小窓モード


プレミアム

ログイン
設定

設定

英和・和英辞典で「原料チョコレート」に一致する見出し語は見つかりませんでしたが、
下記にお探しの言葉があるかもしれません。

「原料チョコレート」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 22



例文

食品原料、特にチョコレート原料から微粒を製造する装置及び方法例文帳に追加

APPARATUS AND METHOD EACH FOR PRODUCING MINUTE PARTICLE FROM FOOD RAW MATERIAL, ESPECIALLY FROM CHOCOLATE RAW MATERIAL - 特許庁

低温下でデキストリン粉末を転動させながら、融解したチョコレート原料の噴霧粒子に被覆して成る粉末チョコレート及びそれを含有した粉末飲料は保存時に固結すること無く、且つチョコレート風味の優れた製品となる。例文帳に追加

The powdered chocolate is obtained by coating spray granules comprising dissolved chocolate raw material with dextrin powder while tumbling the dextrin powder at a low temperature, and the powder beverage containing the powdered chocolate is not solidified during preservation and thereby results in having an excellent chocolate flavor. - 特許庁

上記課題を解決するために、本発明は、ウコン色素の粉末をチョコレートの油性原料に予め混合・溶解させ、チョコレート組成中にウコン色素が0.1重量%〜10重量%となるよう添加されていることを特徴とするウコン色素含有チョコレートの構成とした。例文帳に追加

The turmeric pigment-containing chocolate is produced by mixing/dissolving powdery turmeric pigment with/in chocolate oily raw material in advance and adding the mixture to the chocolate so as to have 0.1-10 wt.% of the turmeric pigment in the chocolate composition. - 特許庁

易吸湿性原料を含む濃縮油性食品原料、及びこれを用いたチョコレート類の製造法例文帳に追加

CONCENTRATED OILY FOOD RAW MATERIAL CONTAINING READILY HYGROSCOPIC RAW MATERIAL, AND METHOD FOR PRODUCING CHOCOLATES USING THE SAME - 特許庁

本発明は、食品原料、特にチョコレート原料から微粒を製造する装置及び方法に関する。例文帳に追加

To provide an apparatus and a method each for producing minute particles from food raw materials, especially from chocolate raw materials. - 特許庁

ダイズペプチド含有チョコレート類の原料として、ダイズタンパク質のサーモリシン加水分解物を用いることで、ダイズペプチド由来の異味及び異臭が低減され、風味も良好なチョコレート類を得ることができる。例文帳に追加

The chocolate which is reduced in offensive taste and odor derived from soybean peptide, and excellent in flavor can be obtained by using the thermolysin hydrolyzate of soybean protein. - 特許庁

上記課題を解決するために、チョコレート原料組成物中に、卵黄粉末が1.0重量%〜5.0重量%添加され、他の乳化剤が添加されていないことを特徴とする乳化剤無添加チョコレートの構成とした。例文帳に追加

The chocolate with no added emulsifier is obtained by adding 1.0-5.0 wt.% of powdery egg yolk but no other emulsifier to a chocolate raw material composition. - 特許庁

本発明の目的は、少なくとも色調が異なる複数種の各チョコレート原料を視覚的にも味覚的にも所望の程度に調和させた模様を施してなるチョコレートを提供することにある。例文帳に追加

To provide a chocolate to which a pattern that several kinds of chocolate raw materials having at least different color tones are visually and tastily harmonized in a desired extent is applied. - 特許庁

原料となるチョコレート生地を、該チョコレート生地中に含まれる固形物の粒度が22μm以下となるように調製し、所定形状に成形した後、好ましくは180〜300℃で1〜10分間焼成する。例文帳に追加

This method for producing the baked confectionery comprises adjusting chocolate dough as the raw material so that the grain size of solid contained in the chocolate dough may be22 μm, forming into a given shape and baking the product preferably at 180-300°C for 1-10 min. - 特許庁

さらに、前記油脂性原料がカカオマス、ココアパウダー及びチョコレートから選ばれた少なくとも1種以上であることが好ましい。例文帳に追加

Furthermore, the oil and fat raw material is desirable to be at least one kind selected from cacao mass, cocoa powder and chocolate. - 特許庁

チョコレートケーキの原料であるバターを使用せずに、低カロリーで、かつ色調、口溶け、風味に遜色のないバターケーキの提供。例文帳に追加

To obtain improved chocolate cake as butter cake having low calorie and by no means inferior in color tone, melting feeling in the mouth and flavor without using butter as the raw material of chocolate cake. - 特許庁

焼き菓子を原料としたチョコレート様油脂性菓子食品及びその製造方法及びそれを使用した食品例文帳に追加

CHOCOLATE-LIKE OIL-AND-FAT CAKE FOOD PRODUCED FROM BAKED CAKE AS RAW MATERIAL, METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND FOOD PRODUCED BY USING THE CAKE FOOD - 特許庁

チョコレート素地の原料中、乳化剤および油脂の追加投入を制限し、高粘度のチョコレート素地を製造した後、これをベルトを利用して一定の厚さのシート状に製造して切断した後、成形およびコーティングする。例文帳に追加

This method for producing the coating chocolate is provided by limiting the additional putting in of emulsifier and oils and fats into the raw materials of the chocolate substrate, preparing the chocolate substrate having high viscosity, then preparing a sheet form having a definite thickness by utilizing a belt, cutting, forming and coating. - 特許庁

