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辛味漬の英語

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英訳・英語 spicy pickled


クロスランゲージ 37分野専門語辞書での「辛味漬」の英訳

辛味漬


「辛味漬」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 10



例文

醸造酢に唐辛子を込みすることで、辛味成分を抽出移行し、醸造酢に豊富なアミノ酸と辛味成分(カプサイシン)を含んだ抽出液を作る。例文帳に追加

METHOD FOR PREPARING EXTRACTION LIQUID OF ABUNDANT AMINO ACID AND HOT TASTE COMPONENT (CAPSAICIN) CONTAINED IN BREWED VINEGAR BY IMPREGNATING RED PEPPER INTO THE BREWED VINEGAR AND EXTRACTING AND MIGRATING THE HOT TASTE COMPONENT - 特許庁

辛味成分を含有或いは生成する野菜類から、歯切れや外見に優れ、辛味を抑えて香味が良く、保存性の良好な浅を短時間に歩留りよく簡易に製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for easily producing in a short time and in high yield from spicy ingredient-containing or -producing vegetables lightly- pickled vegetables excellent in crispness, appearance, flavor with spiciness suppressed and preservability. - 特許庁

カプサイシン含量が0.01〜0.2重量%という低辛味の乾燥唐辛子を、常温で液状の油脂に浸したものを飼料添加剤とする。例文帳に追加

This feed additive is obtained by soaking slightly hot dry cayenne having the capsaicin content of 0.01-0.2 wt.% into liquid oil and fat at room temperature. - 特許庁

本発明は、低塩下でしかも簡易かつ低コストで大根の辛味を削減又は除去し、色々な種類の調味液が適用可能な大根浅の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for easily and inexpensively producing lightly-pickled Japanese radish for which various kinds of seasoning liquid are applicable by reducing or eliminating the sharp taste of Japanese radish with low salt. - 特許庁

乾燥することにより着色性を得る唐辛子の特性を利用し加熱工程を必要としないで唐辛子本来の辛味成分と赤色色素を抽出する辛味調味料の製造方法で、過熱工程を行わないアルコール類、食酢に乾燥した唐辛子を使用し着色料を使用しないでけることを特徴とする。例文帳に追加

In the pungent seasoning production method of extracting the intrinsic pungent component and red pigment of red pepper without requiring the heating process by using the property of the red pepper of colorability obtained by drying, dried red pepper is soaked in alcohol or vinegar, which are not subjected to the overheating process, without using colorants. - 特許庁

刺激性辛味成分を有する植物性香辛材を含有する酢酸水溶液に、浸種後のイネ種子を催芽させながら浸することを特徴とするイネの種子消毒方法、刺激性辛味成分を有する植物性香辛材を含有する酢酸水溶液からなることを特徴とするイネ種子の消毒液剤、及び、刺激性辛味成分を有する粉状の植物性香辛材及び粉末状の酢酸を含有することを特徴とするイネ種子の消毒粉剤等。例文帳に追加

The method for disinfecting rice seed comprises germinating the presoaked rice seed while soaking in an aqueous acetic acid solution containing vegetable spice comprising stimulating hot taste component. - 特許庁

例文

辛味成分を含有或いは生成する野菜類を、5%〜飽和の食塩水中に45℃から65℃を超えない温度範囲で3分間〜48時間保持し、次いで65℃を超えて100℃までの温度範囲で10秒間〜30分間保持した後、調味けを行う、浅の製造方法である。例文帳に追加

This method for producing lightly-pickled vegetables comprises holding spicy ingredient-containing or-producing vegetables in a saline solution with 5% to saturation at 45°C to 65°C for 3 min to 48 h and then holding at >65°C to 100°C for 10 s to 30 min followed by pickling and seasoning the resultant vegetables. - 特許庁

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「辛味漬」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 10



例文

[解決手段]海水より取り出した苦汁とアルコールを加える事で砂糖の浸透圧を高め早熟させメラード反応により腐敗及びカビの発生を防ぎ、形良く、柔らかく、金柑の苦味と辛味を消し、おいしい、DRY砂糖けの製造方法である。例文帳に追加

This method for producing the soft and tasty dry candied fruit having a good shape and eliminated from the bitterness and hot taste of the kumquat is provided by maturing the kumquat by adding bittern taken out from the sea water and an alcohol to increase the osmotic pressure of sugar for preventing the occurrence of the putrefaction and growth of the fungi. - 特許庁

スープの旨味の替わりになる材料として、素材の違う食肉、魚肉、貝類を、夫々別々に異なる味付けをし、辛味油にけ込み、オイルに夫々の素材の旨味を染込ませる事により、スープにも勝るとも劣らないクール麻婆豆腐の調味料が完成した。例文帳に追加

The seasoning material for the cool Mapo Tofu which is not at all inferior to the soup is completed by separately seasoning each of the different kinds of meats, fish meats and shell fishes as the materials replacing the taste of the soup, with different tastes, and soaking them in hot taste oil so as to infiltrate the taste of each of the raw materials into the oil. - 特許庁

例文

泡盛にヨモギと唐がらしを浸し抽出してなるヨモギ唐がらし香辛料とその製造方法に関し、脂肪燃焼に有効な唐がらし成分をおいしく抵抗無く摂取可能とするために、血糖上昇抑制などの効果があるヨモギを利用して、辛味を抑制して、容易に摂取可能とする。例文帳に追加

To provide a spice containing mugwort and red pepper and produced by immersing mugwort and red pepper in a millet brandy to extract the components, a method for the production of the spice and the use of mugwort effective for suppressing the increase of blood sugar level and the hot taste of the pepper to enable the easy taking of red pepper component effective for burning the fat without trouble. - 特許庁

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「辛味漬」の英訳に関連した単語・英語表現
1
spicy pickled 英和専門語辞典

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