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fillet a fishとは 意味・読み方・使い方

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意味・対訳 魚を三枚に下ろす


メール英語例文辞書での「fillet a fish」の意味

Fillet a fish

魚をおろす

「fillet a fish」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 23



例文

Fillet a fish例文帳に追加

魚をおろす - Weblio Email例文集

He handled a kitchen knife expertly to fillet a fish.発音を聞く 例文帳に追加

彼は見事な包丁さばきで魚を三枚におろした. - 研究社 新和英中辞典

a long fillet of fish breaded and fried発音を聞く 例文帳に追加

フライにしたまたは油でいためた魚の長いフィレ - 日本語WordNet

a piece of edible fish or meat from which the bones have been removed, called fillet発音を聞く 例文帳に追加

魚や食肉動物の腰部や肋骨間にある肉 - EDR日英対訳辞書

To send a comparatively small fish body such as a sardine and a small horse mackerel into a fillet machine side while keeping the posture in which the abdomen is directed downward and by which the fish body can be filleted by the fillet machine when the fish body is guided to the fillet machine side.例文帳に追加

鰯や小鰺などの比較的小さい魚体をフィレーマシン側に導出する際に、フィレーマシンにより三枚おろしが可能な腹部を下向きにした姿勢にしてフィレーマシン側に送りこむようにする。 - 特許庁

The thus-obtained fillet is a half-dried fillet having soft mackerel meal though having a smoky flavor that has a texture of fresh fish meal having external appearances, tastes and texture very similar to the taste of a roast fish and the texture of boiled fish.例文帳に追加

このようにして得られたフィレは燻製風味を持つにも関わらず鯖肉の柔らかい生干しフィレで、焼き魚の味と煮魚の食感とに非常に近似した外観、風味、食感を有する新規な魚肉の食感も有している。 - 特許庁

例文

To provide a method for processing a fish comprising masking the filletted fish using ginger to clean away the odors so as to make the fillet tasty.例文帳に追加

本発明は、三枚に卸した魚のフィーレを生姜を用いてマスキング処理し、くさみを除去して美味とすることを目的とする。 - 特許庁

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Weblio英和対訳辞書での「fillet a fish」の意味

fillet a fish (taking the bones and bowels away)

Weblio英和対訳辞書はプログラムで機械的に意味や英語表現を生成しているため、不適切な項目が含まれていることもあります。ご了承くださいませ。

「fillet a fish」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 23



例文

To provide a method for producing ground fish meat and fish-paste products of stable quality from midrib meat produced as residue when producing fillet.例文帳に追加

フィレ生産時に残渣として発生する中骨肉から品質の安定したすり身や練り製品を製造する。 - 特許庁

This method for processing the fish comprises masking the fillet (4) of filletted fish (1), and soaking the fillet (4) in a stock solution (30) obtained by putting the ginger in boiling water to clean away odors of the fillet (4) through the soaking treatment.例文帳に追加

本発明による魚の加工方法は、三枚におろした魚(1)のフィーレ(4)をマスキング処理において、沸騰した湯に生姜を入れて得た原液(30)に前記フィーレ(4)を漬け込み、この漬け込みによって前記フィーレ(4)のくさみを除去する方法である。 - 特許庁

To provide a method for processing and preserving fresh fish and shellfish, which achieves lengthening of preservation period of fillet and sliced raw fish of fresh fish and shellfish and extraction of residue of fresh fish and shellfish.例文帳に追加

生鮮魚介類のフィーレや刺身の保存期間長期化、生鮮魚介類の残渣物のエキス化を実現させる生鮮魚介類の加工及び保存方法を提供することである。 - 特許庁

To provide a method for continuously and automatically slicing a fish body in the form of a hang-dried open fillet composed of a fillet divided into right and left sections connected together at the tail part without slicing a fish body into three pieces after cutting off the head of the fish, and to provide an apparatus for the method.例文帳に追加

頭部を切断した魚体を三枚おろしに切断加工することなく、左右に分割したフィレーが尾部によって繋がっている吊り干し開きフィレーに連続自動的に切断加工処理することができる方法とその装置を提供する。 - 特許庁

This fish-processed food is obtained by fixing the disjoined fish eggs 3 such as herring eggs as a layered state on the surface of meat side of a fillet 2 (an upper meat or a lower meat) of the filleted fish into three pieces such as herring.例文帳に追加

三枚におろした鰊等の魚のフィーレ2(上身又は下身)の身側の面に、バラバラにした数の子等の魚卵3を層状に固着する。 - 特許庁

Mushi-mono (steamed foods): chawan-mushi (savory steamed egg custards with assorted ingredients), tamago-dofu (tofu mixed with egg), chiri-mushi (steamed white fish fillet and vegetables served with ponzu sauce for dipping them), awayuki-mushi (dishes with awa-yuki mousse (literally, light snow) on cold green tea soba noodles), saka-mushi (sake-steamed dishes), gin-an (dishes using a specially prepared sauce called gin-an)発音を聞く 例文帳に追加

蒸し物-茶碗蒸し、玉子豆腐、ちり蒸し、淡雪蒸し、酒蒸し、銀あん、 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a method for producing a pickled fish product capable of producing the pickled fish product in a short time and producing using not only fillet but also entire one fish or half meat from which guts are removed, and obtaining the pickled fish product enabling tasting original flavor of sake lees or the like and easy to cook (burn).例文帳に追加

短時間で魚漬け製品が製造できると共に、切り身だけでなく内蔵を取り除いた丸ごと1匹でも、半身でも製造でき、かつ、粕等の本来の風味も味わえ、調理(焼き上げ)もし易い魚漬け製品を得ることができる魚漬け製品の製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

This method for producing the ground fish meat includes addition of protease inhibitor when producing the ground fish meat from fish meat mixed with kidney or its tissue, like midrib meat, and remaining when collecting fillet by a method of filleting fish from which head and guts are removed.例文帳に追加

頭と内臓を除去した魚から、三枚におろす方法でフィレを採取した際に残る、中骨肉のような、腎臓又はその組織が混入した魚肉からすり身を製造する際に、プロテアーゼインヒビターを添加することを特徴とするすり身の製造方法である。 - 特許庁

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