意味 | 例文 (17件) |
砂糖漬けにするの英語
追加できません
(登録数上限)
「砂糖漬けにする」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 17件
茎をセロリーのように食べたり、アンゼリカのように砂糖漬けにする例文帳に追加
stalks eaten like celery or candied like angelica発音を聞く - 日本語WordNet
酒に砂糖を加えたものに、梅の実を漬けて冷所保存する事で作られる。例文帳に追加
Umeshu is made by keeping ume steeped in alcohol and sugar in a cold place.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
砂糖を付ける、餡に絡めるあるいは包む、塩茶漬けにするなどして食べる。例文帳に追加
Tochi mochi is eaten with sugar, by dressing or wrapping it with bean jam, or with salt which is soaked in tea.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
大根の皮を厚めに剥き、大根の白色が変色するのを防ぐためにミョウバン水につけて下漬けし、砂糖と塩を混ぜた甘酒で本漬けする。例文帳に追加
Daikon is peeled thickly and pre-pickled in alum water to prevent discoloration of white daikon before pickled in amazake (sweet mild sake) mixed with sugar and salt.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「砂糖漬けにする」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 17件
一方、実際には浅漬け、千枚漬け、松前漬け、砂糖漬け等、その製造に発酵をともなわないものも多くあり、漬物すなわち発酵食品と分類することは誤りである。例文帳に追加
Many others, however, don't use fermentation in their respective processes, such as Asazuke, Senmaizuke, Matsumaezuke and Satozuke, so it is incorrect to classify tsukemono simply as a fermented food.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
金柑を短期間に腐敗及びカビなく熟成し、形良く、柔らかく、おいしい、DRY砂糖漬けにする。例文帳に追加
To provide a soft and tasty dry candied fruit having a good shape by maturing a kumquart in a short time without getting putrefaction or growing fungi. - 特許庁
これは潔癖症も原因で、食品を砂糖漬けにしたり、熱湯をかけたりすれば細菌は死滅するから、という考えもあったようだ。例文帳に追加
Part of the reason for this was his obsession with cleanliness, and he is said to have considered any food preserved in sugar or soaked in boiling water to be safe because germs would be killed off.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
なお、砂糖漬けについては、保存性から漬物と分類する場合もあれば、製造法や用途などから漬物ではなく菓子もしくは菓子材料と分類する場合もある。例文帳に追加
Satozuke can be classified as a type of tsukemono due to its preservative qualities, but it can also be classified as a confectionery or a confectionery ingredient (not tsukemono) due to the method by which it is made and its uses.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
酢液の製造に砂糖きびの搾汁液のみを使用し、蔗糖約10%、酢酸約5%の酢酸にとうがらしを漬け込むことによってマイルドなチリソースを製造することができた。例文帳に追加
This method for producing a mild chili sauce comprises using only a squeezed liquid from sugarcane for the production of a vinegar liquid, and pickling capsicums in the vinegar liquid containing about 10 wt.% of sucrose and about 5 wt.% of acetic acid. - 特許庁
内臓を取り除いた後の鯖の三枚おろしのフィレを塩水に漬けて、醤油、砂糖、塩からなるタレ成分溶液に漬け込み、その後生干ししてから1時間程度の短い燻煙処理を施すことにより生干しフィレに燻製風味を付与する。例文帳に追加
A fillet obtained by dividing a mackerel into three parts after removing internal organs is soaked in salt water, immersed in a sauce component solution composed of soy sauce, sugar and salt, subsequently half-dried and then subjected to a short-time smoking treatment for around 1 hr to impart a smoky flavor to a half-dried fillet. - 特許庁
栗甘露煮のシロップ漬け工程において、砂糖の替わりにトレハロース、または、ガラクトオリゴ糖を使用することにより、微生物の増殖を抑える水分活性を保ちながら甘味度を半分以下に抑えた栗甘露煮の製造方法を確立する。例文帳に追加
The method for producing slightly sweetened boiled chestnuts comprises using trehalose or galactooligosaccharide in place of sugar in a process of producing syrupped sweet-boiled chestnuts so as to reduce the sweetness degree to be less than half of usual one while maintaining water activity which suppresses increase of microorganism. - 特許庁
成長前に殺して死んだ状態の釣餌用養殖虫を、砂糖等に漬けて扱うことにより生きた養殖虫と全く同様に釣れると共に、検査の必要がなく、簡単に製作できて長期使用できる釣餌用養殖虫とその混入容器を提供する。例文帳に追加
To provide a cultured maggot for fishing bait, achieving fishing result comparable to a live maggot, usable without inspection, producible by a simple means and usable over a long period by using the dead maggot immersed in sugar syrup which is killed before growing, and provide a vessel for holding the maggot. - 特許庁
|
意味 | 例文 (17件) |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |