意味 | 例文 (15件) |
スパゲッティのめんの英語
追加できません
(登録数上限)
「スパゲッティのめん」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 15件
茹で上がりの時間を半分に短縮でき、茹で上がりの断面の形状が通常のスパゲッティ同様、円様になり、わずかに芯の残る良好な食感(アルデンテ)が得られ、かつ、調理や喫食時にソースが付着しやすくなるスパゲッティの提供。例文帳に追加
This quickly boilable spaghetti on which grooves for imparting functions are formed in the longitudinal direction of the noodle filament. - 特許庁
和風スパゲッティのトッピング、お好み焼きの具、カレーライス、ラーメンにかけるなどとしても用いられる。例文帳に追加
Natto is also used as a topping for Japanese-style spaghetti, an ingredient for okonomiyaki (savory pancake with various ingredients), or a topping for curry and rice or ramen (Chinese soup noodles).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
更に、前記麺類が、うどん、そば、そうめん、冷むぎ、きし麺、中華麺、冷麺、スパゲッティー、ギョウザの皮、ワンタンの皮から選ばれた1種であることが好ましい。例文帳に追加
Further, the noodles are preferably one selected from Japanese wheat noodles, buckwheat noodles, thin wheat noodles, iced noodles, flat wheat noodles, Chinese noodles, spaghetti, Chinese pastry cases, and thin pastries. - 特許庁
現在ではラーメンのほか蕎麦やうどん、やきそばやスパゲッティ、そうめん、冷麺、春雨(料理)、フォーなどもあり、麺類全般が製品化されている。例文帳に追加
At present, noodles in general are commercialized such as ramen, soba, udon, yakisoba, spaghetti, somen (fine white noodles), reimen (cold noodles in Korean style), harusame (bean-starch vermicelli) (cuisine), and pho (noodles in Vietnamese style).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
早茹ででわずかに芯の残る良好な食感に茹で上がり、茹で上がりの断面の形状が略円形になるという機能を付加する溝を麺線の縦方向に形成したスパゲッティ。例文帳に追加
The functions comprises that the spaghetti can quickly be boiled in a good texture state slightly leaving a half-boiled portion, and that the cross section of the boiled spaghetti has an approximately circular shape. - 特許庁
うどん、そば、ラーメン、スパゲッティー、マカロニ等の食品類の茹で作業時に漸次減少する茹で湯に水を補給するに際し、茹で槽内の加熱された既存の茹で湯の極端な温度低下を防止する。例文帳に追加
To prevent extreme temperature fall of heated water in a cooking tank in supplying water to the heated water as it is gradually decreased through cooking procedures to food such as wheat-flour noodles, buckwheat noodles, Chinese needles, spaghetti, and macaroni. - 特許庁
うどん、そば、ラーメン、スパゲッティー、マカロニ等の食品類の茹で作業時に漸次減少する茹で湯に水を補給するに際し、茹で槽内の加熱された既存の茹で湯の極端な温度低下を防止する。例文帳に追加
To prevent the extreme temperature decline of existing heated boiling hot water inside a boiling tank at the time of replenishing water to the gradually reduced boiling hot water at the time of the boiling work of food such as Japanese noodles, buckwheat noodles, Chinese noodles, spaghetti and macaroni. - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「スパゲッティのめん」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 15件
ステーキ・ハンバーグのソースやサラダのドレッシングに大根おろしと醤油を使う場合もあれば、スパゲッティのソースとして明太子、たらこ、納豆、シソ、梅干しなどを使う場合もある。例文帳に追加
Grated daikon radish and soy sauce are sometimes used as the sauce for steak/hamburgers or as salad dressing, mentaiko (salted cod roe spiced with red pepper), and salted cod roe, natto (fermented soybeans), shiso (Japanese basil) or umeboshi (pickled "ume" - Japanese apricot) is also sometimes used for the sauce for spaghetti.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
沖縄そばの影響(過去、沖縄からの移民が多かったため)か汁は少なめで、また現地で入手しやすいスパゲッティの麺が使われている点に大きな特徴がある。例文帳に追加
However, the dish is characterized by an insufficient amount of soup broth, which might be influenced by Okinawa Soba (because, Palau received a lot of immigrants from Okinawa in the past), as well as by using spaghetti that is easily available in the country.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
うどん、そば、ラーメン、スパゲッティー、マカロニ等の茹で作業時に漸次減少する茹で湯の補給に際し、茹で槽内部に残存する茹で湯の温度を下げることなく補給することができるようにする。例文帳に追加
To supply boiling water without lowering the temperature of the boiling water left inside a boiling vessel when supplying the boiling water gradually reduced in boiling work of Japanese wheat noodles, buckwheat noodles, Chinese needles, spaghetti, macaroni or the like. - 特許庁
うどん、そば、ラーメン、スパゲッティー、マカロニ等の茹で作業時に漸次減少する茹で湯の補給に際し、茹で槽内部に残存する茹で湯の温度を下げることなく補給することができるようにする。例文帳に追加
To provide a noodle-boiling apparatus which can supply water to boiling water without lowering the temperature of the boiling water left in a boiling tank, when the water is supplied to the boiling water gradually decreasing during a work for boiling noodles, buckwheat noodles, Chinese noodles, spaghetti, macaroni or the like. - 特許庁
スパゲッティのような細長い食材であっても少ない消費エネルギーで茹でムラがない状態で茹で上げることができる茹で麺機を提供することである。例文帳に追加
To provide a noodle-boiling machine boiling up even a long and narrow food material such as spaghetti with small energy consumption in a condition of generating no boiling unevenness. - 特許庁
本発明は、例えばパスタ(スパゲッティー、マカロニーあるいはきし麺、うどん麺、そう麺、そば麺)等の麺製造に当たり、複数の色彩を有する麺製品を非常に簡単な工程により作成することができる彩色麺材の製造技術を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing a colored noodle having plural colors in producing, e.g. pasta (spaghetti, macaroni or flat wheat noodles, wheat noodles, thin wheat noodles, buckwheat noodles), etc., in a very simple process. - 特許庁
スパゲッティやそうめん等の任意の乾麺を封入する袋本体と、該袋本体に任意量排出のための複数の切り取り手段と、該切り取り手段の切り取り部分に切り取り量に応じた乾麺の排出量を表示する排出量表示手段とより構成される。例文帳に追加
The noodle bag comprises a bag body where the arbitrary dried noodle of spaghetti, fine noodles or the like is sealed, a plurality of cutting means attached to the bag body for discharging the arbitrary quantity of the needles and discharged quantity indication means attached to the cutting section of the cutting means for indicating the discharged quantity of the dried noodles corresponding to the cut quantity. - 特許庁
日配品などの食品類、特に、焼飯,チキンライスその他の米飯加工品、スパゲッティ,焼そば,焼うどん,焼米粉等の非汁麺系食品類やソ−セ−ジ,ハム,その他の肉類や魚類の加工食品に適用して、従来のものに比べて顕著に高められた日持ち効果が得られる新規な食品保存剤を提供することにある。例文帳に追加
To provide a new preservative for food having a preservation period- prolonging effect remarkably superior to conventional preservatives when applied to foods such as daily delivered commodities, especially processed cooked rice such as fried rice and chicken rice, soup-free noodle-type foods such as spaghetti, chow mein, baked noodle and baked rice powder, and processed foods of meats and fishes such as sausage and ham. - 特許庁
|
意味 | 例文 (15件) |
|
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
「スパゲッティのめん」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |