意味 | 例文 (97件) |
乾塩漬の英語
追加できません
(登録数上限)
英訳・英語 dry curing
「乾塩漬」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 97件
一昼夜塩漬けしたのち天日で乾燥させる。例文帳に追加
After soaking in brine for twenty-four hours, dry in the sun.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
魚肉は塩をさっとふって乾し、粕に塩を加えて漬ける。例文帳に追加
When pickling fish meat, sprinkle a dash of salt, dry it beforehand, and soak it in sake lees added with salt.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
保存するために、乾燥、塩漬けまたは化学処理によって準備する例文帳に追加
prepare by drying, salting, or chemical processing in order to preserve発音を聞く - 日本語WordNet
糖蜜と塩漬け豚肉と一緒にゆっくり焼いた、乾燥した白インゲンマメ例文帳に追加
dried navy beans baked slowly with molasses and salt pork発音を聞く - 日本語WordNet
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「乾塩漬」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 97件
主に塩漬けしたり乾燥させたりして保存性を高めて商品化される。例文帳に追加
It is commoditized after its preservative quality is improved, mainly through salting or drying.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
カラスミ(鱲子)は、魚の卵巣を塩漬けし、塩抜き後、天日干しで乾燥させたもの。例文帳に追加
Karasumi is a food product made from fish roe, which is first salted down and then sun-dried after some of the salt is removed in water.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
塩漬けにした獣肉や魚介を煙でいぶして乾燥させた食品例文帳に追加
of meat and fish, dried food items that have been made by salting, smoking and drying out the meat or fish発音を聞く - EDR日英対訳辞書
塩漬けにした獣肉や魚介を煙でいぶして乾燥させ,貯蔵食品とすること例文帳に追加
of meat and fish, the action of making preserved food items by smoking the salted meat and fish and then drying it out発音を聞く - EDR日英対訳辞書
また、前記袋体2は、生地を予め塩水中に浸漬し、乾燥した後に製袋される。例文帳に追加
In addition, the bag 2 is manufactured after preliminarily immersing cloth in salt water to be dried. - 特許庁
塩漬工程、整形工程及び熟成乾燥工程を備えた非加熱食肉製品の製造方法において、凍結状態の原料肉に塩漬調味料を直接接触させ、塩漬調味料中の塩による氷点降下作用を利用して、−6.0℃〜−3.0℃のマイナス温度帯で原料肉を解凍しながら塩漬調味料を原料肉中に浸透させる塩漬工程を採用する。例文帳に追加
The method for producing a non-heated meat product includes a salting step; a shape-trimming step; and a mature-drying step. - 特許庁
ムキエビをカルシウム塩水溶液に浸漬し、次いで重合リン酸塩水溶液に浸漬した後、加熱処理し、凍結乾燥することを特徴とする凍結乾燥ムキエビの製造方法。例文帳に追加
This method for producing lyophilized shucked lobster comprises the following process: shucked lobster is soaked in an aqueous calcium salt solution followed by an aqueous polyphosphate salt solution, the resultant shucked lobster is heat-treated and then lyophilized. - 特許庁
ダイコン、ニンジン、ゴボウ、キュウリなど漬け込む食材は日乾しか陰干ししたものを用い、またはいちど塩漬けののちに水分を切って漬ける。例文帳に追加
Pickled ingredients such as Japanese white radish, carrot, burdock root, or cucumber, are used after they are sun-dried or after kageboshi (drying a thing in the shade), or after once pickled in salt and drained.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
|
意味 | 例文 (97件) |
|
乾塩漬のページの著作権
英和・和英辞典
情報提供元は
参加元一覧
にて確認できます。
DBCLS Home Page by DBCLS is licensed under a Creative Commons 表示 2.1 日本 License. | |
Copyright © 2024 CJKI. All Rights Reserved | |
Copyright © 2024 Cross Language Inc. All Right Reserved. |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |