「塩味」に関連した英語例文の一覧 - Weblio英語例文検索

英和辞典・和英辞典 - Weblio辞書 英語例文
約758万の例文を収録
 
小ウィンドウ




>条件を指定して絞り込む
分野で絞り込む全て ビジネス(1)
情報源によって絞り込む
セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

「塩味」を含む例文一覧

該当件数 : 130



1 2 3 次へ>

チップスの塩味

salt flavor of chips - Weblio Email例文集

塩味調味料

SALTING SEASONING - 特許庁

塩味が少ない食品

lightly salted food  - EDR日英対訳辞書

食物の塩味と酸味

the salinity or acidity of food  - EDR日英対訳辞書

ほとんど塩味でない過去

a past that was scarcely savory  - 日本語WordNet

-皮や餡が塩味の大福。

Daifuku whose mochi and/or anko contains salt.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

プレッツェルの塩味付与方法

METHOD FOR IMPARTING SALTINESS TO PRETZEL - 特許庁

飲食品に不要な呈味や香気を付与することなく、塩味含有飲食品の塩味刺激感緩和などの塩味改善をすること。

To provide a saltiness-improving agent for the alleviation of the irritating saltiness in salty food and beverages without adding flavor or aroma to the food and beverages unnecessarily. - 特許庁

こく、深みのある塩味を持つ食用塩及び食用塩の塩味を調整する方法

EDIBLE SALT WITH SALTY TASTE HAVING RICH TASTE AND DEPTH AND REGULATION OF SALTY TASTE OF EDIBLE SALT - 特許庁

塩味増強剤、または塩味増強剤を添加した減塩飲食物及びその製造方法

SALTINESS ENHANCER OR SALT-REDUCED FOOD AND DRINK COMPRISING SALTINESS ENHANCER ADDED THERETO AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

(野菜・チーズなどを入れた)塩味のオムレツ.

a savory omelet  - 研究社 新英和中辞典

塩味をつけ、薄切りにし、日に干した肉

meat that is salted and cut into strips and dried in the sun  - 日本語WordNet

食品をうすい塩味の水で煮ること

the action of boiling food in slightly salted water  - EDR日英対訳辞書

小麦粉に塩味をつけ,うすく堅く焼いたビスケット

a salty, thin, crisp biscuit, called a cracker  - EDR日英対訳辞書

塩味をきかせて焼いた,皮の堅いパン

a typically long, hard-crusted white bread called French bread  - EDR日英対訳辞書

もうちょっと塩味をきかせてみたら?

How about adding a little bit more salt?  - Tanaka Corpus

塩味の「塩辛納豆」の一種である。

It's a kind of 'shiokara natto' (soybeans fermented with komekoji (mold grown on rice) and salt).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

グルタミン酸マグネシウム含有塩味増強剤

SALTY TASTE ENHANCER CONTAINING MAGNESIUM GLUTAMATE - 特許庁

塩味改善法及び改善された食用塩組成物

METHOD FOR IMPROVING SALTINESS AND IMPROVED EDIBLE SALT COMPOSITION - 特許庁

(a)ナトリウム塩を含有する塩味成分と(b)フルフリルアルコールとを含有し、ナトリウム含有量が6〜40質量%である塩味組成物。

The salty taste composition includes (a) a sodium-containing salty taste ingredient, and (b) furfuryl alcohol, and has a sodium content of 6-40 mass%. - 特許庁

プレッツェル全体に塩味を感じることも舌に刺すような塩味を感じることもないプレッツェルを提供すること。

To provide a pretzel free from salty feeling from the whole and a salty feeling such a stimulus as the tongue is pierced. - 特許庁

減塩を目的とした時の塩味の不足を補うことを可能とする優れた塩味増強剤の提供。

To provide an excellent salty taste enhancing agent replenishing the insufficiency of salt taste when aiming at salt reduction. - 特許庁

塩本来の塩味を損なうことなく塩辛さを和らげた塩味の改善方法及び食用塩組成物を提供する。

To provide a method for improving saltiness, reducing saline taste without spoiling original saltiness of salt: and to provide an edible salt composition. - 特許庁

塩味を付けられて、乾かされるか、または煙る豚の後部と側面

back and sides of a hog salted and dried or smoked  - 日本語WordNet

棒状又は結んだ形の塩味のプレッツェルというクラッカー

a type of hard salty biscuit in the shape of a stick or a loose knot, called pretzel  - EDR日英対訳辞書

塩化物泉の場合は,卵自体に塩味が染みこんでいることも多い。

If the onsen has a high level of sodium chloride the eggs will often taste salty.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

魚の塩味だけで薄いならば、食塩をくわえ、また適宜酒を加える。

If it is bland with the saltiness of fish, add salt and sake if necessary.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

塩味のついた干しダラはポルトガルでとても人気があります。

Dried and salted codfish are very popular in Portugal.  - 浜島書店 Catch a Wave

本発明の塩味増強剤はインドール誘導体を含有する。

The saltiness-strengthening agent contains an indole derivative. - 特許庁

インドール誘導体及び同誘導体を含有する塩味増強剤

INDOLE DERIVATIVE AND SALTINESS-STRENGTHENING AGENT CONTAINING THE SAME - 特許庁

食塩組成物は、塩化ナトリウムと該塩味強化剤とからなる。

Preferably, a salt composition comprises sodium chloride and the salty taste enhancer. - 特許庁

塩味嗜好抑制剤および低塩分嗜好性健康食品

SALTY TASTE LIKING SUPPRESSOR AND LOW-SALT PALATABLE HEALTH FOOD - 特許庁

予め塩味付けされた殻付塩味付けゆで卵を、10〜200Vの直流電圧を印加できる低電圧燻製装置で一定時間燻製する殻付塩味付けゆで卵の燻製の製造方法。

The method for producing smoked unshelled eggs is to smoke previously salted unshelled eggs for certain hours in a low voltage smoking device which impresses 10-200 V dc voltage. - 特許庁

塩味の弱さや物足りなさを補うための塩味増強剤を添加することにより、食塩の含有量が低くても、良好な塩味を感じる味噌を提供する。

To provide Miso bringing out the feeling of excellent salty taste even having a low salt content by adding a salty taste enhancing agent for replenishing the weakness and unsatisfactoriness of salty taste. - 特許庁

塩味の弱さや物足りなさを補うための塩味増強剤を添加することにより、食塩の含有量が低くても、良好な塩味を感じる麺類用スープ又は麺類用つゆを提供する。

To provide noodle soup or noodle broth bringing out the feeling of excellent salty taste even having a low salt content by adding a salty taste enhancing agent for replenishing the weakness and unsatisfactoriness of salty taste. - 特許庁

フタライド類を、飲食品に、香気としては感じない程度の微量添加することにより、様々な塩味含有飲食品の好ましくない塩味は改善し、好ましい塩味が増強または付与される。

Phthalides are added to the food or beverages in an amount small enough that the phthalides are not perceived as an aroma, thereby improving unpleasant saltiness in various salty food and beverages, and increasing or imparting pleasant saltiness. - 特許庁

塩味の弱さや物足りなさを補うための塩味増強剤を添加することにより、食塩の含有量が低くても、良好な塩味を感じる醤油を提供する。

To provide soy sauce bringing out the feeling of excellent salty taste even having a low salt content by adding a salty taste enhancing agent for replenishing the weakness and unsatisfactoriness of salty taste. - 特許庁

異味や雑味がなく、飲食品の風味を損なうこともなく、飲食品にスッキリとした塩味を付与することができる塩味付与組成物、および、飲食品への塩味味質改善方法を提供する。

To provide a salty taste-imparting composition free from foreign taste and peculiar taste, and capable of imparting neat salty taste to a food and drink without damaging the flavor of the food and drink, and to provide a method for improving the taste quality of the salty taste of the food and drink. - 特許庁

飲食物の塩味を効果的に増強させて、結果的に塩化ナトリウム添加量を削減することができる塩味増強剤、及び、該塩味増強剤を、官能試験に依らず明確な指標で容易且つ効率的に選抜する方法を提供する。

To provide a salty taste enhancing agent to effectively enhance salty taste of foods and drinks and, consequently, reduce addition amount of sodium chloride, and to provide a method for easily and efficiently select the salty taste enhancing agent based on a clear index without using sensory evaluation tests. - 特許庁

塩味の弱さや物足りなさを補うための塩味増強剤を添加することにより、食塩の含有量が低くても、良好な塩味を感じる米飯類又は麺類用の調味料及び米飯類又は麺類の調理品を提供する。

To provide boiled rice or noodle seasoning, and a boiled rice or noodle cooked product each bringing out the feeling of excellent salty taste even having a low salt content by adding a salty taste enhancing agent for replenishing the weakness and unsatisfactoriness of salty taste. - 特許庁

典型的にゆるい結び目の形をした光沢があり塩味をつけられたクラッカー

glazed and salted cracker typically in the shape of a loose knot  - 日本語WordNet

オイスタークラッカーという,カキのシチューやスープに添える,塩味のクラッカー

a salted cracker that is served with oyster stew and soups, called oyster cracker  - EDR日英対訳辞書

シーフードかき氷:台湾には塩味のエビなどシーフードをトッピングしたかき氷を出す店がある。

Shaved ice with sea food: In Taiwan, there is a shop that serves shaved ice with sea food toppings such as salty shrimp.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ソースやタレを使わず、塩味をつけたカツをそのまま丼飯に乗せて供する。

A cutlet seasoned with salt is simply put on a bowl of rice without any sauce.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

-大さじ4程度(日本酒を使用する場合は塩味を足す形で調整が必要)

About four tablespoonfuls (when Japanese sake is used, salt must be added to supplement the flavor.)  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

塩味を付けた澄まし汁のようなだし汁(主として鰹節だし)に浸した状態で供される。

When it is served, it is immersed in clear, salted dashi broth soup (mainly made from small pieces of sliced dried bonito).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

軽く塩味をつけたものや、あられを配合したもの、玉露を加えたものもある。

Kobucha with slight salty taste, Kobucha with small rice biscuits mixed in, and Kobucha with high-quality green tea added are also available.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

当初は甘い物ではなく、塩味で調理されており、酒の肴として用いられる事もあった。

It was originally not a sweet dish but was seasoned with salt, sometimes being served as an accompaniment to sake.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

塩味が少し残る程度で塩抜きを終え、次に飯に塩を混ぜた物をフナの身の中に詰める。

The process of removing salt is complete when the fish has a slight salty taste and it is time to stuff funa with the rice and salt mixture.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

その目的は塩味を付けるとともに洗浄を容易にするためである。

The purpose of this is to create a salty taste as well as to make the act of washing easier.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

1 2 3 次へ>




テキスト翻訳>> Weblio翻訳
英語⇒日本語日本語⇒英語
  

   

英語⇒日本語
日本語⇒英語
   


  
研究社 新英和中辞典
Copyright (c) 1995-2014 Kenkyusha Co., Ltd. All rights reserved.

  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。

  
浜島書店 Catch a Wave
Copyright © 1995-2014 Hamajima Shoten, Publishers. All rights reserved.

  
Tanaka Corpusのコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います:
 Creative Commons Attribution (CC-BY) 2.0 France.

  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.

  
日本語WordNet
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2014 License. All rights reserved.
WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License

  
EDR日英対訳辞書
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved.

©2014 Weblio RSS