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糖原生成の英語
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英訳・英語 glycogenesis
「糖原生成」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 35件
糖蜜又は廃糖蜜からのエタノール発酵用原料の生成方法例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING RAW MATERIAL FOR ETHANOL FERMENTATION FROM MOLASSES OR WASTE MOLASSES - 特許庁
二糖製造方法は、リン酸及びオリゴ糖ホスホリラーゼ共存下で、オリゴ糖を単糖生成物と単糖−1−リン酸とに分解させ、共存している多糖産生菌により該単糖生成物を多糖に変換すると共に、該単糖生成物以外の単糖原料と該単糖−1−リン酸とを共存させて前記オリゴ糖ホスホリラーゼで結合させ、リン酸を脱離、再生させることにより、二糖を産生するというものである。例文帳に追加
The method for producing the disaccharide comprises decomposing an oligosaccharide into a monosaccharide product and a monosaccharide-1-phosphoric acid in the presence of phosphoric acid and oligosaccharide phosphorylase, converting the monosaccharide product to a polysaccharide by a coexistent polysaccharide-producing bacterium, binding a monosaccharide raw material other than the monosaccharide product to the monosaccharide-1-phosphoric acid by the oligosaccharide phosphorylase and eliminating and regenerating the phosphoric acid. - 特許庁
糖蜜又は廃糖蜜からエタノール発酵に好適な原料を簡便にかつ効率良く生成することができる。例文帳に追加
To enable a raw material suitable for ethanol fermentation to be produced readily and efficiently from molasses or waste molasses. - 特許庁
加えて、ブドウ糖、及び、体液との接触にともなってブドウ糖が生成される原材料のうち、少なくとも一方も付与される。例文帳に追加
At least one of glucose and a raw material forming glucose by the contact with the body fluid is applied thereto. - 特許庁
マルトオリゴ糖、デキストリン及び澱粉等のグルコース重合度5以上のα−1,4グルコシル結合を含むオリゴ糖又は多糖を原料とし、大量のマルトース−1−リン酸の生成を可能とするマルトース−1−リン酸生成酵素を提供する。例文帳に追加
To obtain an enzyme producing maltose 1-phosphate designed to produce a large amount of the maltose 1-phosphate by using oligosaccharides or polysaccharides having ≥5 degree of glucose polymerization and containing α-1,4-glucosyl bonds such as maltooligosaccharides, dextrin and starch as a raw material. - 特許庁
または、原料粗糖を洗糖して溶解したのち、炭酸飽充させて精製したブラウンリカーを原料としてフラクトシルトランスフェラーゼを含有する酵素剤を含有させて生成する。例文帳に追加
Alternately, a raw material crude saccharide is washed, dissolved, saturated with carbonic acid, purified to give a brown liquor as a raw material, which is mixed with an enzyme agent containing fructosyltransferase to form fructooligosaccharide. - 特許庁
木質バイオマスを原料とした微生物による糖化発酵システムにおいて、酵素を再利用してコストを低減させるとともに、五炭糖の蓄積による糖化率の低下を回避して、高い生産性で発酵生成物を得ることのできる糖化発酵システムを提供する。例文帳に追加
To provide a saccharification and fermentation system that reuses an enzyme to reduce cost, avoids reduction in the saccharification ratio by accumulation of pentose and obtains a fermentation product in high productivity in a saccharification and fermentation system by a microorganism, using woody biomass as a raw material. - 特許庁
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「糖原生成」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 35件
またシクロデキストリン生成酵素と糖転移作用を有する酵素とを、デンプン原料に作用させて製造される。例文帳に追加
Also the glucan is produced by allowing a cyclodextrin-producing enzyme and an enzyme having sugar-converting function to react with a starch raw material. - 特許庁
該オリゴ糖は、植物を切断したものに原料重量の1/10量以上2倍量以下の糖質を含むようにショ糖を添加し、ショ糖の浸透圧を利用して抽出して植物抽出エキスを得、該植物抽出エキスを自然発酵させることにより、発酵抽出エキス中に該オリゴ糖を生成させ、該発酵エキス中から該オリゴ糖を採取することにより得られる。例文帳に追加
