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蒟蒻を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 62



例文

蒟蒻という植物例文帳に追加

a plant called konjak  - EDR日英対訳辞書

蒟蒻という食品例文帳に追加

a food called konjak  - EDR日英対訳辞書

凍り蒟蒻という食品例文帳に追加

a food called {dried devil's tongue}  - EDR日英対訳辞書

蒟蒻の球茎から作った粉例文帳に追加

powder made from a bulb of konjak  - EDR日英対訳辞書

例文

蒟蒻という植物の球茎例文帳に追加

a bulb of a plant called bulb of konjak  - EDR日英対訳辞書


例文

蒟蒻の球茎から作った糊例文帳に追加

paste made from a bulb of konjak  - EDR日英対訳辞書

蒟蒻入り包装米飯例文帳に追加

PACKED RICE CONTAINING KONNYAKU - 特許庁

蒟蒻黒豆ゼリー例文帳に追加

KONJAK BLACK SOYBEAN JELLY - 特許庁

米を蒟蒻で形成して造る麺例文帳に追加

NOODLE MADE BY FORMING RICE WITH KONNYAKU - 特許庁

例文

ビタミン強化豆腐及び蒟蒻例文帳に追加

VITAMIN-ADDED BEAN CURD AND KONJAK JELLY - 特許庁

例文

蜂の巣状蒟蒻および該蜂の巣状蒟蒻の製造に用いられる目皿装置例文帳に追加

HONEYCOMB KONNYAKU AND PERFORATED PLATE APPARATUS FOR PRODUCING HONEYCOMB KONNYAKU - 特許庁

蒟蒻含有食品は、複数の粒状蒟蒻と、粒状蒟蒻とともにパッケージ内に封入されて粒状蒟蒻を保持する封入液とを有する。例文帳に追加

The konjac-containing food comprises a plurality of granular konjac and an enclosing liquid enclosed in the package with the granular konjac to hold the granular konjac. - 特許庁

蒟蒻食材及びその製造方法例文帳に追加

KONNYAKU FOOD MATERIAL AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

蒟蒻連続成形方法及びその装置例文帳に追加

METHOD AND APPARATUS FOR CONTINUOUSLY MOLDING KONJAK - 特許庁

蒟蒻粉を10〜15℃の水で溶いた蒟蒻糊は、ホッパー5より練筒2内に連続的に供給される。例文帳に追加

Konjak paste obtained by dissolving Konjak powder in water at 10 to 15°C, is continuously supplied to the kneading tube 2 from hopper 5. - 特許庁

封入液は、蒟蒻粉を、重量比で蒟蒻粉の100倍〜500倍の水で溶いてペースト状とされている。例文帳に追加

The enclosing liquid is brought to be pasty by dissolving powdery konjac with water of 100-500 times the weight of powdery konjac in weight. - 特許庁

本発明の蒟蒻麺10は細長い麺状に形成されている。例文帳に追加

The konjak jelly noodles 10 are formed in long and narrow lines. - 特許庁

この不均質蒟蒻は水分含有量が相対的に低い又は高く且つ粒状、紐状又はシート状に成型された基材蒟蒻と、水分含有量が相対的に高い又は低く且つ成型基材蒟蒻を封入している充填蒟蒻とから形成されている。例文帳に追加

The heterogeneous devil's tongue comprises base material devil's tongue having a relatively high or low moisture content and being molded into a granular, string-like, or sheet-like shape, and packed devil's tongue having a relatively high or low moisture content and being made through putting the molded base material devil's tongue therein. - 特許庁

大豆をおからと豆乳に分離する前の呉汁を煮た後、蒟蒻と混合して固化することにより呉汁入り蒟蒻を得、この呉汁入り蒟蒻をミンチとして寒天ゼリーと混合することによりゼリー状の食品とする。例文帳に追加

The jelly-like food is provided by boiling gojiru (ground soybean soup) before separating soybeans into bean curd and soybean milk, mixing the resulting material with konjac, solidifying the obtained material, obtaining konjac with gojiru, and then mincing and mixing it with agar jelly. - 特許庁

蒟蒻材料の充填から炊き上げ後の箱型脱型、蒟蒻の取り出しまでを自動的に行うことのできる蒟蒻製造装置を提供する。例文帳に追加

To provide an apparatus for producing devil's tongue jelly which is capable of automatically performing processes from filling a devil's tongue material, demolding after boiling, and taking devil's tongue jelly out. - 特許庁

従って、水分率が96%で破断荷重が172gfの従来の蒟蒻麺と同じ条件の本発明の蒟蒻麺半製品(後述する蒟蒻麺半製品34)に比べて本発明の蒟蒻麺10は水分率が低くて破断荷重が高いので、水っぽくなくて適度な歯ごたえがあるため、従来の蒟蒻麺を食べて感じていた水っぽくて歯ごたえの無い食感を排除することができる。例文帳に追加

