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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 亜味に関連した英語例文

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亜味の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 32



例文

いずれも大臣(相、槐門)に(つ)ぐもの、の意例文帳に追加

Both mean after () the minister (, ).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

鉛イオンに由来する収斂を低減し、飲みやすく、しかも不快な後が残らない鉛化合物配合経口用組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an oral composition compounded with zinc compound(s), reduced in astringency derived from zinc ion, easy to drink and leaving no unpleasant aftertaste. - 特許庁

鉛イオンに由来する収斂を低減し、飲みやすく、しかも不快な後が残らない鉛化合物配合組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide a zinc compound-formulated composition having reduced astringent taste derived from a zinc ion, facilitating administration, and hardly leaving unpleasant aftertaste. - 特許庁

不快を有する鉛化合物の不快を有効に抑制できる組成物の提供。例文帳に追加

To provide a composition capable of effectively controlling an unpleasant taste of a zinc compound having the unpleasant taste. - 特許庁

例文

種間の差異に注目すると、バードウォッチングへの興が広がりますよ。例文帳に追加

Focusing on the subspecific differences will expand your interest in bird watching.  - Weblio英語基本例文集


例文

前記アミノ酸は単数または複数の鉛化合物に口に合う風を与えるが、なんの後も残さない。例文帳に追加

The amino acid gives a palatable taste to one or more zinc compounds, but does not leave any aftertaste. - 特許庁

鉛化合物を含有し、渋や金属が少なく、優れた歯垢形成抑制効果を有する口腔用組成物の提供。例文帳に追加

To provide a composition for oral cavity application, containing a zinc compound, giving little astringent and metallic taste and having excellent effect to suppress the formation of dental plaque. - 特許庁

鉛化合物を含有し、渋や金属が少なく、優れた歯垢形成抑制効果を有する口腔用組成物の提供。例文帳に追加

To provide an oral cavity composition containing a zinc compound, giving little astringent taste and metallic taste and having excellent effect for suppressing the formation of dental plaque. - 特許庁

本発明は、鉛イオンに由来する収斂を低減し、飲みやすく、しかも不快な後が残らない鉛含有内服液剤を提供することに関する。例文帳に追加

To obtain a zinc-containing internal liquid medicine that reduces an astringent taste derived from a zinc ion, is readily drinkable and does not leave an unpleasant aftertaste. - 特許庁

例文

本発明は、鉛イオンに由来する収斂を低減し、飲みやすく、しかも不快な後が残らない鉛含有経口投与組成物を提供することに関する。例文帳に追加

To obtain a zinc-containing composition for oral administration that reduces an astringent taste derived from a zinc ion, is readily drinkable and does not leave an unpleasant aftertaste. - 特許庁

例文

本発明は、鉛イオンに由来する収斂を低減し、飲みやすく、しかも不快な後が残らない鉛含有経口投与用組成物を提供することに関する。例文帳に追加

To obtain a zinc-containing composition for oral administration that reduces an astringent taste derived from a zinc ion, is readily drinkable and does not leave an unpleasant aftertaste. - 特許庁

鉛を含有する抗う蝕用、歯石予防用や口臭予防用口腔用組成物に関し、鉛の渋や金属が改良され、使用感の良好な口腔用組成物を提供すること。例文帳に追加

To obtain a composition for oral cavity, containing Zn, resisting dental caries and preventing tartar and halitosis, wherein the composition for oral cavity is improved in bitter taste and metallic taste of Zn and has good sense of use. - 特許庁

良好で、かつ栄養バランスおよび保存安定性に優れた低カロリーの麻仁圧搾粕およびそれを利用した食品を提供する。例文帳に追加

To provide low-calorie pressed linseed lees having good flavor, and excellent in nutrient balance and storage stability, and to provide food obtained by utilizing the lees. - 特許庁

カルニチン類を配合することを特徴とする鉛化合物配合組成物の不快なの低減方法。例文帳に追加

The method for reducing the unpleasant taste of the zinc compound-formulated composition involves formulating the carnitines. - 特許庁

毒性が無く、覚や香りも良好で、安全性が高く、加工性にも問題がなく、吸収率の高いキレート型マグネシウム分を高濃度で含む鉛分補給用食品材料、鉛複合蛋白質及び鉛複合多糖蛋白質。例文帳に追加

To obtain a food material for zinc supplement having no toxicity, excellent in gustatoriness and flavor, high in safety, having no problem in its processability and containing chelate-type zinc ingredients of high absorbability in high concentrations, to obtain a zinc-conjugated protein, and to obtain a zinc-conjugated polysaccharide protein. - 特許庁

