苦瓜を含む例文一覧と使い方
該当件数 : 8件
苦瓜樹液加工品とその製造方法例文帳に追加
BALSAM PEAR TREE SAP PROCESSING PRODUCT AND METHOD OF PRODUCING THE SAME - 特許庁
苦瓜をエタノールで抽出して苦瓜抽出溶液を生成し、同苦瓜抽出溶液を酸性に調整した後に冷蔵下で静置し、上澄み液と沈殿物に分離させた後に沈殿物を除去してモモルデシンを回収する。例文帳に追加
The method for collecting momordicin comprises soaking Momordica charantia with ethanol to produce a Momordica charantia extract, adjusting the extract to be acidic, leaving the extract to stand under refrigeration, separating it into a supernatant and a precipitate, and removing the precipitate. - 特許庁
苦瓜を主原料とし、普通の食事の際に、苦瓜成分をドレッシング風に、或いはジャム風に塗布したりして、手軽にかつ頻繁に摂取可能な多用途型の非加熱殺菌による長期保存可能な苦瓜加工食品とその製造方法を実現する。例文帳に追加
To provide a processed food of balsam pear comprising balsam pear as principal material, which is non-heat sterilized, versatile and long time storable and easily and frequently ingested in normal meal as a dressing or a jam, and to provide a method for producing the same. - 特許庁
苦瓜種子加工食品又は不妊等の改善食品若しくは改善薬とその製造方法例文帳に追加
BITTER MELON SEED PROCESSED FOOD, OR FOOD OR DRUG FOR IMPROVING OR TREATING INFERTILITY AND PROCESS FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
若ビール段階のビールまたは発泡酒に、苦瓜の搾汁液を加熱処理して得られる苦瓜抽出物を添加することを特徴とする発泡酒の製造方法。例文帳に追加
This method for producing the sparkling wine comprises adding a Momordica Charantia extract that is obtained by heat treatment of Momordica Charantia squeezed juice to beer or sparkling wine at unfinished stages. - 特許庁
苦瓜特有のホロ苦い苦みを残せるので、食塩と食油を混ぜてドレッシング風に使用すれば、各種の料理にマッチする。例文帳に追加
The processed food matches with various dishes by mixing with edible salts and edible oils and using as the dressing because the food contains a bitter ingredient characteristic of the Momordica charantia. - 特許庁
苦瓜をアルコール抽出し、そのアルコール抽出液を冷蔵下で静置して上澄み液と沈殿物に分離し、前記上澄み液を回収することにした。例文帳に追加
The invention relates to the method for collecting extract of balsam pear comprises extraction of the balsam pear with an alcohol and standing the alcoholic extract under refrigeration and separating it into a supernatant liquid and a precipitate, and then collecting the supernatant liquid. - 特許庁
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved. |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |