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食中毒原因菌の英語
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英訳・英語 Bacteria causing food-borne-diseases
「食中毒原因菌」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 19件
手傷や手荒れを保護 改善すると共に、手に付着した食中毒原因菌を殺菌消滅させて、手に起因する食中毒を未然に防止する。例文帳に追加
To previously prevent bromatoxism caused by a hand by protecting and improving wound hand and chapped hand and sterilizing and vanishing bromatoxism-causing bacteria attached to the hand. - 特許庁
食中毒原因細菌、う蝕性細菌、歯周病細菌を殺菌する作用を低濃度で有し、かつ安全性の高い組成物を提供すること。例文帳に追加
To provide a highly safe composition which kills food poisoning- causing bacteria, caries-causing bacteria and periodontal disease-causing bacteria at a low concentration. - 特許庁
製造される食品又は製造された食品における食中毒や腐敗の原因となる細菌類の増殖履歴を定量的に把握する。例文帳に追加
To quantitatively get the proliferation history of bacteria causing the food poisoning and putrefaction of a food during or after production. - 特許庁
本発明は、食中毒原因菌として重要なビブリオを簡易かつ正確に検出することができるビブリオ検出用培地を提供する。例文帳に追加
To provide a vibrio detection medium capable of easily and accurately detecting vibrios important as a food poisoning offending bacterium. - 特許庁
脱酸素剤包装された食品にて、食中毒の原因となる偏性嫌気性菌の増殖を防止した長期の保存を可能とする。例文帳に追加
To enable a long term preservation by preventing the proliferation of obligate anaerobic bacteria becoming a cause of food poisoning by using a food packaged with a deoxidant. - 特許庁
ヘビ抽出物を含有する、食中毒原因毒素(ただし、腸管出血性大腸菌の菌体外毒素を除く)の毒性を中和するための薬学的組成物、飲食用組成物により、食中毒原因毒素(ただし、腸管出血性大腸菌の菌体外毒素を除く)に対してごく少量でも強く「毒素を中和する作用」を発揮する薬学的組成物や飲食用組成物が提供される。例文帳に追加
The pharmacological composition or the composition for foods and drinks for neutralizing toxicity of a toxin causative of food poisoning (provided that extracellular toxins of enterohemorrhagic Escherichia coli are excluded) comprising extracts from snakes exhibits "an action for neutralizing a toxin" strongly even in a very small amount against a toxin causative of food poisoning (provided that extracellular toxins of enterohemorrhagic Escherichia coli are excluded). - 特許庁
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食中毒原因菌
「食中毒原因菌」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 19件
飲食物の腐敗あるいは食中毒の原因となる耐熱芽胞菌、および栄養細胞菌類、真菌類に対する、安全で確実な抗菌剤の提供を目的とする。例文帳に追加
To provide a safety and secure antimicrobial agent to a heat resistant spore forming bacterium that induces decay of food and drink or food poisoning, vegetative cell fungus and Eumycetes. - 特許庁
食中毒原因毒素(ただし、腸管出血性大腸菌の菌体外毒素を除く)に対してごく少量でも強く「毒素を中和する作用」を発揮する薬学的組成物や飲食用組成物を提供する。例文帳に追加
To provide a pharmacological composition or a composition for foods and drinks that exhibits "an action for neutralizing a toxin" strongly even in a very small amount against a toxin causative of food poisoning (provided that extracellular toxins of enterohemorrhagic Escherichia coli are excluded). - 特許庁
植物の成育に障害を与えたり、育成された植物を食して食中毒の原因となる細菌や微生物に汚染された植物種子の効果的な殺菌方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for disinfecting plant seeds infected with bacteria or microorganisms, which give a bad influence on plant growth and give a toxic food when the grown plants are ingested. - 特許庁
カンピロバクター属細菌の中、食中毒原因事例の多いC.jejuni及びC.coliのみを、他のカンピロバクターと区別して検出・計数する迅速な技術の提供。例文帳に追加
To provide a technology for quickly detecting/counting only C. jejuni and C. coli showing many food poisoning cases among the bacteria belonging to the genus Campylobacter, by discriminating them from the other Campylobacters. - 特許庁
本抗菌剤を飲食物の加工、流通、消費に際して使用することにより、腐敗や食中毒の原因菌の耐熱芽胞菌および栄養細胞細菌類、真菌類の増殖を阻止し、従来の技術よりも容易に、食品の安全衛生に有効な技術を提供する。例文帳に追加
The application of the antimicrobial agent in processing, distribution and use of food and drink, inhibits proliferation of the heat resistant spore forming bacterium that induce decay and food poisoning, vegetative cell fungus and Eumycetes and provides an effective technology that is an easy technology than conventional one, for safety and health of foods. - 特許庁
調理でまな板を使用する時、食材に食中毒の原因となる菌が繁殖・感染しないように抗菌加工された、まな板表面に密着され覆われているフィルムを剥がして使用する、完全使い捨て無菌・抗菌まな板を提供する。例文帳に追加
To provide a completely disposable aseptic/antibacterial chopping board used by peeling a film closely adhering to the surface of a chopping board subjected to antibacterial processing so as not to allow bacteria causing food poisoning to grow in foodstuff and contaminate the foodstuff when the chopping board is used. - 特許庁
マレーフトモモの種子および/又はリュウガンの種子の溶媒抽出物からなる抗菌剤組成物を飲食品等に添加することにより、食中毒、食品、化粧品、医薬品の変敗、感染症等の原因となる細菌の増殖を抑制することができる。例文帳に追加
This antibacterial composition consisting of a solvent extract of Syzygium malaccensis seeds and/or Euphoria longana seeds can inhibit the propagation of bacteria becoming a cause of a food poisoning, the deterioration of a food, cosmetic and medicine, and infectious diseases by adding it into the food, or the like. - 特許庁
解決しようとする課題点は、食中毒の原因又は食品の腐敗の原因となる微生物に対して高い除菌防腐能を有し、人体に対し安全であり、かつ組成物としての安定性が高く安価で製造することが可能である、食品又は飲料の製造施設あるいは加工施設、環境、設備、機器、道具の除菌又は防腐のために使用する除菌防腐剤を新規に提供することである。例文帳に追加
To provide an inexpensively-producible novel disinfection antiseptic agent which has high disinfection antiseptic ability against microorganisms causing food poisoning or rotting food, safety to human bodies, and high stability as a composition used for disinfect and is used for disinfection or antisepsis of facilities, environments, equipment, apparatuses, and tools for producing/processing food/drink. - 特許庁
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