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subsequently sweetとは 意味・読み方・使い方
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意味・対訳 後に甘い
「subsequently sweet」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 9件
A method for producing the sweet potato sheet comprises steaming sweet potato, adding the liquid sugar and the oil or the fat to the steamed sweet potato, heating and homogeneously kneading the mixture, and subsequently processing the product into the sheet.例文帳に追加
また、本発明のサツマイモシートの製造方法は、サツマイモを蒸し、これに液糖及び油脂を加え、加熱混合、均質化し、シート状にする方法である。 - 特許庁
"An-iri nama-yatsuhashi (nama-yatsuhashi filled with coarsely mashed sweet red beans)" has subsequently gone through numerous improvements prior to settling on the present form.発音を聞く 例文帳に追加
生八ツ橋でつぶ餡を包んだ『あん入り生八ツ橋』は、その後改良が加えられ、現在見られる生八ツ橋の形態となった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
That is, a sweet potato is steamed and then is kneaded and mixed with sugar while being hot, and subsequently it is pushed into a box and then cooled to harden.発音を聞く 例文帳に追加
すなわち、サツマイモを蒸して熱いうちに砂糖を練り混ぜ、四角形の型に押し詰め、冷やし固める。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The seasoned laver properly balanced in the acid taste and the sweet taste is provided by applying dripping a reasoning liquid for tasting to plate laver and subsequently spraying powdery vinegar.例文帳に追加
板海苔に味付けタレを塗布したのち、粉末酢を散布して、酸味と甘味のバランスが程良くした甘酢風味味付け海苔。 - 特許庁
That term 'Takato soba,' subsequently traveled from Aizu to the Takato area where 'karatsuyu soba' became also known as 'Takato soba' and, on the contrary, the soy sauce-based sauce made of rich stock was referred to as 'amatsuyu' (sweet sauce).発音を聞く 例文帳に追加
その名が逆に会津から高遠地区に伝わって「からつゆ」蕎麦を「高遠そば」とも呼ぶようになり、それに対して出汁の効いた醤油味のつゆは「あまつゆ」とも呼ぶ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The method for producing the frozen dressing base material for the Japanese white salad is to homogeneously mix and knead the tofu, the processed starch and the low sweet taste sugar, heat the mixture and subsequently freeze the mixture.例文帳に追加
また、豆腐、化工澱粉及び低甘味糖類を均質に混練し、加熱後凍結することを特徴とする上記冷凍白和えの素の製造法を提供する。 - 特許庁
This method for producing a seasoning containing a tangle stock comprises placing a proper amount of finely cut tangle pieces in a glass container, charging a thermally sterilized mirin (sweet rice wine for seasoning)- type fermented seasoning into the glass container at 65°C, immediately stoppering and sealing the glass container, and subsequently naturally cooling the charged mixture down to ordinary temperature.例文帳に追加
適量の細断した昆布をガラス容器に入れ、これに加熱殺菌したみりんタイプ発酵調味液を65゜Cで充填し、直ちに打栓密封した後、常温まで自然放冷して製品とする。 - 特許庁
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「subsequently sweet」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 9件
The frozen dressing base material for the Japanese white salad contains tofu, processed starch and low sweet taste sugar and is provided by homogeneously kneading and heating them, subsequently freezing them without loosing the taste of tofu and requiring time consuming job such as dripping and the like and is brought to be preserved for a long time by freezing.例文帳に追加
豆腐、化工澱粉及び低甘味糖類を含み、均質に混練し、加熱し、凍結することで、豆腐の風味を失わず、水切り等の手間を必要としない、かつ冷凍による長期保存を可能にした冷凍白和えの素を提供することを可能とする。 - 特許庁
The recipe is based on that for nanrakukan (a sweet made by drying the kneaded mixture of wheat flour or rice flour and starch syrup and fat, which is said to have originated from the western and central Asia and to have subsequently been introduced to China in the Yuan Dynasty era) produced in the Ming Dynasty era in China; the nanrakukan was introduced to Japan in the Muromachi period through the Japan-Ming trade (the trade between Japan and the Ming Dynasty in China) and became popular along with the rise of the tea ceremony.発音を聞く 例文帳に追加
製法は明時代の中国における軟落甘(小麦粉・米粉を水飴や脂肪で練り固めて乾燥させた菓子。西~中央アジアに由来するといわれ、元(王朝)時代に中国に伝来した)に基づき、室町時代に日明貿易で伝わり、茶道の勃興によって広まった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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