The oligosaccharide is obtained by adding sucrose to cut plants so as to contain ≥1/10 fold and ≤2 folds sugar material based on a raw material weight, obtaining an extract of the plant by extracting it by utilizing the osmotic pressure of the sucrose, naturally fermenting the plant extract to form the oligosaccharide in a fermented extract and collecting the oligosaccharide from the fermented extract. - 特許庁
また、風味原料と、少なくとも1種の糖類を含む調味料とを特定の条件下に造粒することにより、上記糖類の非結晶を生成させることができる。例文帳に追加
The noncrystals of the saccharide can be produced by pelletizing the flavor raw material and seasoning containing at least one kind of saccharide in a specific condition. - 特許庁
微生物を使用したコハク酸の製造方法において、原料の糖として所定のショ糖を用いることにより、コハク酸生成効率が向上し、製造コストが低減されたコハク酸の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a process for producing succinic acid, using a microorganism, increased in succinic acid production efficiency and decreased in production cost, by using a predetermined sucrose as the raw material saccharide. - 特許庁
澱粉質原料又は糖質原料を糖化及びアルコール発酵させ、次いで酢酸発酵させて酢酸を生成させる工程からなる醸造酢の製造方法において、酢酸発酵する工程に特定の成分で構成される発酵補助剤を添加することを特徴とする醸造酢の製造方法。例文帳に追加
The method for producing brewed vinegar comprises adding a fermentation assisting agent constituted of a specific component to an acetic acid fermentation process in the method for producing brewed vinegar, which comprises processes for saccharifying a starchy raw material or a saccharine raw material and subjecting a saccharified material to alcohol fermentation and then to acetic acid fermentation. - 特許庁
食用または医用の原料成型物例えばグミキャンディー、ソフトチュウイキャンディー、ソフトゼリーまたはマシュマロに、アラビアガムおよび糖例えばしょ糖、マルチトール、マンニトールおよびキシリトールを含むプレコート剤を被覆し、次に糖衣を施すことからなる糖衣を施した生成物の製造方法。例文帳に追加
This production method applies to food or medical molded materials such as gummi candies, soft-chewy candies, soft jellies, or marshmallows, in which they are first coated with a precoating agent containing arabic gum and sugar, such as cane sugar, maltitol, mannitol and xylitol, and then coated with sugar. - 特許庁
また、本発明では、厨芥物を主原料とし、澱粉を糖分に分解する酵素を添加し、その後、糖分からアルコールを生成するアルコール生成微生物を添加し、アルコール分を蒸留分離することによって生成した残渣粕を脱水し、その後、アルコールを添加することによってアルコール粕を製造することにしている。例文帳に追加
Also, the alcohol lees are produced by using the garbages as a main raw material, adding an enzyme converting starch to sugar components, then adding alcohol-producing microorganisms for forming the alcohol from the sugar components, dehydrating residual lees formed by separating the alcoholic component by distillation and then adding the alcohol. - 特許庁
ヘキソサンまたはヘキソサンを含む粉末原料を高沸点有機溶媒と共に、原料を均一に懸濁させ、常圧下、190〜300℃の温度に加熱し、生成する下記式(1)で示されるアンヒドロ糖を含む反応混合物を直接カラムクロマトグラフィーにかけて高沸点有機溶媒を回収し、精製アンヒドロ糖を単離することを特徴とするアンヒドロ糖の製造方法。例文帳に追加
The method for producing the anhydrosugar comprises uniformly suspending hexosan or a powdered raw material containing hexosan in a high boiling point organic solvent, heating the suspension at a temperature of 190-300°C under atmospheric pressure, and isolating the purified anhydrosugar produced and represented by formula (1) by directly collecting the high boiling point organic solvent from the reaction mixture containing the anhydrosugar with a column chromatography. - 特許庁
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※この記事は「北里大学医療衛生学部 医療情報学研究室」ホームページ内の「医学用語集」(2001.06.10. 改訂)の情報を転載しております。 |
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