Accordingly, the konjak noodles 10 have reduced water content and high breaking load with no wateriness and gives moderate toughness in comparison of the half product 34 of the conventional konjak noodles (described later) having a water content of 96% and a breaking load of 172 gf under the same conditions as the conventional and can remove the wateriness and gives moderate toughness. - 特許庁

蒟蒻芋の産業廃棄物となる飛粉からウレアーゼ阻害活性物質を生成する。例文帳に追加

To produce a urease inhibiting active substance from a konjac fly powder being industrial waste produced from konjac roots. - 特許庁

ただし、蒟蒻の凝固性を阻害する酸含有量の多い材種は除く。例文帳に追加

With the proviso that a material having a large content of acid inhibiting the coagulation properties of the Konnyaku is excluded. - 特許庁

本発明の蒟蒻用組成物は、少なくとも蒟蒻精粉または蒟蒻生芋と、凝固剤と、水とを含有してなる蒟蒻用組成物において、凝固剤として、平均粒子径が7.5μm以下で、比表面積が20m^2/g以上の微細消石灰の乾粉または水との混合物を使用することを特徴とする。例文帳に追加

In this composition of devil's-tongue comprising at least refined flour of devil's-tongue or raw tuberous root of devil's-tongue, a coagulant and water, dried powder of fine slaked lime having ≤7.5 μm average particle diameter and ≥20 m2/g specific surface area or a mixture of the dried powder and water is characteristically used as the coagulant. - 特許庁

そして、凝固後の蒟蒻食材に、3μm以上25μm以下の波長域の赤外線とマイナスイオンとを照射して、当該蒟蒻食材の水分含有率を調節する。例文帳に追加

Furthermore, a rate of water content of the Konnyaku food material is adjusted by irradiation of the infrared rays in a wavelength region of 3-25 μm and anion to the Konnyaku food material after solidifying. - 特許庁

蒟蒻粉末と、3μm以上25μm以下の波長域の赤外線を照射することで乾燥させたおから粉末(添加食材)とを混練させた後、アルカリ溶液で凝固させて蒟蒻食材を製造する。例文帳に追加

This Konnyaku food material is produced by kneading Konnyaku powder together with bean curd lee powder (additive food material) dried by irradiation of infrared rays in a wavelength region of 3-25 μm, and solidifying the mixture by an alkaline solution. - 特許庁

パッケージ内での粒状蒟蒻の量のばらつきが小さく、かつ、より手軽に利用できる蒟蒻含有食品およびその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a konjac-containing food with little variation in the amount of granular konjac in a package and easily usable; and to provide a method for producing the same. - 特許庁

支持プレート6が上昇端位置にあるとき、パイプ3から押し出された蒟蒻混練物と第2の押し出し孔2bを経由した蒟蒻混練物とはスリット2e、2f内で合流し一体化して目皿2から押し出される。例文帳に追加

When the support plate 6 is placed at the upper end position, devil's tongue kneaded products extruded from the pipes 2 and devil's tongue kneaded products extruded through the second extrusion holes 2b are integrally gathered and extruded from the perforated plate 2. - 特許庁

でん粉・グルコマンナン又は蒟蒻粉・くず粉・増粘多糖類・水酸化カルシウムを使用原料としたくずきり。例文帳に追加

SHORT NOODLES OF KUDZU STARCH GIVEN BY USING STARCH, GLUCOMANNAN OR KONJAK STARCH, KUDZU STARCH, THICKENING POLYSACCHARIDES, AND CALCIUM HYDROXIDE AS MATERIAL - 特許庁

蒟蒻やゼラチン、寒天等のゲルを液体に浮くように加工させた、それらを含有する健康飲食品例文帳に追加

HEALTHY FOOD AND DRINK PROCESSED SO AS TO SUSPEND GEL SUCH AS KONJAK, GELATIN OR AGAR IN LIQUID AND CONTAINING THE SAME - 特許庁

供給された蒟蒻糊は、練筒2、連結管3及び練筒4を通る間に各練筒2,4で混練され、練筒4から押し出される。例文帳に追加

The supplied Konjak paste is kneaded in passing through the kneading tube 2, connecting tube 3 and kneading tube 4 and extruded from the kneading tube 4. - 特許庁

凝固形成材として用いる食材は、凝固材としての蒟蒻との融合、溶合性を高める、2次処理加工が必要となる。例文帳に追加

The food material used as the coagulating and forming material requires a secondary processing for improving uniting properties by melting or dissolving with the Konnyaku as the coagulant. - 特許庁