欠乏により覚異常や成長減退を引き起こすとして近年問題となっている鉛の体内への吸収を促進することができる、安全で低コストの鉛吸収促進剤および鉛吸収促進作用を有する食品を提供する。例文帳に追加

To obtain a safe and low-cost zinc absorption accelerator accelerating the absorption of zinc into bodies because an abnormality in taste and loss of growth are caused by deficiency of zinc absorption, which is a problem in recent years, and to provide a food having accelerating actions on zinc absorption. - 特許庁

鉛化合物を含有した口腔用組成物において、多価アルコールとアネトールとをある一定の割合で配合することにより、鉛化合物の金属が改善される。例文帳に追加

This composition for oral cavity and containing a Zn compound is improved in metallic taste of the Zn compound by compounding a polyhydric alcohol and anethole at a certain ratio. - 特許庁

従来の鉛フタロシアニン顔料に比べて、より青が強い着色物を得ることが出来る、着色剤として好適な鉛フタロシアニン顔料組成物及びそれの好適な製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a zinc phthalocyanine pigment composition suitable as a colorant capable of giving a colored article of stronger blue as compared with conventional zinc phthalocyanine pigments, and a suitable method for producing the same. - 特許庁

薬剤は、硫酸水素ナトリウム、ならびにその塩もしくは有機誘導体、または硫酸水素ナトリウムの付加物、好ましくは一般式:X−(CH_2)_n−CO−H[式中、nは、0〜3の数を意し、Xは、−OH、−COOHまたは−CO−H基を意するが、n=0ならば、Xは−OHであり得ない]で示される脂肪族アルデヒドの付加物である。例文帳に追加

The agent consists of sodium hydrogen sulfite, salts and organic derivatives thereof, or adducts of sodium hydrogen sulfite, preferably an adduct of aliphatic aldehydes of the general formula: X-(CH_2)_n-CO-H [wherein n means a number of 0-3; X means a -OH, -COOH or -CO-H group, wherein X may not be -OH if n is 0]. - 特許庁

飲んで美しい上に、香りもよく、しかも、豊富に含まれる鉛により覚障害の防止、老化の防止、ホルモン作用の活性化、細胞の代謝・成長の促進、病気の回復促進などに効果のある月桃茶を提供することにある。例文帳に追加

To obtain tea of Alpinia speciosa which is good for drinking, has excellent fragrance and effect of prevention of dysgeusia and aging, activation of hormone action, promotion of metabolism and growth of cells, promotion of disease recovery, etc., by abundantly contained zinc. - 特許庁

塩素酸ナトリウム等の塩素系殺菌剤を使用せずに、野菜類及び果実類に付着している微生物を安全に且つ十分に除菌して、安全性、衛生性、鮮度保持性、保存性に優れ、食感、、風等に優れる生の野菜類及び果実類を提供すること。例文帳に追加

To provide raw vegetables and fruits excellent in safety, hygienic properties, freshness retention, preservability, palate feeling, taste and flavor by safely sufficiently sterilizing microorganisms adhering to vegetables and fruits without using a chlorinated germicidal agent such as sodium hypochlorite. - 特許庁

BpmIはその他のII型制限酵素は全く異なるので、BpmIはIIf型(fは制限−修飾−特異性ドメインの融合を意する)と呼ばれるII型制限酵素の群に属すことを提案する。例文帳に追加

Because BpmI is quite distinct from other type II restriction enzymes, it is proposed that BpmI belongs to a subgroup of type II restriction enzymes called type IIf (f stand for fusion of restriction- modification-specificity domains). - 特許庁

鉛とアスコルビン酸(ビタミンC)を口に合い、嫌な後を残さないよう配合して、菱形のトローチもしくは類似の経口剤の形にして含ませる経口補助剤を提供する。例文帳に追加

To provide an oral auxiliary preparation by mixing zinc with ascorbic acid (vitamin C) so as to be palatable and not leave a disagreeable aftertaste and adding the mixture in the form of rhombic troche or similar oral preparation. - 特許庁

食塩を含み、かつ硝酸塩および硝酸塩を含まない食肉用調剤で塩づけ処理し、乾燥、燻煙、加熱して得た原料肉を、密閉系内で、加圧する。例文帳に追加

The method for processing meat comprises pressurizing raw material meat obtained by being subjected to salting treatment with a meat seasoning agent containing salt without nitric acid salt and nitrite salt, drying treatment, smoking treatment and heating treatment, in a hermetically sealed system. - 特許庁

必要量の鉛を高齢者等に供給することができ、しかも安全で性状や風を損なうことがない栄養組成物および流動食を提供することである。例文帳に追加

To provide a nutritious composition and a liquid food capable of supplying a necessary amount of zinc to the aged, etc., and having safety without damaging properties or feeling. - 特許庁

塩素酸ナトリウム等の塩素系殺菌剤やエチレンオキサイドなどの殺菌ガスを使用せずに、更にγ線照射や高温熱処理を行うことなく、穀類及び豆類に付着している微生物を安全に且つ十分に除菌して、安全性、衛生性、保存性に優れ、食感、、風等に優れる穀類及び豆類を提供すること。例文帳に追加

To provide a bactericidal method for grain and bean using no chlorine bactericide such as sodium hypochlorite nor bactericidal gas such as ethylene oxide and performing no γ-ray irradiation or making no high-temperature heat treatment to safely and sufficiently eliminate microorganisms adhering to the grain and the bean so as to obtain the grain and the bean excellent in safety, sanitation, preservability, palate feeling, taste, flavor and the like. - 特許庁

溶媒の存在下、一般式(1) (式中、R^1およびR^2はそれぞれ上記と同じ意を表わす。)で示されるアリールビニルスルホン、アルカリ金属硫酸塩および水を反応させることを特徴とする一般式(2)で示される2−(アリールスルホニル)エタンスルホン酸塩の製造方法。例文帳に追加

This method of producing the 2-(arylsulfonyl)ethanesulfonic acid salt expressed by the general formula (2) comprises reacting an aryl vinyl sulfone expressed by the general formula (1) with an alkali metal sulfite together with water in the presence of a solvent. - 特許庁

鉛、セレン、クロム、マンガン、モリブデン等の微量元素を含むミネラル強化酵母を使用して、好ましい・香りおよび食感を有し、経管もしくは経口用として好適な液体もしくはゼリー様ゲル状半固形食品を提供する。例文帳に追加

To obtain a nutrition supplementary food as a liquid or jelly-shaped gel-like semisolid food having favorable taste, flavor and palate feeling and suitable for tube feeding or oral use by using a mineral-enriched yeast containing a microquantities of elements such as zinc, selenium, chromium, manganese and molybdenum. - 特許庁

緩速濾過装置での微生物の働きを高め、寒冷期などにおいても他の時期と同様に水中に含まれる硝酸性窒素および硝酸性窒素や過マンガン酸カリウム消費量を下げるとともに、他の時期に比べて水のが変わらないようにする。例文帳に追加

To enhance the function of microorganisms in a slow speed filter apparatus and to lower the consumption quantity of nitrate nitrogen and nitrite nitrogen or potassium permanganese contained in water even in a cold period in the same way as other period while preventing a change in the taste of water as compared with the other period. - 特許庁

酸性、中性、アルカリ性の鉛めっき浴種やニッケル共析の有無に関わらず、黒・光沢外観や耐食性が均一に安定した黒色3価クロム化成皮膜を形成するための処理溶液及び黒色3価クロム化成皮膜の形成方法を提供する。例文帳に追加

To provide a treatment solution for forming a black trivalent chromium chemical film in which blackish-glossy appearance and corrosion resistance are uniformly stabilized without depending on the kinds of a galvanizing bath (an acid bath, a neutral bath or an alkaline bath) and the presence of nickel eutectoid, and to provide a method for forming a black trivalent chromium chemical film. - 特許庁

プリンタに媒体の形状を読み取る光学センサを配置し、印刷前に媒体の形状、穴などを読み取り、ホストコンピュータにそのデータを送る、ホストコンピュータでは背景像はそのまま、文字などの意がある画像は、穴と重なる場合は位置をずらし印字データを作成し、プリンタにデータを送り印字を行なう。例文帳に追加

The host computer makes out printing data by leaving a background subimage as it is and deviating the position of an image such as a character etc. having some meaning, in case the image is superposed on the hole, and sends the data to the printer for printing. - 特許庁

例文

大豆蛋白溶液と超臨界ないし臨界状態の二酸化炭素を連続的に接触保持させ、常圧に戻して二酸化炭素を解放させ蛋白画分を回収、再度加水により懸濁液とする叉はそのままの溶液状態で加熱処理により蛋白を再可溶化させて乾燥し製品とすることで色調、風に優れかつ蛋白の物性機能にも優れた大豆蛋白を得る。例文帳に追加

As a result of this, it is possible to solve such a problem that there is much market demand for the improvements of flavor and color derived from soybean and physical function of soybean protein products and the improvements are the bottleneck of market expansion of soybean protein products. - 特許庁

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