意味 | 例文 (42件) |
味が濃いの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 42件
色や味などが濃いさま例文帳に追加
the quality of being concentrated in color or flavor - EDR日英対訳辞書
醤油やソースの味が濃いこと例文帳に追加
of a sauce, the quality of having a strong taste - EDR日英対訳辞書
このスープ美味しいけど、私にはちょっと味が濃いかな。例文帳に追加
This soup is delicious, but I think it's taste is too strong. - Tatoeba例文
白飯と相性が良く味の濃い物(防腐の意味もある)が多い。例文帳に追加
Many fillings are excellent with white rice and have a strong taste (also in the sense of preservation). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
基本的にはアミノ酸度が高いほど旨味のある濃い味となる。例文帳に追加
Basically, the higher the amino acid level is, the deeper the taste with umami is. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
ニンニクとタマネギ味の濃い味付けのポルトガルのポークソーセージ例文帳に追加
a highly seasoned Portuguese pork sausage flavored with garlic and onions - 日本語WordNet
濃淡度がプラスになるほど味が濃い。例文帳に追加
The larger the notando on the plus side is, the deeper the flavor of sake. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
サフランライスは味付けが濃いですか?例文帳に追加
Does saffron rice have a strong flavor? - 旅行・ビジネス英会話翻訳例文
しかしあまり味の濃いものをいれると淡味が身上のこの料理が台無しになってしまうとされる。例文帳に追加
However, it is said that overly strong ingredients will spoil the traditional, light flavor of this dish. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
米味噌は淡色の場合、一般に煮大豆を用いるが、赤みのかなり濃い米味噌は蒸し大豆を用いる。例文帳に追加
Light-colored rice miso is generally made from boiled soybeans, whereas deep-red rice miso is made from steamed soybeans. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
米の赤味噌よりも熟成期間が長いので、その色は米の赤味噌よりもさらに赤みが強く黒味を帯びた濃い赤茶色である。例文帳に追加
It has a longer maturing period than rice red miso, so that its color red is deeper than rice red miso: deep reddish brown tinged with black. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
割下を入れる量は、味の濃い割下なら鍋底が隠れる位の少量でよい。例文帳に追加
If you are using strong warishita stock the amount used may be so little as to barely cover bottom of pot. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
冷やしの蕎麦つゆはそのまま飲むには味が濃いので、この蕎麦湯をいれて蕎麦つゆの出汁を味わう目的がある。例文帳に追加
As soba sauce for cold noodles is too highly seasoned to drink straight, sobayu plays a role as a diluent to allow customers to enjoy the sauce. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
この状態で室温にて30分以上放置することにより、雑味や濁りのないすっきりとした味を引き出した濃い出汁をとることができる。例文帳に追加
By leaving it for at least 30 minutes at room temperature in the state, the thick soup stock generating a pure taste without miscellaneous tastes nor impurities is made. - 特許庁
辛味が強く赤色の薄い唐辛子粉末(A)と、辛味が弱いかまたは辛味が無く赤色が濃い唐辛子粉末(B)とを含有することを特徴とする唐辛子含有麺。例文帳に追加
This capsicum-containing noodle is characterized by containing (A) capsicum powder with extremely hot taste and pale red color and (B) capsicum powder with substantially no hot taste and deep red color. - 特許庁
特に甘味屋や茶店においては、口直しや甘味を際立たせるものとして、塩昆布や漬物など塩味の濃い食品を添えて出す事が多い。例文帳に追加
At Japanese sweet parlors and tea stands, in particular, salty shiokonbu (kelp cooked in brine and soy sauce) or Japanese pickle is often served with shiruko to break the monotony of the sweet taste of shiruko or to enhance the sweetness of shiruko. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
もともとの「関東炊き」(濃い醤油味)は、老舗の味として関西で残っていることもあるし、東京でも一度は消えたが江戸の味はこうだったらしい、ということで作っている店はある。例文帳に追加
The original 'Kanto daki' (関東炊き) (seasoned with dark-colored soy sauce) is served as an old taste at some long-established restaurants in Kansai and at some restaurants in Tokyo as an assumed Edo-style taste. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
横浜にはぶつ切り牛肉を使い、適宜、割下を注ぎながら濃い味噌だれで炒りつけるように煮る牛鍋を供する名店がある。例文帳に追加
Now, in Yokohama, there is a restaurant famous for its gyu-nabe which uses chunks of beef basted in thick miso sauce (sauce from soybean paste) and sautéed with warishita in a pot. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
江戸時代に濃口醤油が発明され、江戸では醤油味の濃い出汁で煮た「おでん」が作られるようになった。例文帳に追加
