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酵母菌目の英語
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英訳・英語 Saccharomycetales
「酵母菌目」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 15件
孵化して2日目に酵母菌を与えることにより甲状腺ホルモンの分泌により成長を促進させると共に、排出物の尿素で濁った水を酵母菌により浄化する酵母菌飼育方法。例文帳に追加
The method for breeding Xenopus laevis using yeast saccharomyces comprises the following practice: Yeast saccharomyces are fed two days after the hatching to promote growth of the larvae owing to thyroid hormone while the water turbidly stained with urea as a kind of excreta is cleaned with the yeast saccharomyces. - 特許庁
酵母に代えて、担子菌を用いる、全く新規なアルコール飲料の製法の提供を目的とする。例文帳に追加
To provide an entirely new method for producing an alcoholic beverage using basidiomycete instead of yeast. - 特許庁
本発明は、優れたアルコール生成能を有する新規で優良なワイン酵母菌株を効率よく作出する方法や、該作出方法により得られ、優れたアルコール生成能を有する新規で優良なワイン酵母菌株や、該酵母菌株を用いたアルコール飲料の製造方法や、新規で優良な所定の酵母菌株を効率よく作出する方法等を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a method for efficiently creating a new excellent wine yeast strain having an excellent alcohol-producing ability, to provide a new excellent wine yeast strain having an excellent alcohol-producing ability and obtained by the creating method, to provide a method for producing an alcohol drink with the yeast strain, to provide a method for efficiently creating a new excellent prescribed yeast strain, and the like. - 特許庁
酵母の菌株を相互に識別する方法、酵母の菌株を分類する方法、並びに、醸造特性に特徴のある菌株を選抜する方法を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a method for discriminating the strains of yeast from each other, a method for classifying the strains of the yeast and a method for selecting the strains of the yeast having characteristic brewing properties. - 特許庁
脂質を培地に添加し、培地成分の窒素源/炭素源の重量比率を変えるとともに酵母エキス、コリン、リン酸水素二カリウム及び褐変物質を含む培地で酵母を培養することにより、酵母菌体内に目的脂質のみ優先的に取り込ませたり、大量に取り込ませたりする。例文帳に追加
This method for producing the lipid-containing yeast comprises culturing the yeast in a culture medium to which the lipid is added to change the nitrogen source/carbon source weight ratio of the culture medium ingredients and which contains a yeast extract, choline, dipotassium biphosphate and a browning substance. - 特許庁
本発明は、酵母に加えて酵母以外の微生物、特に担子菌の培養液を用いて焼酎もろみ熟成を行った製造方法により得られる、特有の華やかな香味を有する焼酎を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a method for producing an alcoholic drink, comprising performing an unrefined Shochu (Japanese white distilled liquor)-maturing treatment using a yeast and a culture liquid of a microorganism except the yeast, especially a basidiomycete, by which the Shochu having a characteristic gay flavor can be obtained. - 特許庁
本発明は、醸造用の下面発酵酵母の菌株を相互に識別する方法を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a method for mutually discriminating strains of bottom fermentation yeast for brewing. - 特許庁
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「酵母菌目」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 15件
従来の酵母エキスが有する生育促進性能を更に向上させると共に、培地の色が薄いため、菌数や菌の発育性を判定し易いばかりでなく、外観色が見た目にも良く、しかも安価で経済的な酵母エキスを含有する培地を提供することにある。例文帳に追加
To provide an inexpensive economical medium containing yeast extract, capable of further improving the growth promoting performance of conventional yeast extract, enabling easy judgment of the number of cells and the growing state of the microorganism owing to the pale color of the medium and having good appearance and color. - 特許庁
膨張剤として天然酵母菌、イースト菌、ドライイースト菌、ルバン(葡萄の醗酵菌、林檎醗酵菌、果物の発抗菌)を用いた、製品にしっとり感のある新規のどら焼の皮およびその製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加
To obtain a new shell of a Dorayaki (bean-jam pancake) with a moist feeling by using a puffing agent consisting of at least one of a natural yeast fungus, a yeast fungus, a dry yeast fungus and a ruban (grape fermentative bacteria, apple fermentative bacteria, fruits fermentative bacteria), and to provide a method for producing such a new shell. - 特許庁
本発明の目的は銅に耐性であり、かつ高濃度の銅を菌体内に取り込む能力を有する酵母菌が産生するペクチナーゼを提供することである。例文帳に追加
To provide a pectinase produced by a yeast having copper resistance and an ability to take copper into the yeast cell in a high concentration, a pectinase having the copper resistance and a high activity under a wide condition and the use thereof, and a production method of galacturonic acid and vitamins. - 特許庁
EM(有用微生物群)とは、乳酸菌、酵母、光合成細菌を主体とする有用な微生物の共生体で、農業、畜産、水産、環境浄化等、様々な分野に利用可能な多目的微生物資材である。例文帳に追加
EMs (effective microorganisms) are symbionts of effective microorganisms primarily consisting of lactic acids, yeast and photosynthetic bacteria. They are a multi-purpose bacteria material available for such diverse areas as agriculture, stockbreeding, fisheries and environmental purification. - 経済産業省
サケ目魚類の養魚飼料に、ハンセヌラ属、ロドトルラ属及びカンジダ属に属する酵母菌体(自己消化処理したものであってもよい)の少なくとも一種を添加する。例文帳に追加
This feed composition is obtained by adding at least one kind of yeast (it may be autolyzed one) selected from yeasts belonging to Hansenula, Rhodotorula and Candida to the pisciculture feed of Salmoniformes fishes. - 特許庁
本発明は、食品用微生物として有用な酵母、乳酸菌を配合した食品用ミックス粉及びこれを使用した食品を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a mixed flour for food obtained by blending yeast and lactobacillus which are useful as microorganisms for the food, and a food by using the same. - 特許庁
ポリ塩化ビニル、エチレン酢酸ビニル共重合体などのプラスチック類、エマルション塗料、油性塗料、接着剤、シーリング剤、インキ、木材、皮革、繊維などの各種工業用原材料および製品などが、細菌、酵母、糸状菌、藻類などの微生物により劣化および腐敗するのを防止することを目的とする。例文帳に追加
To prevent the deterioration and putrefaction of various industrial raw materials and products comprising plastics such as polyvinyl chloride and ethylene-vinyl acetate copolymer, emulsion paint, oily paint, adhesive, sealing agent, ink, wood, leather, fiber, etc., by microorganisms such as bacteria, yeasts, fungi and algae. - 特許庁
ファルネシル二リン酸合成酵素をコードするERG20遺伝子に、当該酵素の62番目のスレオニン残基がメチオニンに残基に置換したerg20-3変異を有し、モノテルペンアルコールを生産できる酵母サッカロミセス・セレビシエの変異菌株を用いて清酒醸造を行い、マスカットワイン様の好ましい香気を有する清酒を製造する。例文帳に追加
The refined Sake having the favorable muscat wine-like fragrance is produced by the refined Sake fermentation using a Saccharomyces cerevisiae mutant which ERG20 gene encoding a farnesyl diphosphate synthetase has erg20-3 mutation based on that the 62nd threonine residue of the enzyme is substituted with a methionine and is a monoterpene alcohol-producing yeast. - 特許庁
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