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等黄卵の英語
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英訳・英語 homolecithal egg
JMdictでの「等黄卵」の英訳 |
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「等黄卵」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 24件
等黄卵という卵例文帳に追加
an isolecithal egg発音を聞く - EDR日英対訳辞書
従来よりも効果的な家禽の卵黄等の着色方法の提供。例文帳に追加
To provide a method for coloring poultry egg yolk or the like, more effective than the conventional one. - 特許庁
ゆで卵全体を二等分するだけでなく,黄身の部分も正確に二等分すること。例文帳に追加
To halve the whole body of a boiled egg and, moreover, accurately halve the yolk part. - 特許庁
本発明の目的は、特定比率の卵黄と卵白を使用して麺類の改質を行い食感等の優れた麺類を提供することである。例文帳に追加
To provide noodles having excellent palatability, etc., by modifying noodles with yolk and albumen at a specific ratio. - 特許庁
家禽類の卵の卵殻強度や卵黄色の等の卵質や発育および飼料要求率を改善することができる配合飼料を供すること。例文帳に追加
To provide a formula feed capable of improving egg quality of an egg of poultry, such as strength of the egg shell and yellow color of the egg, growth and feed conversion ratio. - 特許庁
耐熱性、耐冷凍性、乳化性等の優れた機能性を有する酵素処理卵黄の製造方法、及び該製造方法により得られた酵素処理卵黄を含有する乳化物等の加工食品を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for producing enzyme-treated yolk having excellent functionality such as heat resistance, freeze resistance or emulsification; and to provide processed food such as emulsified products containing the enzyme-treated yolk obtained by the method. - 特許庁
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Weblio例文辞書での「等黄卵」に類似した例文 |
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等黄卵
「等黄卵」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 24件
卵の品質(鮮度)を判定するために用いられる、例えば、濃厚卵白や卵黄等の卵内物質の高さを特段の熟練を要することなく、定量的に、かつ、高精度に測定することのできる卵内物質の高さ測定装置を提供する。例文帳に追加
To provide a device for measuring height of materials in eggs, that can quantitatively and accurately measure, for example, the height of materials in the eggs, such as thick albumen or yolk of eggs or the like for use in determining quality or freshness of the eggs, without needing special skills. - 特許庁
割り入れた生卵は低温殺菌したもの・卵白と卵黄を分けたもの・各種栄養素を添加したもの等を牛乳パック様の容器に入れられて店頭に並ぶ。例文帳に追加
Cracked raw eggs are pasteurized, separated into the white and the yolk, or added with various nutritions, and packed in a container like a milk carton to be sold at a store.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
本発明は、鶏、鶉、アヒル等の禽類の卵黄色や肉色を改善し、それらに赤みを帯びさせる飼料添加剤を低コストで提供する。例文帳に追加
To obtain an inexpensive feed additive improving egg-yolk color and/or meat color of poultry such as chicken, quail, domestic duck, and making them partake reddish color. - 特許庁
茹でた野菜に牛乳、生クリーム、グラニュー糖、卵黄等を混ぜ合わせ、ゼラチンで固め冷やしたことを特徴とする。例文帳に追加
This method for producing the vegetable pudding is characterized in that milk, raw cream, granulated sugar, yolk or the like are mixed with the boiled vegetable, and the resultant product is solidified with a gelatin and cooled. - 特許庁
鶏卵等の気室部分に、外部より10mm程度の貫通口を設け、卵黄並びに卵白等の内容物を除去した卵殻体の内部に、液化催涙物質や有害鳥獣類の嫌忌する物質を任意に充填し、注入口を変性シリコン等で密閉した構造の、防犯用並びに有害鳥獣等駆除用の、投てき物。例文帳に追加
THROWING MATERIAL FORMED BY ARRANGING THROUGH HOLE OF ABOUT 10 MM SIZE IN AIR CELL OF HEN EGG AND THE LIKE FROM OUTSIDE, REMOVING CONTENT SUCH AS YOLK AND ALBUMEN IN EGG SHELL, FILLING INSIDE OF EGG SHELL WITH LIQUEFIED LACRIMATOR OR INJURIOUS ANIMAL/BIRD REPELLANT OPTIONALLY, AND SEALING INJECTION HOLE WITH DENATURED SILICONE AND THE LIKE FOR PREVENTING CRIME AND CONTROLLING INJURIOUS ANIMAL/BIRD - 特許庁
食用油脂と食酢を含有し、卵を乳化剤とする、マヨネーズ、タルタルソース、ドレッシング等の酸性水中油型乳化食品において、卵白含量を高め、かつ卵白の酸変性により食品が豆腐状に凝固することを防止し、離水を抑制し、さらに卵黄の旨味とコク味を付与する。例文帳に追加
To provide multiple emulsion-type acidic oil-in-water emulsified food such as mayonnaise, tartar sauce or dressing comprising edible oil and fat and vinegar, using eggs as an emulsifier, increased in content of egg albumen, prevented from being coagulated into a bean curd state due to acid denaturation of the egg albumen, and suppressed in syneresis, and to which flavor and body taste of egg yolk are imparted. - 特許庁
この発明は、食用油脂、卵黄、卵白、醸造酢、調味料等を主材とするマヨネーズ原料に、α化されてない小麦粉を添加し、攪拌して均一に混合したことを特徴とするマヨネーズ風味のパン等と共に焼成するトッピング材である。例文帳に追加
This topping material to be baked together with the bread, or the like having the mayonnaise flavor is characterized in that not- pregelatinized flour is added to a mayonnaise raw material consisting essentially of edible oil, yolk, albumen, fermented vinegar, seasoning, and the like, and the resultant mixture is stirred to homogeneously mix the mixture. - 特許庁
毛部に負荷が加わる卵黄やシロップ等の粘性の高い材料を食品に塗布する調理用等に使用しても、毛部の抜けを確実に防止できる刷毛を提供する。例文帳に追加
To provide a brush capable of surely preventing falling of a bristle part even when it is used for cooking of applying a highly viscous material such as a yolk or syrup to food, or the like that applies loads to the bristle part. - 特許庁
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