hot cerealとは 意味・読み方・使い方
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「hot cereal」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 10件
The hot beverage contains fruit juice, vegetable juice, tea, cereal, sugar and acidifier or sweetener to be easy for many people to drink.例文帳に追加
果汁、野菜汁、茶類、穀類、糖類、酸味料、あるいは甘味料等を、これに含めることで、幅広い人々にとって飲みやすいものとすることができる。 - 特許庁
To obtain a roasted material of cereal embryo having excellent palatability in preparing a roasted material from embryo bud of grain by a hot-air fluidized roasting method.例文帳に追加
穀類の胚芽から焙煎物を得るに当たり、熱風流動焙煎方法により、嗜好性のよい胚芽焙煎物を得ること。 - 特許庁
To provide favorable low foam cereal and low foam miscellaneous cereal products by installing a processing chamber of cereals and miscellaneous cereals, for passing the raw material cereals and raw material miscellaneous cereals in a 200-320°C temperature zone of high temperature humidified hot wind from a hot wind generator, and heating for 20-200 s.例文帳に追加
この発明は、原料穀物・原料雑穀を熱風発生機からの高温加湿熱風200℃〜320℃の温度帯で通過させる穀物類・雑穀類の処理室を設け、20秒〜200秒間加熱することによって好適な低発泡穀物類及び低発泡雑穀類製品を得ようとするものである。 - 特許庁
The flake confectionery is obtained by applying heat-melted oil and fat confectionery dough to cereal flakes, attaching or coating powder sugar, liquid sugar or their mixture to/on the surface of the oil and fat confectionery dough when the oil and fat confectionery dough applied to the cereal flakes is not completely solidified, and baking the product by hot air.例文帳に追加
穀物フレークに加熱溶融した油脂性菓子生地を塗布し、該穀物フレークに塗布した油脂性菓子生地が完全に固化していない状態のときに、該油脂性菓子生地の表面に粉末糖、液糖又はこれらの混合物を付着又は被覆させた後、熱風にて焼成する。 - 特許庁
A method for producing the low foam cereal and low foam miscellaneous cereal products includes processing edible cereals and miscellaneous cereals by passing through a high humid hot wind zone of a temperature of 200-320°C for 20-200 s so as to obtain low foam and swollen cereals and miscellaneous cereals.例文帳に追加
可食性の穀物類及び雑穀類を、温度が200〜320℃の高湿度の熱風帯域を20〜200秒間通過させて処理することにより、低発泡で膨化した穀物類及び雑穀類を得ることを特徴とする低発泡穀物類及び低発泡雑穀類製品の製造方法。 - 特許庁
In the method of producing the sparkling alcohol beverage, a cereal or bean raw material is extracted in hot water in the existence of sugar, and alcohol fermentation is carried out using the obtained extract.例文帳に追加
穀類又は豆類原料を糖の存在下で熱水抽出し、得られた抽出液を用いてアルコール発酵を行なうことを特徴とする発泡アルコール飲料の製造方法。 - 特許庁
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「hot cereal」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 10件
The method for producing brown rice noodle includes using only brown rice powder containing rice starch and rice bran as cereal flour, adding 40-55 wt.% of 60-100°C hot water to the brown rice powder and kneading the mixture to make dough, and then molding the dough into noodle ribbons or coating dough.例文帳に追加
穀粉として米でん粉及び米糠を含む玄米粉のみを用い、その玄米粉に対して60〜100℃の熱湯を40〜55重量%加えて混練することにより生地とし、次いで前記生地を麺線状もしくは皮状に成形する。 - 特許庁
To provide a cereal flour composition for retort Chinese noodle capable of producing retort Chinese noodle which keeps viscoelastic texture characteristic of Chinese noodle without causing surface collapse and boil dissolution even by retorting gelatinized Chinese noodle in the form of retort food or canned food after sealing together with soup, or by preserving for a long period in the retorted state or keeping in a hot state at a shop.例文帳に追加
α化した中華麺をレトルト食品や缶詰として、スープ汁とともに密封した後、レトルト処理を施しても、また該レトルト処理後に長期間保存しても或いは店舗で加温された状態に長時間おかれても、麺の表面の崩れや茹で溶けがなく、中華麺本来の粘弾性のある食感が維持される、レトルト中華麺を製造し得るレトルト中華麺用穀粉組成物を提供すること。 - 特許庁
In the process for producing baked edible vessels, 25-75 mass parts of a cereal flour and 75-25 mass parts of starch octenylsuccinate (100 mass parts in the total), 2-5 mass parts of food oil which is in the solid state at normal temperature and 1-3 mass parts of edible wax are mixed and kneaded together with water and hot formed to the objective edible vessel.例文帳に追加
穀粉とオクテニルコハク酸デンプンの合計を100質量部としたとき、穀粉を25〜75質量部、オクテニルコハク酸デンプンを75〜25質量部含有し、常温で固形である食用油脂2〜5質量部および食用ロウ1〜3質量部を含有し、水と共に混捏し、150〜200℃の範囲で加熱成型して、耐水性を有する焼成可食容器を製造する方法。 - 特許庁
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