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米飴の英語
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英訳・英語 rice syrup
「米飴」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 16件
父は明出身の工人・あめや(「飴屋」「飴八」「阿米也」)、母は「比丘尼」とされる。例文帳に追加
His father was an ameya (candy craftsman, written as '飴屋', '飴八', and '阿米也') from Ming, and his mother was a 'bikuni' (female Buddhist disciple).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
唐人飴という,糯米に大麦のもやしを入れて作った飴例文帳に追加
in ancient China, a confectionery made of rice, called 'to-jin ame'発音を聞く - EDR日英対訳辞書
アミノ酸・ミネラル含有米水飴、およびその製造方法例文帳に追加
RICE STARCH SYRUP CONTAINING AMINO ACID/MINERAL, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
生地の内部まで浸透した調味液の飴化によるカリカリした歯ごたえと共にその飴化の旨みを備えた米菓を得ることができる。例文帳に追加
Rice cracker having crispy chewiness due to saccharification of seasoning liquid permeated into the interior of the dough and delicious taste due to saccharification can be obtained by the method. - 特許庁
もち米を原料とした麦芽水飴を乾燥して粉末にした漢方薬の膠飴(こうい)は、滋養強壮作用・健胃作用などがあるとされている。例文帳に追加
The Chinese herbal drug, koui, which is the dried powder of malt mizuame made from sticky rice as a raw material, is said to have nutritional fortification and promotes a healthy stomach.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
落雁(らくがん)は、米などから作った澱粉質の粉に水飴や砂糖を混ぜて着色し、型に押して乾燥させた代表的な干菓子である。例文帳に追加
Rakugan is one of representative Japanese confectionery, and made by mixing flour of starch derived from rice or the like with starch syrup and sugar to apply coloring, and drying in a mold.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
すでに蒸して乾燥させた米(糒)の粉を用い、これに水飴や砂糖を加えて練り型にはめた後、ホイロで乾燥させたもの。例文帳に追加
Add starch syrup and sugar to rice flour which has been steamed and dried, transfer the mixture into molds and let it dry in a temperature controlled chamber.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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「米飴」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 16件
加熱していない米の粉を用いて1.同様に水飴を加え成型した後、セイロで蒸し上げた後、ホイロで乾燥させたもの。例文帳に追加
Add starch syrup, like in the method above, to rice flour which has not been heat-treated, transfer the mixture into molds, steam and let it dry in a temperature controlled chamber.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
表面のみならず内部まで調味液が飴化することにより、従来に無い新食感が得られる米菓の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing rice cracker, in which nonconventional new palatability can be obtained by making a seasoning liquid sugar, not only on the surface, but also in the interior. - 特許庁
白玉粉(もち米を挽いたもの)や餅粉など、もち米をひいてできた粉に水分を加え軟らかく練り、そこへ砂糖や水飴を加えた後に加熱をしながら練る製法。例文帳に追加
The process comprising, in order, adding water to ground glutinous rice powder such as refined rice flour (ground glutinous rice) or mochi-ko (rice cake flour), kneading until soft, adding sugar or starch syrup, and kneading on heating.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
米麹、蒸米、ヨーグルト、砂糖、酵母菌を入れ、2〜6ヶ月間発酵させて後、砂糖(蜂蜜、水飴)を加え腐敗を抑えて、酵母菌や乳酸菌が生きている酵母天然発酵漬けの床ができる。例文帳に追加
The natural fermentation pickling paste of yeast in which yeast and lactic acid bacteria are alive is produced by putting the malted rice, steamed rice, yogurt, sugar and yeast together to ferment them for two to six months and by adding sugar (honey or a starch syrup) to suppress the decay. - 特許庁
時代が下ると、発芽玄米より効率の良い麦芽が糖化酵素の供給源として利用されるようになり(麦芽水飴)、現在では、デンプンに酸を加え、加水分解して作られている(酸糖化法)。例文帳に追加
In more recent years malt has been used as a supply of diastatic enzyme since it has better efficiency than brown rice seedlings (malt mizuame), it is currently manufactured by adding acid to the starch and hydrolyzing it (the acid saccharification method).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
練り切り(ねりきり)は、白餡に求肥(ぎゅうひ:蒸すかゆでた白玉粉や餅米の粉に、砂糖や水飴を加えて練ったもの)やツクネイモを混ぜて練った生菓子の和菓子である。例文帳に追加
Nerikiri (literally, made by kneading) is a Japanese type of unbaked cake that is made by mixing and kneading its ingredients, which are white bean jam, gyuhi (a kind of rice cake made from refined rice flour or glutinous rice flour with sugar and starch syrup) and Chinese yam.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
コーティング剤として、水飴もしくはセルロースを主原料にした水溶性高分子を採用し、このコーティング剤に、米タンパク質を加水分解することにより生じる血圧上昇抑制ペプチドを含有する特定飲料など米本来の有用成分を添加し、コーティング剤および有用成分により、無洗米の表層全体を被覆した被膜無洗米を提供する。例文帳に追加
The coated wash free-rice is obtained by adopting as a coating agent a water-soluble polymer having as the main ingredient starch syrup or cellulose, adding to the coating agent the useful component originated from rice such as a specific drink containing blood pressure-controlling peptide produced through hydrolyzing rice protein, and wholly coating the outer layer of the wash-free rice with the coating agent and the useful component. - 特許庁
粉末状組成物100重量部中に、融点20℃以上の食用油脂を25重量%以上有する食用油脂50.0〜80.0重量部と、還元水飴(固形分換算)5.0〜13.0重量部とを含有することを特徴とする米飯用粉末状組成物。例文帳に追加
The powdery additive for cooked rice characteristically comprises 50.0-80.0 pts.wt., based on 100 pts.wt. of the powdery additive, of eatable oil and fat melted at a temperature of ≥20°C, 5.0-13.0 pts.wt. of reduced starch syrup (on the solid basis). - 特許庁
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