チョコレート生地と、乳成分を含有する水系原料と、水あめ及び/又は糖アルコールと、HLBが1〜6の乳化剤とを含み、全体中の不溶性食物繊維含有量が2〜35質量%で、油中水型のエマルションを形成している焼菓子センター用含水チョコレート生地を得る。例文帳に追加

The hydrated chocolate dough for baked confectionery center contains chocolate dough, an aqueous raw material containing milk component, starch syrup and/or sugar alcohol, and an emulsifier with HLB of 1-6, has an insoluble dietary fiber content of 2-35 mass% in the whole, and forms water-in-oil emulsion. - 特許庁

また、チョコレートゼリーを作る場合は、前記原料がエステル化度50%以下のペクチンとアルカリゼーションを行わないpH7.0以下の酸性ココアを含有する原料を用いることが好ましい。例文帳に追加

In the case of producing a chocolate jelly, the raw material pectin having50% esterification degree and acidic cocoa which is not subjected to alkalization and has pH ≤7.0 are preferably used as raw materials. - 特許庁

チョコレートの主原料であるカカオは多くのポリフェノールを含んでおり,活性酸素を減らし,ストレスに対処する精神力を高める効果がある。例文帳に追加

 Cacao, the main ingredient in chocolate, contains a lot of polyphenol and is effective in reducing activated oxygen and improving the mind’s ability to handle stress.発音を聞く  - 浜島書店 Catch a Wave

糖類、蛋白質、デキストリン及び食物繊維の中から選ばれた1種又は2種以上の成分、水、及びチョコレート生地を含有し、澱粉性原料を含有しないことを特徴とする焼き菓子生地。例文帳に追加

This dough for the baked confectionery is characterized as comprising one or more kinds of ingredients selected from saccharides, proteins, dextrin and dietary fibers, water and a chocolate liquor without containing a starchy raw material. - 特許庁

植物性油脂を分画する段階;前記の分画された植物性油脂を脂肪酸誘導体と混合し、原料油脂を製造する段階;及び、前記の原料油脂を酵素的エステル交換反応させる段階で製造されたチョコレート用及び製菓用ココアバター代替油脂。例文帳に追加

There is provided the alternative oil and fat for cocoa butter for chocolate and for confectionery coatings, produced by steps of fractionating vegetable oil and fat, mixing the fractionated vegetable oil and fat with a fatty acid derivative to produce raw material oil and fat, and applying the raw material oil and fat to enzymatic transesterification. - 特許庁

生の果肉、果汁を加熱して生成した果実ペースト液2を、細断された原料チョコレート1に混合して攪拌し、さらにバター3を付加して攪拌した後、攪拌した混合物4を、10℃より高く20℃より低い温度雰囲気中で10〜24時間静置させて、硬化させる。例文帳に追加

This method for producing the fruit chocolate mass comprises mixing a fruit paste liquid 2 produced by heating raw fruit flesh and juice with shredded raw material chocolate 1 followed by stirring, adding butter 3 to the mixture followed by stirring, and standing the stirred mixture 4 in temperature atmosphere of above 10°C and below 20°C for 10-24 h to harden. - 特許庁

例文

チョコレートなどの原料組成物から成る棒状油脂固形食品成型品の焼成部分とパン生地から成る帯状成型品の焼成部分とが、相互に注連縄状に絡み合った状態で一体的に形成されており、意匠性があり、しかも美味しいパン・洋菓子などの焼成食品およびその製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a delicious baked food such as bread or confectionery of such good design that the baked portion of a barform solid fat molded food product made from a stock composition like chocolate and that of a bandform molded food product made from bread dough are integratedly formed in a mutually entangled state in the form of a sacred rope, and to provide a method for producing the baked food. - 特許庁

>>例文の一覧を見る

以下のキーワードの中に探している言葉があるかもしれません。

「原料チョコレート」に近いキーワードやフレーズ

※Weblio英和辞典・和英辞典に収録されている単語を、文字コード順(UTF-8)に並べた場合に前後にある言葉の一覧です。

Weblio翻訳の結果

「原料チョコレート」を「Weblio翻訳」で翻訳して得られた結果を表示しています。

Raw materials chocolate

英語翻訳

英語⇒日本語日本語⇒英語

検索語の一部に含まれている単語

検索語の中に部分的に含まれている単語を表示しています。

専門用語を解説した辞書に「原料チョコレート」の解説があります

「原料チョコレート」の意味を調べるには、下記のリンクをクリックして下さい。


»専門用語を解説した辞書の中で「原料チョコレート」を検索

検索のヒント

  • キーワードに誤字・脱字がないか確かめて下さい。
  • 違うキーワードを使ってみてください。
  • より一般的な言葉を使ってみてください。

その他の役立つヒント

音声・発音記号のデータの著作権について


研究社研究社
Copyright (c) 1995-2024 Kenkyusha Co., Ltd. All rights reserved.
CMUdict is Copyright (C) 1993-2008 by Carnegie Mellon University.

ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

このモジュールを今後表示しない
みんなの検索ランキング
閲覧履歴
無料会員登録をすると、
単語の閲覧履歴を
確認できます。
無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS