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色揚げの英語
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英訳・英語 redying
「色揚げ」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 43件
五色揚げという食べ物例文帳に追加
a food called five-colored fried vegetables発音を聞く - EDR日英対訳辞書
牡蠣を揚げ鍋に入れてから30秒から40秒程でキツネ色に揚げ色がついたらひっくり返し、さらに20秒から30秒ほど揚げて取り出す。例文帳に追加
Wait for 30 to 40 seconds after putting the oyster in the fryer until the oyster becomes brown, turn it over, and fry for another 20 to 30 seconds before taking it out.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
色が派手な総絞りの帯揚げは振袖向きと言われる。例文帳に追加
Colorful obiage of complete tie-dyeing is said to be suited for furisode (kimono with long, trailing sleeves).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
冷凍食品衣部の揚げ色退色防止方法、並びに、そのパン粉類及び冷凍食品例文帳に追加
METHOD FOR PREVENTING DISCOLORATION OF FRYING COLOR ON COATED PART OF FROZEN FOOD AND BREAD CRUMB POWDER THEREFOR AND FROZEN FOOD - 特許庁
揚げ衣で被覆されている凝固卵の油ちょう品において、表面の揚げ色が良好で、香ばしい風味を付与し、調味液に浸漬しても揚げ衣が剥がれないようにする。例文帳に追加
To provide a fried food of coagulated egg covered with frying coat, having good fried color of the surface, nice-smelling flavor and not causing peeling of frying coat when immersed in a seasoning liquid. - 特許庁
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「色揚げ」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 43件
食塩を加えて撹拌・混合された魚肉すり身を成型して油ちょうするさつま揚げの製造法において、天然カロチン含有カロチンパームオイルを含んだ揚げ油で揚げ色がつくまで油ちょうするもの。例文帳に追加
This method for producing the deep-fried fish ball containing vegetable bits by forming fish paste obtained by adding salt, agitating and mixing, and frying with oil comprises frying the balls by using frying oil containing carotene palm oil containing a natural carotene until they have the favorable fried color. - 特許庁
茶色くパリパリになるまでフライパンで揚げられるスライスされたジャガイモ例文帳に追加
sliced pieces of potato fried in a pan until brown and crisp発音を聞く - 日本語WordNet
天ぷら、フライ等の揚げ物惣菜、ドーナツその他揚げ菓子類、諸々の揚げ物などの調理に使用された使用済み食用油の酸価値及び色相等を簡便な手段により改善し、再使用可能に処理するための食用油の再生用濾過剤を提供する。例文帳に追加
To provide a filter agent for reproduction of edible oils, which allows reuse of an used edible oil having been used for cooking fried foods such as tempura and fries, fried confectionery such as doughnuts, and other various fries, by improving the acid value, the hue and the like of the used edible oil by a simple means. - 特許庁
下処理液中の亜硝酸根を一酸化窒素に変換させ、下処理液から除去させて油ちょう後の鶏肉の赤色化を防止することのできる冷凍鶏唐揚げ用下処理液及び冷凍鶏唐揚げ並びに冷凍鶏唐揚げ製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a pretreatment solution for frozen deep-fried chicken, capable of preventing reddening of chicken after cooking in oil, through changing silver nitrite in the pretreatment solution to nitrogen monoxide to remove from the pretreatment solution, to provide frozen deep-fried chicken, and to provide a method for producing the frozen deep-fried chicken. - 特許庁
唐揚げ等の油揚げ調理において、調理種の仕込みから実際の調理までに時間が経って調理種の温度が上昇するときの温度変化量を想定し、これをもとに調理時間を好適に補正することができるようにして、揚げ色もよく、味と食感に優れた揚げ物の調理がより安定的にできるようにする。例文帳に追加
To provide a method for stably producing deep-fried food having good fry color and excellent taste and palate feeling by suitably correcting a cooking time based on a quantity of temperature change assumed when the temperature of cooking ingredient rises while time passes before actual cooking after preparation of the cooking ingredient in deep-fry cooking such as deep-fried food cooking. - 特許庁
仕上げは、小判に食塩、硝石、胆礬、緑礬、薫陸などの薬剤を塗り火で焙って色揚げが行われ金色が整えられた。例文帳に追加
For finishing, enhancement of the color was performed by applying agent such as salt, niter, chalcanthite, melanterite or kunroku (a sort of resin) to koban and warming koban over a flame to make gold color complete.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
少ない工程で無菌に近い揚げ豆腐製品を製造し、もって消費期限設定を長くして販売のロス率を低下させ、また、揚げ豆腐の油の酸化を抑えて色つやを良くする。例文帳に追加
To produce a deep-fried tofu product which is nearly sterile by a few processes to lengthen the setting of an expiration date and decrease a loss rate of sales, and is suppressed in the oxidation of oil in a deep-fried tofu to improve its color and luster. - 特許庁
調味液を多く含んだソフト感のあるキツネ色をした味付け油揚げを大量生産するのに最適な味付け油揚げの製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method optimum for mass-producing a seasoned deep- fried Tofu of light brown color rich in seasoning liquid and having soft feeling. - 特許庁
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