小窓モード


プレミアム

ログイン
設定

設定

甘味抑制の英語

ピン留め

追加できません

(登録数上限)

単語を追加

英訳・英語 sweetness‐suppressing


JST科学技術用語日英対訳辞書での「甘味抑制」の英訳

甘味抑制


「甘味抑制」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 43



例文

甘味甘味料の後甘味抑制例文帳に追加

AFTERSWEETNESS-SUPPRESSING AGENT FOR HIGH-SWEETNESS SWEETENER - 特許庁

血糖値上昇抑制低カロリー甘味例文帳に追加

LOW-CALORIE SWEETENER INHIBITING RISE IN BLOOD-SUGAR LEVEL - 特許庁

糖分その他の甘味料の量を減らすことなく食品の甘味抑制して、コクがあり、キレの良い、清涼感のある甘味とする。例文帳に追加

To obtain a sweetness improving agent capable of suppressing sweetness of a food without reducing the amount of a sweetener and giving sweetness having excellent body feeling and sharpness and fresh feeling by including an organic carboxylic acid (salt) and Ca (salt) or Mg (salt). - 特許庁

甘味甘味料の不快な後味や、苦味、エグ味、刺激味を少ない添加量で抑制する甘味改善剤を提供することを課題とする。例文帳に追加

To obtain a sweetness improving agent effective for suppressing disagreeable aftertaste, bitter taste, harsh taste and pungent taste of a sweetener having high sweetness at a small addition amount. - 特許庁

ショ糖よりもエネルギーを実質的に抑制し得る高甘味甘味料であって、ショ糖にきわめて近い甘味質を有し、安全性が高く、かつ従来の甘味料と比較して生理的および物理的特性に遜色のない高甘味甘味料を提供すること。例文帳に追加

To provide a sweetening with a high degree of sweetness, having lower energy than saccharose, having a good quality of taste close to that so saccharose and high safety, and having physiological and physical properties equal to that of the conventional sweetening. - 特許庁

加温販売用果汁飲料の加温による劣化を抑制する方法は、果汁飲料の製造工程においてショ糖と高甘味甘味料とを配合するに際し、ショ糖の甘味度と配合量との積及び高甘味甘味料の甘味度と配合量との積の和が所定の値になるように、ショ糖及び高甘味甘味料を配合する。例文帳に追加

The method for suppressing a deterioration of fruit juice beverage for sale on heating by heating includes mixing sucrose with a high-sweetness sweetener so that the sum of the product of a degree of sweetness and a mixed amount of sucrose and the product of a degree of sweetness and a mixed amount of the high-sweetness sweetener may become a prescribed value when sucrose is mixed with the high-sweetness sweetener in a production process of the fruit juice beverage. - 特許庁

例文

甘味甘味料の不快な後味を抑制し、さらにコクやボリューム感を付与することにより、高甘味甘味料含有飲食品の嗜好性をより高めることのできる呈味改善剤を得る。例文帳に追加

To provide a taste improver capable of improving palatability of foods and drinks containing a highly sweet sweetener by suppressing unpleasant aftertaste of the sweetener with high sweetness degree and imparting body and voluminousness. - 特許庁

>>例文の一覧を見る


調べた例文を記録して、 効率よく覚えましょう
Weblio会員登録無料で登録できます!
  • 履歴機能
    履歴機能
    過去に調べた
    単語を確認!
  • 語彙力診断
    語彙力診断
    診断回数が
    増える!
  • マイ単語帳
    マイ単語帳
    便利な
    学習機能付き!
  • マイ例文帳
    マイ例文帳
    文章で
    単語を理解!
  • その他にも便利な機能が満載!
Weblio会員登録(無料)はこちらから

「甘味抑制」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 43



例文

飲食品または口腔衛生製品の本来の風味を変えることなく、高甘味甘味料特有の不快な後味や呈味を少ない添加量で効果的に抑制する高甘味甘味料の呈味改善剤を提供すること。例文帳に追加

To provide a taste improver for a sweetener having high sweetness, capable of effectively suppressing characteristic disagreeable aftertaste and taste of the sweetener having high sweetness without changing original taste and flavor of foods, drinks or oral hygiene products. - 特許庁

小腸内におけるショ糖吸収抑制に有効な量のL−アラビノースを高甘味甘味料と共に飲料中に含有させる。例文帳に追加

This beverage is obtained by including L-arabinose in an amount effective in suppressing sucrose absorption in the small intestine together with a high-sweetness sweetener in the beverage. - 特許庁

酸味・酸臭をマスキングすると同時に、高甘味甘味料由来のクセのある甘味抑制した低pH食品、及び該低pH食品の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a low-pH food where acidic taste and acidic odor are masked and also peculiar sweetness derived from a sweetener having high degree of sweetness is suppressed: and to provide a method for producing the low-pH food. - 特許庁

ショ糖よりもエネルギーを実質的に抑制し得る甘味料組成物であって、ショ糖に酷似する甘味質を有し、安全性が高く、かつ従来の甘味料と比較して生理的および物理的特性に遜色のない甘味料組成物を提供すること。例文帳に追加

To obtain a sweetener composition capable of substantially suppressing calorific value lower than sucrose, having sweet substance resembling sucrose, extremely safe and comparable favorably with conventional sweeteners in physio logical and physical properties. - 特許庁

本発明が解決しようとする課題は、高甘味甘味料特有の不快な苦味、エグ味及び収斂味を少ない添加量で食品本来の香味を変えることなく効果的に抑制でき、また高甘味甘味料を用いても、ショ糖などの糖類を使用した場合と同様の呈味強度およびフレーバープロファイルを再現する呈味改善剤を提供することである。例文帳に追加

To provide a taste improver that effectively suppresses slight unpleasant bitterness, harshness and astringent taste characteristic of a high-sweetness sweetener with a small addition amount without changing a flavor original to food and reproduces the same taste strength and flavor profile as those using a sugar such as sucrose, etc., even if a high-sweetness sweetener is used. - 特許庁

糖類等の甘味成分の使用量を減らし、余分なカロリー摂取を抑制することができ、あるいは、ショ糖等に近い自然な甘味質を付与することができる製剤、飲食品及び方法を提供すること。例文帳に追加

To provide an agent, a food or beverage and a method for reducing the use of sweetness components such as saccharides, suppressing intake of excessive calories, or capable of adding natural sweetness close to sucrose, etc. - 特許庁

砂糖のすっきりした甘味を発現させて甘味の後ひきがなく、温度が高くなってもべたつきやくっつきを生じなく、吸湿を抑制して簡易包装を可能にするハードキャンディを開発すること。例文帳に追加

To develop a hard candy that manifests a refreshed sweetness of sugar without cloying and can be easily packaged with stickiness and fusing inhibited even at elevated temperature and moisture absorption suppressed. - 特許庁

例文

甘味および抗酸化作用を有し、その結果、アテローム性動脈硬化症の抑制および予防に寄与し得る、抗酸化組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide an antioxidation composition having sweet taste and antioxidation action and contributing to the suppression and prevention of atherosclerosis. - 特許庁

>>例文の一覧を見る

「甘味抑制」の英訳に関連した単語・英語表現
1
sweetness‐suppressing JST科学技術用語日英対訳辞書


甘味抑制のページの著作権
英和・和英辞典 情報提供元は 参加元一覧 にて確認できます。

   
独立行政法人科学技術振興機構独立行政法人科学技術振興機構
All Rights Reserved, Copyright © Japan Science and Technology Agency

ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

このモジュールを今後表示しない
みんなの検索ランキング
閲覧履歴
無料会員登録をすると、
単語の閲覧履歴を
確認できます。
無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS