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泡菜の英語
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英訳・英語 pao cai; pow tsai; pickled vegetable、usu. cabbage、found in Szechuan cuisine
「泡菜」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 15件
熱成形用発泡シート及び果菜用容器例文帳に追加
FOAMED SHEET FOR THERMOFORMING AND CONTAINER FOR FRUIT VEGETABLE - 特許庁
熱成形用発泡シート及び果菜容器例文帳に追加
THERMOFORMING FOAMED SHEET AND CONTAINER FOR FRUIT VEGETABLE - 特許庁
ポリスチレン系樹脂発泡シート及びこれを用いてなる果菜包装容器例文帳に追加
POLYSTYRENE RESIN FOAM SHEET AND FRUIT VEGETABLE-PACKAGING CONTAINER USING THE SAME - 特許庁
熱成形用発泡シート及び果菜容器、並びに熱成形用発泡シートの製造方法例文帳に追加
FOAMED SHEET FOR THERMOFORMING AND FRUIT VEGETABLE CONTAINER AND METHOD FOR PRODUCING FOAMED SHEET FOR THERMOFORMING - 特許庁
洗浄タンク内に生じた泡によって残菜フィルタ(食器洗い機用フィルタ)が持ち上げられるのを防止する。例文帳に追加
To prevent the bubbles generated in the washing tank from lifting the refuge filter (filter for dishwasher). - 特許庁
野菜汁及び/又は果汁を含む液中にストークス径1〜200μmの気泡を放出し、次いで、泡を除去することを特徴とする飲料の製造法。例文帳に追加
This method for producing the drink comprises ejecting bubbles of a stokes diameter of 1-200 μm into a vegetable juice and/or fruit juice-containing liquid followed by removing bubbles therefrom. - 特許庁
高濃度の甜菜に由来する水不溶性食物繊維を含みながらも、ざらつき感や異味・異臭が低減され、かつ原料配合時や流通時における泡立ち及び泡持ちの改善された容器詰飲料の提供。例文帳に追加
To provide a container-packed beverage reduced in a feeling of roughness and an off-taste/nasty smell, and improved in foaming and foam stability when blending a raw material and distributing while containing a water-insoluble dietary fiber derived from a highly concentrated beet. - 特許庁
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「泡菜」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 15件
従来の発泡ポリスチレン製野菜栽培用容器では、野菜が生育したときの栽培根の侵入し易いことに鑑み、発泡成形体を被覆する或いは他の材質の容器を併用するといった複数の樹脂を組み合わせることなく、発泡成形体単独でも根の侵入がほとんど発生せず、かつ繰り返し使用に耐えうる容器を提供すること。例文帳に追加
To provide a vegetable cultivation container causing almost no invasion of roots even if being a single foaming body and standing up to repeated use without combining a plurality of resins such as coating the foaming body or using together a container of other quality material, taking into consideration the fact that cultivation roots at the time of vegetable growth easily invade into a conventional vegetable cultivation container made of polystyrene foam. - 特許庁
本発明は、柔軟性、適度な剛性、軽量性、熱成形性、二次発泡性、耐水性等を備え、且つ、製造コストが低く低価格で供給可能な熱成形用発泡シート、及び該発泡シートを熱成形してなる果菜容器を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a thermofoaming foamed sheet which has flexibility, appropriate rigidity, lightness, thermoformability, post-foamability, water resistance and the like, is low in the production coat, and can be supplied at a low coat, and a container for fruit vegetables to be obtained by thermoforming the foamed sheet. - 特許庁
惣菜等の素材として用いた場合に、野菜等から経時的に滲出する水分を適度に吸水・保水して惣菜の外観を美しく保つことができ、また、炒め物や煮物に用いても型崩れし難く、さらに風味にくせがないためあらゆるメニューに使用でき、また安価に製造できる気泡入り卵白加工品を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a foam-containing albumen processed product capable of beautifully keeping the appearance of prepared foods by adequately absorbing and retaining water oozed out with the passage of time from vegetables, etc., when used as a material for prepared foods, etc., scarcely causing deformation of shape even when used for sauteed foods and boiled foods, being useable for every menus, because there is no inclination in flavor and inexpensively produceable. - 特許庁
野菜又は果実等の食材を、酸化カルシウム又は水酸化カルシウムの水溶液中に浸漬し、かつ同水溶液中に平均粒径が20〜60μmの微細気泡を供給し、食材に前記飽和水溶液と前記微細気泡を5〜20分間接触せしめる。例文帳に追加
The sterilization processing method includes steps of: soaking the food materials such as vegetables or fruits in water solution of calcium oxide or calcium hydroxide; supplying microscopic bubbles whose average grain diameter is 20-60 μm to the water solution; and bringing the food materials in contact with the saturate aqueous solution and the microscopic bubbles for 5-20 minutes. - 特許庁
ビーズ法型内成形法によって得られ、かつ、密度が0.018g/cm^3以上0.3g/cm^3以下であるポリプロピレン系樹脂発泡体からなることを特徴とする野菜栽培用容器。例文帳に追加
This vegetable cultivation container comprises a polypropylene resin foaming body obtained by a bead method, that is, an in-mold molding method, and having a density of ≥0.018 g/cm^3 and ≤0.3 g/cm^3. - 特許庁
優れた洗浄力、起泡力および低温安定性を有し、野菜などの食品のほか、食器、調理器具、および哺乳びん用洗浄剤として好適な洗浄剤組成物を提供する。例文帳に追加
To provide a detergent composition excellent in detergency, in foaming capability, and in low-temperature stability, suitable for use for cleaning foods such as vegetables, tableware, cooking equipment, and nursing bottles. - 特許庁
野菜類、キノコ類、茶葉類、穀物類、香辛料といった食品原料から、50μm以下の泡であるマイクロナノバブルを連続的に発生させた液体を用いて、10〜40度、数分〜数時間で抽出した。例文帳に追加
The food material for seasoning or the like is extracted from food raw material such as vegetable, mushroom, tea leaves, cereal or spice at 10-40°C for several minutes to several hours using a liquid where micro-nano bubbles having a diameter of not more than 50 μm are continuously generated. - 特許庁
界面活性剤の種類や量に依存することなく起泡力や洗浄力を損なわず皮膚刺激を低減して、果物や野菜に付着した農薬や汚れや、食器、調理用器具及び硬質表面などの油などの汚れを除去することのできる洗浄剤を提供すること。例文帳に追加
To provide a detergent capable of removing agrochemicals and soil attached to a fruit or a vegetable, and stain of oil or the like attached to tableware, a tool for cooking, a hard surface or the like while reducing skin irritation without depending on the type and amount of a surfactant and without damaging the foaming power and detergency. - 特許庁
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