意味 | 例文 (79件) |
乳白度の英語
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英訳・英語 opacitas; opacity
「乳白度」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 79件
よって、乳白窓6の乳白度をカメラフラッシュ2に合わせることができる。例文帳に追加
Consequently, the opacity of the translucent white window 6 is determined in accordance with the camera flash 2. - 特許庁
哺乳動物に対しては有害度が低い、白色で結晶性の殺虫剤例文帳に追加
a white crystalline insecticide that has low toxicity for mammals発音を聞く - 日本語WordNet
ベーキング食品に低ゲル強度の乳清蛋白質を含む。例文帳に追加
This baking food comprises a whey protein having a low gel strength. - 特許庁
乳飲料のpHを乳蛋白の等電点と同程度、或いはそれよりも高い値にすることによって乳蛋白の沈殿を抑制し、かつ、牛乳と同じ風味を有した飲料とする。例文帳に追加
This carbonated milk drink suppresses precipitation of milk proteins through bringing pH of the milk drink to the same level or above of the isoelectric point of milk proteins, and has flavor similar to that of milk. - 特許庁
カゼイン及び高ゲル強度のホエー蛋白質濃縮物を含有する水中油型乳化組成物。例文帳に追加
This oil-in-water type emulsion composition contains casein and a whey protein concentrate having a high gel strength. - 特許庁
粘度が100〜5,000mPa・sである酸性水中油型乳化食品において、製品に対し有機酸(乳酸を含む)を3.0〜5.0%、乳酸を0.5〜5.0%、乳酸発酵卵白を固形分換算で0.01〜5%含有することを特徴とする酸性水中油型乳化食品。例文帳に追加
The acidic oil-in-water emulsified food has 100-5,000 mPa s of viscosity, and contains 3.0-5.0% of organic acid (including lactic acid), 0.5-5.0% of lactic acid, and 0.01-5.0% of lactic-acid fermented egg albumen in terms of solid content based on the food. - 特許庁
哺乳類の血管内皮細胞の変性低密度リポ蛋白質受容体をコードする領域から実質的になるDNA配列、および、変性低密度リポ蛋白質受容体もしくはそのアナログに対応する哺乳類の血管内皮細胞の変性低密度リポ蛋白質受容体に対する抗体。例文帳に追加
The invention relates to the DNA sequence substantially comprising a region encoding the modified low-density lipoprotein receptor of a mammalian vascular endothelial cell, and an antibody against the modified low-density lipoprotein receptor of the mammalian vascular endothelial cell corresponding to the modified low-density lipoprotein receptor or or its analog. - 特許庁
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「乳白度」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 79件
各発光壁ユニット内10には色温度5500°kの光を放射する蛍光ランプ13が配設され、発光壁ユニット10の前面に乳白色で透光性を有する乳白色透光板14が装着されている。例文帳に追加
Fluorescent lamps 13 which radiate light of a color temperature 5,500°k are disposed within the respective light emitting wall units 10 and the front surfaces of the light emitting wall units 10 are mounted with milky white light transparent plates 13 which are milky white and have translucency. - 特許庁
本発明は、豆乳を凝固剤を用いて凝固させる豆腐の製造方法において、豆乳として低濃度の豆乳を使用すると共に卵白及びオリゴ糖を加えることからなる淡雪豆腐の製造方法である。例文帳に追加
This method for producing the Awayuki bean curd by coagulating a soybean milk by using a coagulating agent comprises using the soybean milk in a low concentration and adding albumen and an oligosaccharide thereto. - 特許庁
1剤で清涼感、収斂効果、およびしっとりした保湿効果、柔軟効果を皮膚に付与することが可能であり、水分量が多く低粘度であるにもかかわらず乳化安定性に優れた、乳白色を呈する水中油型乳化白濁皮膚化粧料を提供する。例文帳に追加
To provide oil-in-water type milky skin cosmetic of milky white that can give cool feeling, astringency, good moisturizing effect and flexibility to skin, when it is singly used, and has excellent emulsion stability in spite of its high water content and low viscosity. - 特許庁
ブリックスが50〜85%の加熱済高糖度ソースに乳酸発酵卵白が配合されている加熱済高糖度ソース。例文帳に追加
The heated sauce with a high sugar content is obtained by mixing lactic fermented albumen with heated sauce with a high sugar content of a Brix of 50-85%. - 特許庁
卵白、乳清及び増粘多糖類を含有し、卵白及び乳清の蛋白質がそれぞれ一部凝集して重合体を形成しており、比重0.3〜0.7、粘度(20℃)10〜90Pa・sである気泡入り加工食品と卵黄とを含む焼成用材料を焼成して気泡入り焼成卵加工品を製造する。例文帳に追加
The bubble-containing baked-egg processed food is produced by baking a baking material which includes yolk, and bubble-containing processed food including albumen, whey and thickening polysaccharides, and having a polymer formed by aggregation of part of each protein of the albumen and whey, 0.3-0.7 specific gravity, and 10-90 Pa s viscosity (20°C). - 特許庁
また、中性乃至酸性で広い塩濃度で優れた乳化能を有するたん白素材を提供し、これにより中性乃至酸性の様々な塩濃度の乳化性食品の提供を可能とすることを課題とする。例文帳に追加
This neutral or acid vegetable protein material is made stably usable in a wide salt concentration range through using 7S protein derived from kidney bean. - 特許庁
また、該たん白素材は中性乃至酸性で広い塩濃度で良好な乳化能を発揮するため、中性乃至酸性の様々な塩濃度の乳化性食品を提供できる。例文帳に追加
The neutral or acid protein material can demonstrate excellent emulsifying ability in a wide salt concentration range. - 特許庁
食肉具材に、低ゲル強度の乳清たん白質とトレハロース及び/又は還元澱粉糖化物とを添加したピックル組成物を用いる。例文帳に追加
Meat ingredients is applied with a pickle composition obtained by being added with a whey protein having a low gel strength and trehalose and/or reduced glycosylated starch to. - 特許庁
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※この記事は「北里大学医療衛生学部 医療情報学研究室」ホームページ内の「医学用語集」(2001.06.10. 改訂)の情報を転載しております。 | |
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