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英訳・英語 red muscle


JST科学技術用語日英対訳辞書での「血合肉」の英訳

血合肉


「血合肉」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 23



例文

血合いという,魚の黒ずんだ部分例文帳に追加

the dark red meat found on some fish発音を聞く  - EDR日英対訳辞書

また、魚として、少なくともマグロ血合肉又はカツオ血合肉のいずれかを用い、プロテアーゼとして、バチルス属由来のプロテアーゼを用いる。例文帳に追加

Also, it uses either a tuna dark-colored meat or a bonito dark-colored meat as a fish meat, and a protease originated from genus Bacillus as the protease. - 特許庁

養殖魚の血合肉の色調を改善するための魚餌と、それを用いた血合肉の色調改善方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide fish feed for improving color tone of dark flesh of culture fish, and to provide a method for improving color tone of the dark flesh using the fish feed. - 特許庁

魚の死後硬直前状態の魚から得られる魚であってATPが残存する血合肉を含む該魚を、−30℃以下の温度で急速凍結を行い、冷凍保存及び流通中での血合肉の褐変を抑制する。例文帳に追加

The method for suppressing browning dark muscles during freezing and distributing is carried out by rapidly freezing fish meat obtained from a pre-rigor fish and containing the dark muscles in which an ATP remains, at a temperature of -30°C or less. - 特許庁

皮や血合肉を除去することなく、魚の生臭みをマスキングした魚加工食品及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a fish processed food masking fishy smell of fish without removing the skin and the red muscle thereof, and to provide a method for producing the fish processed food. - 特許庁

さらに、魚として、少なくともマグロ血合肉又はカツオ血合肉のいずれかを用い、プロテアーゼとして、バチルス属由来のプロテアーゼを用いる。例文帳に追加

At least either bloody color flesh of tuna or bloody color flesh of bonito is used as the fish meat and a protease derived from the genus Bacillus is used as the protease. - 特許庁

例文

板付き蒲鉾では白身魚の白身の部分のみを使用し、赤身や血合は用いない。例文帳に追加

The kamaboko with a wooden board uses only the white-meat part of whitefish, eschewing the red-meat part or the meat that's rust-colored due to blood.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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クロスランゲージ 37分野専門語辞書での「血合肉」の英訳

血合肉


「血合肉」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 23



例文

養殖された食用魚から得られるのK価の上昇及び血合の色調変化を抑制する方法例文帳に追加

METHOD FOR SUPPRESSING ELEVATION OF K VALUE OF MEAT OBTAINED FROM CULTIVATED EDIBLE FISH AND CHANGE OF COLOR TONE OF DARK MEAT - 特許庁

内臓や血合肉等の食用不快部位を含む原料から異味異臭の少ない良好な食用脱水を製造すること例文帳に追加

To provide a method for producing favorable edible dehydrated meat having less odd taste and odd smell from raw material which contains portions unfavorable for food such as inner bowels and dark colored flesh. - 特許庁

−20℃付近の温度帯いわゆる高温度凍結保存された魚血合肉の、保存及び流通中での褐変を抑制する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for suppressing dark muscles of fish to which so-called high temperature cryopreservation at a temperature zone around -20°C is applied, from browning during preservation and distribution. - 特許庁

食用の養殖魚、特に赤身魚の血合の短期間の劣化による鮮度低下による旨味、風味の低下、悪臭の発生を抑制する。例文帳に追加

To provide a method for suppressing lowering of deliciousness and flavor and production of odor smell each caused by freshness deterioration of edible cultured fish, especially dark meat of fish with red flesh for a short period. - 特許庁

この魚餌を対象魚に2ヶ月以上給餌することにより、それら養殖魚の血合肉の赤味を強化することができ、さらに刺身や切り身に加工した後の血合肉の経時的な変色を効果的に遅延することができる。例文帳に追加

The method for improving color tone of the dark flesh includes feeding the fish feed to objective fish for at least two months to enhance the red color of the dark flesh of the culture fish, and further effectively delay the time-lapse color deterioration of the dark flesh after processed into sashimi or a fillet. - 特許庁

ブリ類の類変色防止方法、特に、ブリ類の低温貯蔵中における血合の変色を効果的に防止する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for preventing color deterioration of the flesh of yellowtail by which deterioration particularly in color of dark flesh during low-temperature storage of the yellowtail is effectively prevented. - 特許庁

カツオのタタキの製造過程で、カツオの普通血合肉に含まれる栄養素と旨味を残しながら、カツオ特有の魚臭を軽減し、鮮紅色の食を保ち、解凍後の水分流出防止の改善を図った、カツオのタタキの製造方法及び装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method and device for producing of chopped raw bonito reducing fish smell peculiar to bonito, maintaining the fleshy substance of scarlet color, improving of moisture defluxion preventing after thawing, while leaving nutrient and taste of bonito which are usually included in the meat and dark-colored meat in the process of producing of chopped raw bonito. - 特許庁

例文

ブリ類、タイ類、サバ類、マグロ類等の養殖魚の血合肉の色調を改善するための魚餌であって、サッカロマイセス(Saccharomyces)属酵母を6〜30重量%含有する魚餌。例文帳に追加

The fish feed improves color tone of the dark flesh of culture fish such as yellowtail, sea bream, mackerel or tuna, and contains 6-30 wt.% of Saccharomyces yeast. - 特許庁

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