986万例文収録!

「塩味」に関連した英語例文の一覧(2ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定


例文検索の条件設定

「カテゴリ」「情報源」を複数指定しての検索が可能になりました。(プレミアム会員限定)

カテゴリ
情報源
個の情報源を選択中
×

情報源を選択

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

塩味を含む例文一覧

該当件数 : 168



例文

塩味を付けた澄まし汁のようなだし汁(主として鰹節だし)に浸した状態で供される。例文帳に追加

When it is served, it is immersed in clear, salted dashi broth soup (mainly made from small pieces of sliced dried bonito). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

軽く塩味をつけたものや、あられを配合したもの、玉露を加えたものもある。例文帳に追加

Kobucha with slight salty taste, Kobucha with small rice biscuits mixed in, and Kobucha with high-quality green tea added are also available. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

当初は甘い物ではなく、塩味で調理されており、酒の肴として用いられる事もあった。例文帳に追加

It was originally not a sweet dish but was seasoned with salt, sometimes being served as an accompaniment to sake. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

塩味が少し残る程度で塩抜きを終え、次に飯に塩を混ぜた物をフナの身の中に詰める。例文帳に追加

The process of removing salt is complete when the fish has a slight salty taste and it is time to stuff funa with the rice and salt mixture. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

その目的は塩味を付けるとともに洗浄を容易にするためである。例文帳に追加

The purpose of this is to create a salty taste as well as to make the act of washing easier. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ジャムなどの甘い味付けだけでなくハムやチーズといった塩味の軽食も扱っている。例文帳に追加

Street stalls sell not only sweet flavored crepes with jams, but also salty flavored crepes, like ham and cheese. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

場合によっては醤油味・塩味を「せんべい」、甘いものを「せんぺい」と呼び分ける例もある。例文帳に追加

In some cases, 'senbei' means those seasoned with soy sauce or salt and 'senpei' refers to sweet ones. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

それはまた,伝統的なブラジル料理である,塩味の豆の煮込みのことも指します。例文帳に追加

It also refers to a traditional Brazilian dish, stewed beans seasoned with salt. - 浜島書店 Catch a Wave

殻付塩味付けゆで玉子の品質の向上と、時間当たりの製造処理を増大させる。例文帳に追加

To enhance quality of salted boiled unshelled eggs and increase amount of treated eggs per hour in a production. - 特許庁

塩味強化剤は、リン酸及び/又はリン酸塩を有効成分として含有させたものである。例文帳に追加

The salty taste enhancer contains phosphoric acid and/or phosphate as active ingredients. - 特許庁

食塩と同様のフレーバー増強効果を有し、エグ味や異臭等の不必要な風味を付与しない塩味増強剤、その製造方法、該塩味増強剤を含有する昆布エキス、並びに前記塩味増強剤や昆布エキスを含有する、塩味およびフレーバーの増強された飲食品を提供する。例文帳に追加

To provide a salty taste enhancer which exerts a flavor enhancing effect comparable to sodium chloride without imparting any undesirable flavor such as harsh taste or odd smell, a method for producing the same, a kelp extract comprising the salty taste enhancer, and a food or drink having enhanced salty taste and flavor which comprises the salty taste enhancer or the kelp extract. - 特許庁

塩味強化剤及び該食塩組成物を使用することにより減塩飲食品を得ることができる。例文帳に追加

It is possible to obtain reduced-sodium food and drink by using the salty taste enhancer and the salt composition. - 特許庁

熟成感の強い香り、塩味ときつさの少ないなめらかな口当たりの醤油を提供する。例文帳に追加

To provide a soy sauce of smooth mouth touch with intense smell of ripe feeling and slight saltiness and harshness. - 特許庁

塩味増強方法、飲食物の減塩方法、減塩飲食物及びその製造方法例文帳に追加

SALTY-TASTE REINFORCING METHOD, METHOD FOR REDUCING SALTINESS OF FOOD AND DRINK, REDUCED-SALT FOOD AND DRINK, AND METHOD FOR PRODUCING THE FOOD AND DRINK - 特許庁

塩化カリウムのエグ味を感じさせない塩味料およびその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a salty seasoning material without giving the feeling of an astringent taste of potassium chloride and a method for producing the same. - 特許庁

食塩含有量が低いにもかかわらず十分に塩味を感じる液体調味料の提供。例文帳に追加

To provide liquid seasoning making an eater sufficiently feel salty in spite of its low content of salt. - 特許庁

塩カドが残らず、魚醤油の旨味と塩味が融合したコクのある風味豊かな味わいを有する新規な塩味調味料及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide new salty taste seasoning having no remaining salt harshness and having flavorful taste with body of mixed deliciousness and salty taste of fish sauce, and to provide a method for producing the seasoning. - 特許庁

乳酸ナトリウム、及び/又は乳酸カリウムを有効成分として含有する塩味強化剤は、塩化ナトリウムに極少量添加しただけであっても極めて強い塩味増強する効果があり、かつ、苦みや渋みがほとんどない。例文帳に追加

The agent has extremely strong salty taste-enhancing effect only by adding an extremely small amount thereof to sodium chloride, and almost no bitter taste and astringent taste. - 特許庁

消費者の減塩志向にマッチし、より自然で飲食品の嗜好性を損なうことなく塩味を増強する効果を賦与することができる塩味増強剤及びそれらを配合した飲食品を提供する。例文帳に追加

To provide a salty taste enhancer matching to the salt reducing will of consumers and capable of providing effectiveness for enhancing more natural salty taste without degrading a palatability of foods and beverages items and the food and beverage items constituted by mixing with the same. - 特許庁

食塩含量を減少させたにもかかわらず、旨味、コク味などの呈味感を維持、増強しつつ、塩味を増強することのできる塩味増強剤組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide a salty taste enhancing agent composition containing a reduced amount of salt and, nevertheless, enhancing salty taste while keeping or enhancing tasty feeling such as deliciousness and body. - 特許庁

消費者の減塩志向にマッチし、より自然で飲食品の嗜好性を損なうことなく塩味を増強する効果を付与することができる塩味増強剤を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a salty taste enhancing agent that can impart an effect of enhancing a salty taste more naturally without impairing the taste of food and drink while matching a consumer's intention to reduce salt. - 特許庁

本発明に係る塩味調味料の製造方法は、魚醤油から塩味成分及び旨味成分を含む析出物を析出させる工程を含み、該析出物を原料として製造することを特徴とする。例文帳に追加

This method for producing the salty taste seasoning comprises a process of extracting an extract containing salty taste component and delicious component from fish sauce, and producing the seasoning using the extract as the raw material. - 特許庁

無機物質であって、飲食品の味質を変えることなく、極少量の使用であっても十分な効果を得ることのでき、塩味増強効果の持続性が高い塩味強化剤を提供すること。例文帳に追加

To provide a salty taste enhancer which is inorganic substance, with even an extremely small amount of which sufficient effect can be obtained without changing the taste of food and drink, and the sustainability of salt-reinforcing effect of which is excellent. - 特許庁

蒸煮大豆、麹及び発酵アルコールを混合して得られた仕込み混合物を、品温40〜70℃で2〜14日間保持して無塩味噌を得、該無塩味噌をホモジナイザー処理することを特徴とする。例文帳に追加

A fermenting mixture produced by mixing steamed soybean, rice malt and fermented alcohol is maintained at a material temperature of 40-70°C for 2-14 days and the obtained salt-free Miso is treated with a homogenizer. - 特許庁

飲食品の風味を良好に維持しつつ、その塩味を効果的に増強させ、結果的に塩分添加量を減少できる飲食品の塩味増強方法及びそれに用いられる調味料を提供する。例文帳に追加

To provide a method for enhancing salty taste of drink and food effectively enhancing the salty taste while maintaining flavor of the food and drink and accordingly reducing salt addition, and to provide seasoning to be used for the method. - 特許庁

また、舌の表面にある味蕾(みらい)でキャッチされ脳へ送られる味覚は甘味、酸味、塩味、苦味、うま味のみである。例文帳に追加

Sense of taste which is sensed by taste buds on the surface of the tongue and sent to the brain can feel only sweetness, sourness, saltiness, bitterness and umami. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

焼きそば用麺又はうどん等の麺を別に薄い塩味で炒めたあと、お好み焼きに合体させて焼きあげることが多い。例文帳に追加

After frying noodles for yakisoba or noodles such as udon and so on with a slightly salty taste, they are often incorporated to okonomiyaki and grilled up. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

また、豆乳に塩味の出汁を加え、浅葱と細かく切った油条を浮かべた鹹豆漿(シェントウチャン)は、朝粥感覚の「食べる豆乳」である。例文帳に追加

Also, 'edible soymilk,' which equates to rice gruel in the morning, called Shentochan, is cooked by adding salted broth to soymilk and putting minced Yutiyao and chives on top. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

後述する島根県での雑煮における汁粉も、元来はこうした塩味の料理であったと考えられる。例文帳に追加

The shiruko eaten in Shimane Prefecture as zoni (New Year's special soup with rice cake as a main ingredient), which will be described later, is considered to have originally been a savory dish. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

日本の醤油の系統に属する味ではあるが、大豆の風味が薄くさらっとした塩味になっている点が特徴である。例文帳に追加

The soy-sauce in Hawaii is similar to Japanese soy-sauce; it is characterized by plain and salty taste with a slight soybean flavor. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

これらの穀物の粉から作った餅の味付けには、甘味を利かせるものが主体、プラス塩味を加減(時に塩辛いものもある)。例文帳に追加

These kinds of mochi which are produced using grain powder is flavored mainly by sweetness, and sometimes salty flavor is added (some of them are very salty). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

塩漬けのサクラの花を散らすものもあるがその場合は花の色を生かすために醤油を加えないため塩味になる。例文帳に追加

Sometimes cherry blossoms pickled in salt are put on the rice making the rice a little salty and eliminating the need to add soy sauce to highlight the cherry blossom color. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

握り寿司には、味付けがなされているものと、自分で醤油をつけて塩味を加えて食べるものとがある。例文帳に追加

Nigiri-zushi is divided into flavored and unflavored, and when eating unflavored, one individually adds a salty taste by dipping it into soy sauce. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

最初は、サザエをそのまま焚き火などに投入し、海水で塩味をつけるという程度の、シンプルで野趣あふれる料理だったものと思われる。例文帳に追加

It is thought that this might have been a simple and exciting way to cook by placing it in a bonfire and flavoring it with salty seawater. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

草加宿が日光街道の宿場町として発展したことに伴い、この塩味の煎餅が旅人向けの商品として売り出され、各地に広まった。例文帳に追加

As Soka-juku developed as a relay station on the Nikko-kaido Road, this salty senbei was sold more to travelers and became widely known everywhere. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

塩基性塩化マグネシウムを有効成分として含有する、塩化ナトリウムと塩化カリウムを混合した塩味付与製剤。例文帳に追加

The saltiness-imparting preparation contains basic magnesium chloride as an effective ingredient and is obtained by mixing the sodium chloride with potassium chloride. - 特許庁

豆腐にテンペ菌又は/及びオンジョム菌を添加すると共に、低塩味噌に漬け込んで豆腐を発酵させた豆腐の味噌漬である。例文帳に追加

The Miso pickles of the Tofu is obtained by adding tempeh bacteria and/or Onjom bacteria to the Tofu, and pickling the resultant Tofu in the low-salted Miso to ferment the Tofu. - 特許庁

炊き上がった米飯中に微量の塩化ナトリウムが含まれており、適度な塩味を感じることのできる米飯を得ることを目的とする。例文帳に追加

To provide cooked rice containing a small amount of sodium chloride when cooked up so as to make an eater feel moderate salty taste. - 特許庁

食品における塩味、臭味、苦味、渋味、酸味と言われる雑味を和らげるいわゆるマスキング剤をを提供すること。例文帳に追加

To provide a taste improving product comprising a masking agent softening miscellaneous flavor of food such as saltiness, smell, bitterness, astringency and acidity taste. - 特許庁

油分を少量しか含まないかまたは全く含まないにもかかわらず十分に塩味の持続感を有するごま含有酸性食品を提供すること。例文帳に追加

To provide sesame-containing acidic food satisfactorily having salty taste-retaining feeling in spite of having little or no oil content. - 特許庁

旨味や厚み、複雑さ、ボディ感ではなく、塩味の持続感が十分に付与された、ノンオイルまたは低オイルの酸性食品を提供すること。例文帳に追加

To provide non-oil or low-oil acidic food including liquid seasoning to which duration of salty taste feeling, not body taste, thickness, complexity nor bodily feeling, is sufficiently imparted. - 特許庁

本発明の塩味増強剤は、グルタミン酸デカルボキシラーゼ促進成分を有効成分として含有することを特徴とする。例文帳に追加

The salty taste enhancing agent contains a glutamic acid decarboxylase promoting component as an active component. - 特許庁

低食塩含量であるにもかかわらず、適度な塩味を呈し、煮物の外観の良好な容器詰しょうゆ含有液体調味料を提供する。例文帳に追加

To provide a packaged liquid seasoning containing soy sauce presenting moderate saltiness in spite of having low salt content, and making the appearance of simmered food favorable. - 特許庁

旨味、コク味、塩味が強く、呈味性が改善され、さらに酵母臭の低減された酵母エキスの製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a yeast extract having high deliciousness, thickness and saltiness, improved seasoning property and decreased yeast smell. - 特許庁

飲食品の味質を変えることなく、極少量の使用であっても十分な効果を得ることのできる塩味強化剤を提供する。例文帳に追加

To provide a salty taste enhancer enabling obtaining sufficient effect even by using an extremely small amount thereof without changing taste quality of food and drink, and to provide a salt composition comprising the salty taste enhancer and sodium chloride. - 特許庁

減塩醤油と同等の食塩分でありながら、通常の濃口醤油とほぼ同等の塩味を有する低塩醤油調味料の提供。例文帳に追加

To obtain a low-salt soy sauce seasoning having salty taste nearly equal to that of ordinary taste soy sauce, although containing salt equivalent to that in the conventional reduced-salt soy sauce. - 特許庁

食品本来の風味バランスを損なうことなく、食品の塩味や風味バランスを調製できる技術を提供すること。例文帳に追加

To provide a technique for regulating the balance of flavor and salty taste of a food without damaging the balance of the flavor originally possessed by the food. - 特許庁

下記(a)成分と下記(b)成分とを含有し、ナトリウム含有量が6〜40質量%である塩味組成物。例文帳に追加

The salty taste composition includes following (a) ingredient and following (b) ingredient, and has a sodium content of 6-40 mass%: (a) a salty taste ingredient containing at least sodium, and (b) furanones shown by following general formula (I). - 特許庁

食塩濃度が低いにもかかわらず十分に塩味を感じ、血圧降下作用等の薬理作用を高いレベルで発揮する液体調味料の提供。例文帳に追加

To provide a liquid seasoning feeling salty sense of taste despite being low in salt concentration, and exerting pharmacological activities including hypotensive activity at high levels. - 特許庁

例文

食塩含有量を低減した飲食品の塩味不足による喫食率の低下を改善するために用いることができる。例文帳に追加

The agent can be used to improve a decrease in eating rate due to insufficient saltiness of foods and drinks whose salt content have been reduced. - 特許庁


索引トップ用語の索引



  
浜島書店 Catch a Wave
Copyright © 1995-2017 Hamajima Shoten, Publishers. All rights reserved.

  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.

  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。

こんにちは ゲスト さん

ログイン
英語学習・海外旅行に役立つ会員特典
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン
英語学習・海外旅行に役立つ会員特典

©2017 Weblio RSS