing the monoazoic metal-containing compound contains the monoazoic metal-containing compound, wherein the skin sensitization- developing percentage is not more than 20% when the composition is evaluated by the skin sensitizing test, especially by the maximization test. - 特許庁
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「シマイ」を含む例文一覧
該当件数 : 9件
カタクチイワシ、マイワシなどの魚介類をその漁獲時から選別、輸送、搬入、仕込み時から10日間の間に、酢酸などの酸性溶液に接触させ、食塩或いは、食塩及びエタノール共存下、或いは、エタノール存在下で酵素加水分解処理するものである。例文帳に追加
The seafood-fermented seasoning liquid is obtained by making fish and shellfish such as anchovy or sardine come in contact with acidic solution comprising acetic acid or the like within 10 days from the time of selection, transportation, delivery and preparation after being caught, and subjecting the seafood to enzymatic hydrolysis in salt or the coexistence of salt and ethanol, or in the presence of ethanol. - 特許庁
魚介類、特にカタクチイワシ、マイワシなどを原料として、アレルギー物質のヒスタミン含有量が少なく、また睡眠中の突然死の原因と考えられているチラミン含有量も少なく、魚の臭みの少ない、低塩分又は無塩の魚介類発酵調味液を効率よく製造する方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for efficiently producing low-salt or salt-free seafood-fermented seasoning liquid using seafood, particularly anchovy, sardine or the like as raw material, having a slight content of Histamine which is allergy substance, having a content of Tyramine regarded as the cause of a sudden death while sleeping, and having slight fishy smell. - 特許庁
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