Dark-colored soy sauce was developed in the Edo period, which caused 'Oden' boiled and seasoned in soy sauce-flavored thick soup stock to be made in Edo. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
また、粉状であるために茶葉の成分が溶け出しやすく、鮮やかな色合いで味の濃い茶を煎れることができる。例文帳に追加
As konacha is powdery, this tea can easily dissolve in water, and a strong tea of a vivid green color can be brewed. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
外国の料理への関心も強まりつつあり、イタリアン、メキシカン、中華など味の濃い料理が人気である。例文帳に追加
There is a strong interest in foreign cooking, with popular foods including richly flavored Italian, Mexican and Chinese. - 経済産業省
ヨーロッパと西アジアの二年生低木で舌の形をしたきめの粗い葉と濃い赤味がかった紫の花を持つ例文帳に追加
biennial shrub of Europe and western Asia having coarse tongue-shaped leaves and dark reddish-purple flowers - 日本語WordNet
関東では汁物や煮物にも濃口醤油を利用し、冷めても味を損じない濃い味付けが行われ、折り詰などの土産料理として発達した。例文帳に追加
In the Kanto region, strong soy sauce was used as seasoning even for shiru-mono dishes (soup dishes) and nimono (boiled and seasoned foods) so that the tastes of these dishes could be enjoyed even when they became cold, and dishes using such seasoning developed as souvenir dishes, for example, in the form of box lunches. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
ちなみに日本酒匠研究会では、「甘い/辛い」「淡麗/濃醇」を座標軸とする味の分類には実用性がないとして、温度や料理、酒器を連想しやすい「香りが高い/低い」「味が濃い/淡い」を新たな座標軸とし、次のような四分法を用いている。例文帳に追加
For your information, Nihon Sakasho Kenkyukai has the opinion that the classification of taste using "amai/karai" and "tanrei/hojun" as coordinate axes has no practical meaning and uses the following four-category method using "strong/weak fragrance" and "much/little taste" as new coordinate axes. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
それより約一世紀ほど新しい『延喜式』(967年)によれば、主に造られる酒質は米と麹を数回に分けて仕込む濃い味の酒になっており、後世の段仕込みの原型がすでにうかがわれる。例文帳に追加
According to "Engishiki" (967) written about a century later, the major sake was thick, brewing rice and malt several times, which can be seemed as the origin of dan-jikomi (the three-stage preparation) in later ages. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
主に挽肉とみじん切りにした野菜にパン粉を混ぜ、塩を加えて肉の粘性を出し、卵を繋ぎとして焼き固めた物であるが、味の濃いスープで煮込んだ「煮込みハンバーグ」という料理もある。例文帳に追加
It is made by mixing mainly ground meat and minced vegetables with bread crumbs, adding salt, which lends the meat mixture some cohesion, and eggs as a binder, and is broiled, and another type is 'nikomi hanbagu' (stewed hamburger) stewed in richly flavored soups. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
すると、「最初は京風の上品な料理、次は味の濃い田舎料理を作っただけです。しょせん信長公も田舎者ということですよ」と語った。例文帳に追加
Then, he said, 'I just cooked a sophisticated dish in Kyoto style at first, and cooked a strong-tasting dish in country style next, which meant that Nobunaga was merely a countryman.' - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
米麹に黒大豆の煮汁を加えて発酵・自己消化液であって、アントシアニンの濃い赤味を呈する液体からなるクエン酸含有飲料とした。例文帳に追加
The citric acid-containing beverage comprises liquid as fermented/self-digestion liquid obtained by adding soup of black soybeans to malted rice, and showing dark redness of anthocyanin. - 特許庁
従来の赤ワインよりも色鮮やかな濃い赤紫色を呈する風味良好な、ポリフェノ−ル含有量の高い赤ワインを短期間で製造する方法の提供。例文帳に追加
To provide a method for producing a red wine exhibiting a brighter dark reddish purple than a conventional red wine, an excellent flavor and a high polyphenol content in a short period of time. - 特許庁
従来のクエン酸含有飲料よりもノンアルコール又はノンアルコールに近い一般的な飲料で、鮮やかな濃い赤味を呈し、クエン酸含量の高く、かつ、アミノ酸含量も高い、栄養価も保存性も良好なクエン酸含有飲料及びその製造方法を確立する。例文帳に追加
To provide citric acid-containing beverage as general beverage of non-alcohol or close to non-alcohol compared to a conventional citric acid-containing beverage, showing vivid dark redness, having high citric acid content and high amino acid content, and excellent in nutritive value and preservability, and to provide a method for producing the beverage. - 特許庁
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