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色味の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 1859



例文

基材フィルム/ハードコート層/帯電防止層/低屈折率層からなる積層構造の反射防止フィルムの帯電防止層に屈折率の高い導電性金属酸化物を用いた場合において、反射時の色味を防止した帯電防止層を有する反射防止フィルムを提供する。例文帳に追加

To provide an antireflection film having an antistatic layer which prevents coloring in reflected light when a conductive metal oxide having a high refractive index is used for the antistatic layer of an antireflection film having a layered structure comprising a base film/hard coating layer/antistatic layer/low refractive index layer. - 特許庁

原料としてスピルリナを用いる飲料であって、視覚に与える印象に富んだ鮮やかな彩を呈すると共に、多くの栄養素(有効成分)を含み、飲料としての香を低下させることの無い新規な発泡性アルコール飲料とすることを可能とした技術を提供する。例文帳に追加

To provide a technique for producing a novel sparkling alcoholic beverage which is a beverage using spirulina as a raw material, expresses fresh colors rich in impression provided to a visual sense, includes many nutrients (effective components), does not lower flavor as the beverage. - 特許庁

食品が本来有する食感や風が損なわれることを低減すると共に食品の変を抑制し、更に食品中に含まれる食品成分の低減を防止する乾燥処理食品の製造方法及びその製造装置、乾燥処理食品を提供する。例文帳に追加

To provide a method and apparatus for producing dried food product, which decreases spoilage of texture and flavor which food originally has, suppresses discoloration of food, and prevents a decrease in food component contained in food, and to provide the dried food product. - 特許庁

赤外線領域での遮熱性能に優れ、色味調整が容易で、誘電体膜積層膜のクラック耐性、耐衝撃性に優れ、低ヘイズで、耐久性(耐光性)に優れた誘電体膜積層体と、その製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a dielectric film laminate with excellent heat shielding performance in an infrared ray region, with easy hue adjusting, with excellent clack resistance and impact resistance of the dielectric film laminate, with low haze, and with excellent durability (light resistance), and a method of manufacturing the same. - 特許庁

例文

本発明は、水性ボールペン用インキ組成物において、従来では解決できなかった問題であった、書きやボール座の摩耗抑制を良好にするために、少なくとも着剤、溶剤、芳香環を有するアミン、を含有する水性ボールペン用インキ組成物を用いる。例文帳に追加

The ink composition for a water-based ballpoint pen at least including a colorant, a solvent, and an amine having an aromatic ring is used in order to make good feel of writing or abrasion suppression of a ball seat which is a problem which can not be conventionally solved in an ink composition for a water-based ballpoint pen. - 特許庁


例文

バラエティブレッドに使用する、全粒粉、小麦粉以外の穀粉、ナッツ、乾燥果実、野菜等の食品素材に起因する、体積減少、風悪化、相の悪化、素材の結着性の悪化の諸問題を全て改善することのできる、バラエティブレッドの改良剤を提供すること。例文帳に追加

To provide an improving agent for variety bread, which is used for variety bread and entirely improves problems of reduction in volume, deterioration of flavor, deterioration of hue and deterioration of binding properties of material caused by food materials such as whole grain flour, grain flour except wheat flour, nut, dried fruit, vegetable, etc. - 特許庁

などの使用感が良好で、口腔内に適用直後の消臭効果が高く、口臭抑制効果の持続性にも優れ、かつ長期保存時の調の安定性やラッカーゼの保存安定性に優れた口中ケア組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a care composition in a mouth having a good feeling of use such as a taste, a high deodorant effect just after application to the interior of an oral cavity, excellent persistence of an inhibitory effect on halitosis and excellent stability of a color tone and preservation stability of laccase during the preservation over a long period of time. - 特許庁

カツオのタタキの製造過程で、カツオの普通肉と血合肉に含まれる栄養素と旨を残しながら、カツオ特有の魚臭を軽減し、鮮紅の肉食を保ち、解凍後の水分流出防止の改善を図った、カツオのタタキの製造方法及び装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method and device for producing of chopped raw bonito reducing fish smell peculiar to bonito, maintaining the fleshy substance of scarlet color, improving of moisture defluxion preventing after thawing, while leaving nutrient and taste of bonito which are usually included in the meat and dark-colored meat in the process of producing of chopped raw bonito. - 特許庁

ソルガムとカルシウム塩及び(または)炭酸塩及び(または)リン酸塩等で構成された水産練製品及び(または)すり身用品質改良剤では、調、、食感が損なわれず、さらに弾力補強、すり身の代替等、効率的に品質改良をすることができる。例文帳に追加

The quality improver of the fishery kneaded product and/or the ground fish meat constituted of sorghum, and a calcium salt and/or a carbonic acid salt and/or a phosphoric acid salt, etc., does not damage the color tone, the taste and the texture, and can efficiently improve the quality such as enhancement of elasticity and substitution of ground fish meat. - 特許庁

例文

そして、映像信号処理部13は、LEDの電流値を変更する場合に、所定階調の入力映像信号に応じた液晶パネル18の表示の色味が常に一定になるように、LEDの電流値に応じて映像信号を調整する。例文帳に追加

An image signal processing part 13 is configured to, when changing the current value of the LED, adjust the image signal in accordance with the current value of the LED so that the display hue of the liquid crystal panel 18 in accordance with the input image signal of a predetermined gradation may be always constant. - 特許庁

例文

再生中の映像コンテンツの音量が大きく変化、音の高さが大きく変化、映像の明るさが大きく変化、映像の色味が大きく変化すると、再生中の映像コンテンツを視聴しているユーザの様子が撮像部42で撮像され、HDD20に記録される。例文帳に追加

When volume of video content, pitch of sound, brightness of a video image and hue of the video image of video content under reproduction significantly change, the appearance of user who watches the video content under reproduction is imaged by an imaging part 42 and recorded in a HDD 20. - 特許庁

養殖真鯛のと魚体を向上させる事、養殖業者の飼料を与える手間を軽減する事、人間が安心して食べられる養殖真鯛の飼料である事、この3つの事を目的にした、養殖真鯛用飼料を提供する。例文帳に追加

To provide a feed for cultured red sea bream, intended for three objectives of improving the taste and fish color of cultured red sea bream, relieving growers from labor to feed and being diet for cultured red sea bream eatable safely by mankind. - 特許庁

この魚餌を対象魚に2ヶ月以上給餌することにより、それら養殖魚の血合肉の赤を強化することができ、さらに刺身や切り身に加工した後の血合肉の経時的な変を効果的に遅延することができる。例文帳に追加

The method for improving color tone of the dark flesh includes feeding the fish feed to objective fish for at least two months to enhance the red color of the dark flesh of the culture fish, and further effectively delay the time-lapse color deterioration of the dark flesh after processed into sashimi or a fillet. - 特許庁

粕酢の長所である豊富な旨や特有の重厚な香りと調を保持しつつ、軽快感とさわやかさの付与された食酢を提供することを目的とするものであって、万人向けするバランスのとれた品質の食酢(粕酢)を提供することを目的とするものである。例文帳に追加

To provide vinegar having a refreshing feeling and freshness imparted thereto while retaining rich Umami (delicious taste) and a unique profound aroma and color tone which are advantages of Kasuzu (vinegar made from Sake (rice wine) lees as a raw material), and the vinegar (the Kasuzu) of well-balanced quality suited to all tastes. - 特許庁

ホタテの貝柱を、水晒処理及び塩水煮処理した後、過熱水蒸気による焙焼処理と減圧乾燥/通風乾燥との組合せを1回以上実施することにより、従来法に比べて短期間で調及び食の良好な白干しを製造する。例文帳に追加

This method for producing the white-dried scallop having a better color-tone and eat taste than those by conventional methods comprises immersing the ligaments of the scallop in water and treating with boiling salt water, then repeating a broiling treatment by super-heated steam, and drying under vacuum/drying by passing air by ≥1 time. - 特許庁

煮魚食品の材料及び具材との覚、調を保持して、調理時には落し蓋と底容器を利用するようにして、加熱効率をよくして、鮮魚介の煮物の調理時間を短縮できる加熱用容器入り即席煮魚食品を安価に提供することを目的としている。例文帳に追加

To inexpensively provide instant boiled-fish food solidified with gelatin which has tastes and colors of both of boiled-fish food material and ingredients, and is charged in a heating container, utilizes a partial lid and a bottomed container, when cooked to improve heating efficiency so as to shorten the cooking time for the boiled fish and shellfish. - 特許庁

再生できない活性炭等の廃棄物が低減され、カフェイン等の夾雑物が除去され、苦が抑制され、かつ相の改善した、高濃度の非重合体カテキン類を含有する精製緑茶抽出物の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a purified green tea extract, by which the purified green tea extract reduced in impurities such as caffeine, having a reduced bitter taste and an improved hue, and containing non-polymer catechin compounds in a high concentration can be produced, while reducing non-recyclable wastes such as activated carbon. - 特許庁

電磁波遮蔽性能に優れ、且つ高い透明性を有し、更に導電性金属パターンの密着性が向上し、高温高湿環境下に長時間保存した場合においても、フィルムの色味変化が小さい透明電磁波遮蔽フィルム、及びその作製方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a transparent electromagnetic wave shielding film which is excellent in an electromagnetic wave shielding performance, has high transparency, improves the adhesion of a conductive metal pattern further and reduces the hue change of the film even when preserved for a long period of time under a high temperature and high humidity environment, and to provide its manufacturing method. - 特許庁

注文する写真と同じ写真を見てから注文可能とすることで、注文して手にした写真と見本との色味の違いの発生を抑制すると共に、注文にかかる集計作業を排除し、利用者の利便性を増すことになる。例文帳に追加

To suppress generation of a difference of a hue between a sample and an ordered and acquired photograph, and to exclude totaling work necessary for the order to increase convenience of a user by allowing an order after seeing the same photograph as the photograph to be ordered. - 特許庁

塗布プロセスを用いて、色味がなく、透明導電性の高い透明導電膜を低コストで容易に製造することができる透明導電膜の製造方法およびそれに用いるカーボンナノチューブ・導電性ポリマー複合分散液を提供する。例文帳に追加

To provide a method of manufacturing a transparent conductive film in which the transparent conductive film without color tone and with high transparent conductivity can be inexpensively and easily manufactured by using a coating process, and to provide a carbon nanotube/conductive polymer composite dispersion liquid which is used for the method of manufacturing the transparent conductive film. - 特許庁

高精細なLCD等の表示装置に適用した場合にも、防眩性を維持しつつ、画面のギラツキ現象を抑え、かつ表示装置上で黄色味のない画像を得ることができる光拡散性シート、また当該光拡散性シートが設けられている光学素子を提供すること。例文帳に追加

To provide a light diffusing sheet which can suppress glaring phenomenon on a screen while keeping antidazzle property even when the sheet is used for a display device such as a high-definition LCD or the like and which can form an image without a yellowish hue on the display device and to provide an optical element provided with the above light diffusing sheet. - 特許庁

茹でた魚の骨ごとのすり身に、澱粉や小麦粉などのつなぎ材を混合せず、と香りをつけて成形し、焼きをつけて、放冷し、常温でも、冷蔵でも、そのままで柔らかく、生臭くなく食べやすいことを特徴とする。例文帳に追加

The baked fish ball keeping the soft texture as it is at normal temperature or in refrigerated state, free from fishy smell and nice to eat is produced by applying taste and flavor to minced flesh and bone of boiled fish without adding a binder such as starch and wheat flour, forming the seasoned meat, baking to apply scorch color and leaving the product to cool. - 特許庁

本発明は、魚拓造りにおいて、墨の塗りと墨の洗いとの煩わしさから開放し、魚の大きさを精度良く再現でき、カラーの魚拓が造れ、魚拓の変更ができ、釣行き計画を立てる際の情報収集を容易にし、釣への興拡大を可能とする魚拓生成システムを提供する。例文帳に追加

To provide a fish print preparing system which eliminates the troublesomeness of painting and washing Indian ink in preparing a fish print, can regenerate the size of a fish precisely, create a color fish print, change color of the fish print, facilitate collecting information in planning of a fishing schedule to expand an interest in fishing. - 特許庁

野菜成分(搾汁)の不溶性固形分を均質化・分散化処理して沈澱を抑制するとともに、炭酸を加えることにより、野菜特有の風、清涼感、合い、口当たり等を改善して、新たな野菜処方炭酸飲料及びアルコール炭酸飲料を提供する。例文帳に追加

To provide a new vegetable-blended carbonated beverage and a new vegetable-blended alcoholic carbonated beverage each produced by homogenizing/dispersing insoluble solid in vegetable components (juice) to prevent precipitation thereof, and adding carbonic acid to the juice to improve the flavor, refreshing feeling, color, sensation in the mouth, and the like. - 特許庁

フライ用油脂として用いても淡泊で良好な風を備え、硬化臭を有することなく、かつ、オールシーズンにかけてドーナツを常温流通及び保管しても砂糖の泣き現象を抑制し、さらに白化抑制機能を備えた酸化安定性の優れた油脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To obtain an oil and fat composition having a light and good flavor even if being used as the oil and fat for fry, hardly causing hardening odor, capable of suppressing a liquefying phenomenon of sugar even if a doughnut is delivered or preserved at a normal temperature over the all seasons having a whitening-preventing function and excellent in oxidation stability. - 特許庁

今までの平面的で単純な合いの駒を球体にすることにより、子供でも複数の駒を簡単に裏返す事ができ、駒の動きの面白さや球面にデザインされたキャラクターにより従来よりも低年齢の子供に愛着や興を持たせることができる。例文帳に追加

A plurality of the pieces can be easily turned over by even a child with a conventional, flat and simply colored piece being formed into the sphere, allowing an ever younger child to have attachment and interest through amusement of moves of the pieces and characters designed on the sphere. - 特許庁

RGBフルカラー画像を読取った際に、原稿画像の色味を保存したまま、マルチチップラインセンサのギャップにある補間画像を補間する画像処理装置、画像形成装置、画像処理方法、画像処理プログラム及び記録媒体を提案する。例文帳に追加

To provide an image processor which interpolates an interpolation image in the gap of a multichip line sensor while keeping the hue of an original image when reading an RGB full-color image, an image forming apparatus, an image processing method, an image processing program and a recording medium. - 特許庁

弾性率の高いセルロースアシレートフィルムを提供すること、および、温度や湿度変化によって端部の光り抜けが発生せず、また視野角特性変化が少なく環境湿度変化によって光学特性の変化と色味変化の少ない液晶表示装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a cellulose acylate film of high elasticity and provide a liquid crystal display that causes no occurrence of light leakage caused by the change of temperature or humidity, shows reduced change in view angle, small changes in optical property and reduced color change by the change of environmental moisture. - 特許庁

表示画像にギラツキ感及び外光の写りこみのない、画像鮮明性が良好で視認性に優れ、反射光の色味がニュートラルに近く画像描画性良好で、耐久性と耐候性に優れ、生産性やコスト性に優れた反射防止フィルムを提供すること。例文帳に追加

To provide an antireflection film which provides display image free from glaring and reflection of external light, has satisfactory vividness of the image and is superior in visibility, and gives an approximately neural color to reflected light and is superior in satisfactory image drawability, durability and weather resistance and is advantageous with respect to productivity and cost. - 特許庁

熱劣化による色味の変化や金属性凝集異物を発生させることなく、耐劈開性に優れるとともに厚みムラが小さく、ボーイング現象が小さいフィルムを製造できる写真フィルム用支持体として有用なフィルムの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for manufacturing a film useful for a photographic film carrier capable of manufacturing a film having an excellent cleavage-resistant property, less unevenness in a thickness, and a small bowing phenomenon without occurrence of changes of a hue through heat deterioration or metallic coagulated foreign matter. - 特許庁

画像損傷や画質低下を長期に防ぐために露光部と帯電部に対する清掃機能を有すると共に、濃度制御と合わせて効率良く清掃を実行し得て、色味変動への不具合を抑制することができる画像形成装置を提供する。例文帳に追加

To provide an image forming device having cleaning function of an exposing part and a charging part for preventing damage of image or deterioration of image quality for a long period, and capable of efficiently performing cleaning according to density control to suppress trouble of color fluctuation. - 特許庁

塗装効率の向上を図り、塗装面の色味の良くする回転霧化静電塗装方法及び回転霧化静電塗装装置を提供し、複数のベルカップを有する回転霧化静電塗装装置において、塗料の干渉を防いで塗装パターン分布を平均化する。例文帳に追加

To provide a method and apparatus for rotary spraying electrostatic coating, which shows improved coating efficiency and improved color on a coated surface, and to average the distribution of coating pattern by preventing the interference of a coating material in the rotary spraying electrostatic coating apparatus having a plurality of bell cups. - 特許庁

調・風に優れ、長期間保存しても戻り臭が発生しない保存性の高いカカオ脂のオレインフラクション及びステアリンフラクション、並びにこれらのカカオ脂フラクションを得るための精製カカオ脂の分別方法を提供すること。例文帳に追加

To provide cacao butter fractions such as olein fractions and stearin fractions, excellent in color tone/flavor, causing no reversion flavor even after being preserved for a long period of time, and having high preservability, and to provide a method for fractionating refined cacao butter for obtaining these fractions. - 特許庁

殻に切れ目を入った生栗を圧力釜を使用して焼成し、焼き上がった栗の実の風は、従来の栗焼き機で焼かれた焼き栗と遜なく、殻は、道具類を使用することなく簡単に剥ぐことができる焼き栗焼成方法を提供する。例文帳に追加

To provide a production method for roast chestnuts imparting the roast chestnut having a flavor close to the roast chestnuts roasted in a conventional roasting appliance and easily husking without using any tool by roasting the chestnuts having a cut line on the husk, in an autoclave. - 特許庁

ガラス基材に添加する添加素材の入手が容易であって、安価に入手でき、漬物等の食品の保存用に用いると、食品の変変化や食が損なわれずに長持ちする食品保存用ガラス容器を提供することにある。例文帳に追加

To provide a glass container for food product conservation, in which additive material to be added to its glass base material can be easily obtained at a low price, and when used for conserving foods such as pickles, the additive material can keep the foods long-lasting, without being tarnished in color and tastes being spoiled. - 特許庁

できるだけジョブを中断することなく、かつ一定水準以上のプリント画質を保ち、また、ユーザの利便性を損なわず、ユーザに不信感を与えず、ページの途中から色味や画質が異なってしまうことを避け、プリント枚数が大量なジョブにも対応する画像形成装置を提供する。例文帳に追加

To provide an image forming apparatus preventing a job from being interrupted as much as possible, maintaining print quality at a fixed level or above, without deteriorating user-friendliness and disturbing users, and preventing in colors and quality from being changed in the middle of a page, and treating a job having a large number of prints. - 特許庁

ウコンを水に溶解し、水と共に凍結させて、より手軽にウコンの飲用促進を図るために、覚、食感、見た目の合い等からウコンの添加割合を、氷に対する重量%で最も好ましくは0.06%としてウコンの飲用を容易にすることで可能にした。例文帳に追加

The termeric crushed ice facilitates intake of termeric through dissolving the termeric in water, freezing the termeric together with the water so as to make the added ratio of the termeric to be most preferably at 0.06 wt.% based on the ice taking in consideration of the taste, palate feeling, color in appearance, and the like so as to aim at promoting readily intake of the termeric. - 特許庁

、香り、物性(食感、調など)に大きな影響を与えることなく、改善された泡感(起泡性および泡の持続性等の泡の総合的特性)および、飲用時に優れた喉越しを有する炭酸ガス含有飲料を提供することである。例文帳に追加

To obtain a carbon dioxide-containing beverage, having improved foam sensation (all-around foam properties, including foaming properties, foam sustainability) and superior in sensation of pleasant-to-the-taste over throat, without significantly influencing the flavor, fragrance and properties (texture, color tone, or the like). - 特許庁

抗腫瘍活性や免疫増強作用等の生理機能性に優れるβグルカンを高濃度に含有し、調や食、水への溶解性に優れ、経時変化がなく安定な、扱いやすい、品質に優れたアウレオバシジウム(Aureobasidium)培養物を提供すること。例文帳に追加

To provide an Aureobasidium culture product which contains β-glucan having excellent physiological functions such as an anti-tumor activity and an immune reinforcement action in a high concentration, has excellent hue, taste, and solubility in water, is stable without changing with the passage of time, can easily be handled, and has a good quality. - 特許庁

フライ用油脂として用いても淡泊で良好な風を備え、硬化臭を有することなく、かつ、オールシーズンにかけてドーナツを常温流通及び保管しても砂糖の泣き現象を抑制し、さらに白化抑制機能を備えた酸化安定性の優れた油脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To obtain an oil and fat composition having a light and good flavor even if being used as the oil and fat for fry, hardly causing hardening odor, capable of suppressing a liquefying phenomenon of sugar even if a doughnut is delivered or preserved at a normal temperature over the all seasons, having a whitening-preventing function and excellent in oxidation stability. - 特許庁

茶飲料製造時に添加することで、特別な製造工程や新規な製造設備を必要とせず、工程が煩雑になること無く簡便にフロック発生の抑制乃至防止効果を有し、また外観の調安定性と茶本来の優れた滋を供することができる茶抽出物を提供すること。例文帳に追加

To provide a highly acceptable tea extract easily exhibiting and having floc-suppressive effects without causing troublesome process with no need of any special production process and any new production equipment as a result of adding in producing a tea beverage, and also affording its appearance color tone stability and excellent delicate tastiness inherent in tea. - 特許庁

また、この製造方法を用いて得られるセルロースアシレートフィルム、位相差フィルム、偏光板を提供し、これらを用いて色味変化の少ない位相差フィルム、偏光板、および液晶表示装置を提供すること。例文帳に追加

The method for producing the cellulose acylate film includes a process for casting a cellulose acylate solution on a metal support, a process for drying the cast cellulose acylate solution, a process for peeling the dried cellulose acylate film, a process for stretching the peeled film in the width direction, and a process for winding the film. - 特許庁

生鮮食料品の賞期限や医薬品などの有効期限を、小さな文字や記号のみではなく、化学変化によるの変化や濃度の変化、或いは反応の進行する過程を距離や面積で表示し、期限を一目で判断できることを得る。例文帳に追加

To judge the time limit at a glance by displaying the time limit for best of perishable foods and the effective limit of medicines not only by small characters and symbols, but by change of color or change of density due to chemical change or the process of progressing reaction by distance or area. - 特許庁

ポリ乳酸フィルムは優れたヒートシール性を有するため、製袋加工がきわめて容易であるうえ、袋状に加工した転写用シートにハム、ソーセージなどの食品原料を充填して加熱すると、素、調料などの食品用素材を食品表面に良好に転写できる。例文帳に追加

The polylactic acid film is extremely easily subjected to the bag-making process because the film has excellent heat-sealing ability and the food materials such as coloring matter and seasonings can be transcribed onto the surface of foods by filling the sheet for transcribing processed to a bag-like shape with food materials such as a ham an a sausage and heating. - 特許庁

筆記後の乾燥が早く、高濃度に紙や金属、フィルム等に繰り返し筆記したとしても書きに変化がなく、カスレやハジキのないマーキングが可能な耐水性に優れ、接着性に優れた、高濃度の可逆感温変性油性マーキングインキ、及び油性マーキングペンを提供すること。例文帳に追加

To provide a high-density reversible thermochromic oil-based marking ink, which has excellent water resistance and adhesiveness, dries rapidly after writing, and causes no change in writing feelings even after repeated high-density writing on paper, metal, film and the like to allow marking with no thin spot or crawling, and to provide an oil-based marking pen. - 特許庁

高精細なLCD等の表示装置に適用した場合にも、防眩性を維持しつつ、画面のギラツキ現象を抑え、かつ表示装置上で黄色味のない画像を得ることができる光拡散層、光拡散性シートを提供すること。例文帳に追加

To provide a light diffusing layer and a light diffusing sheet which can suppress glaring phenomenon on a screen while keeping antidazzle property even when the sheet is used for a display device such as a high-definition LCD or the like and which can form an image without a yellowish hue on the display device. - 特許庁

サル脂特有の赤い調がなく、酸化安定性および熱安定性が高く、しかも作業性が良好であり、また風が良好で、さくさくした食感を有し、油っぽくないフライ食品が得られるフライ用油脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide an oil and fat composition which is used for fries, does not have the characteristic red hue of sal fat, has high oxidation stability, heat stability, good workability, good flavor, and crispy texture, and gives non-oily fried foods. - 特許庁

面積が大きく且つ特定原稿(有価証券,紙幣等)の色味に似た部分が散在している入力原稿であっても特定原稿と誤判定してしまうことなく、特定原稿の識別を確実に行って、有価証券,紙幣等の特定原稿の偽造複写行為を確実に防ぐこと。例文帳に追加

To surely discriminate a specified document without misdeciding even an input document which has a large area and where parts similar to coloring of specified documents (security, bill, etc.), are scattered and to surely prevent the specified documents such as the security, bill, etc., from being forged or copied. - 特許庁

予め、画像の人物の顔の化粧顔または人物の最良の顔画像または画像特徴量を登録しておき、予め登録された顔画像または画像特徴量を用いて、撮影画像中の人物の顔を合成する、または濃度および色味の調整を行う。例文帳に追加

The method registers in advance the made-up face or the best face of a person in an image or an image characteristic amount, combines a face of the person in a photographed image or adjusts concentration and a color tone using the face image or the image characteristic amount registered in advance. - 特許庁

例文

本発明の目的は、透明性が高く、かつ垂直配向型液晶表示装置の色味ムラや正面コントラストに優れる垂直配向型液晶表示装置用位相差フィルム、それを用いた偏光板及び垂直配向型液晶表示装置を提供することにある。例文帳に追加

To provide a phase difference film for a vertical orientation type liquid crystal display device having high transparency and capable of achieving excellent unevenness in color taste and front contrast of the vertical orientation type liquid crystal display device and to provide a polarizing plate using it and the vertical orientation type liquid crystal display device. - 特許庁

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