本発明のお好み焼き半調理品お好み焼きの具材を構成するキャベツ蒟蒻粉を混入してなる。例文帳に追加

The half-cooked Okonomi-yaki product for a steam convection oven is obtained by adding devil's tongue powder to cabbage constituting ingredients of the Okonomi-yaki. - 特許庁

本発明の目的は、現在使用されているような消石灰に代えて、ほぼ同量使用して、より弾力性に富んだ良好な歯ざわりの食感と石灰によるアルカリ臭のような異臭の少ない蒟蒻製品の得られる消石灰を含有する蒟蒻用組成物を提供することにある。例文帳に追加

To obtain a composition for devil's-tongue containing a slaked lime capable of providing a devil's-tongue food having texture of excellent glutinousness and sense of touch to teeth free from an offensive smell like an alkali odor caused by lime, by using approximately an equal amount of the slaked lime inserted of currently used slaked lime. - 特許庁

形成材として用いる食材は、単に蒟蒻の味付けとした混和材でなく、蒟蒻の凝固性を凝固材として用い、形成材として使用される、穀類、野菜類、魚類、豆腐残渣おから、を独自な食品として、凝固形成して造る食品を施す。例文帳に追加

To provide a food obtained by coagulating and forming cereals, vegetables, fish and bean curd lees, which are used as forming materials, into an original food by using Konnyaku not only as a seasoned mixing material but also as a coagulant by utilizing the coagulating properties of the Konnyaku. - 特許庁

練筒2には石灰水供給管7及びエア供給管8が接続されており、練筒2内で混練されている蒟蒻糊に、石灰水及び空気が混合される。例文帳に追加

A limewater-supplying pipe 7 and air supplying pipe 8 are connected to the kneading tube 2, limewater and air are mixed with the Konjak paste kneaded in the kneading tube 2. - 特許庁

蒟蒻に穀類、根菜類、豆類等の野菜を加え鮪や鳥賊、貝類などの魚貝類の刺身と同じような外観、色合い、食感を持った食品の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FOOD HAVING APPEARANCE, SHADE AND PALATE FEELING SAME AS THOSE OF SASHIMI OF FISH AND SHELLFISH SUCH AS TUNA, SQUID AND SHELLFISH THROUGH ADDING VEGETABLE SUCH AS CEREAL, ROOT VEGETABLE AND BEAN TO KONJAC - 特許庁

蒟蒻ゼリーのような粘弾性を有しながら、口中の応力で容易に細分化することができる新規なゼリー食品とその製造方法の提供。例文帳に追加

To obtain a jelly food capable of being readily subdivided by stress in one's mouth while possessing viscoelasticity like a jelly of paste made from bulb of konjak, and to provide a method for producing the jelly food. - 特許庁

本発明の老化防止食品は、寒天、ゼラチン又は蒟蒻を基材とし、ヒアルロン酸、N−アセチルグルコサミン及びアスコルビン酸が主成分として前記基材中に混合されゼリー状に形成するようにした。例文帳に追加

The energy-promoting/aging-preventing jellied food comprises agar, gelatin and devil's tongue as base materials, and is obtained by mixing hyaluronic acid, N-acetylglucosamine and ascorbic acid as main ingredients into the base materials so as to be formed into a jelly state. - 特許庁

本発明は、水分率を減少させることにより水っぽく無くて適度な歯ごたえのある食感を得ることにより美味しさを向上させた蒟蒻麺及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide konjak jelly noodles that have improved tastiness by decreasing the water content thereby removing wateriness and giving moderate chewiness and provide a method for producing the same. - 特許庁

また、本発明の徐放性忌避材は、更にニラ及び/又はニンニクが付加されて成るものであり、また更に、寒天や蒟蒻芋が付加されて成るものである。例文帳に追加

The sustained release repellent material is further added with Allium tuberosum and/or Allium sativum and, in addition, agar and elephant foot (Amorphophallus konjac K. Koch). - 特許庁

複数の糸状蒟蒻が束状に集合した白滝、該白滝の製造方法、前記白滝の製造に用いられる目皿装置、および白滝製造装置例文帳に追加

KONJAK NOODLE PREPARED BY BUNDLING A PLURALITY OF FILAMENTOSE KONJAK, PRODUCTION METHOD AND DEVICE FOR THE KONJAK NOODLE, PERFORATED PLATE MECHANISM USED FOR PRODUCTION OF THE KONJAK NOODLE - 特許庁

痩身効果、美肌効果、ならびに健康増進効果に優れ、コンニャクマンナン(蒟蒻芋の精粉あるいは荒粉)を主原料にしながら味も良いゲル状加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide gel-like processed food excellent in body-shaping effect, skin-beautifying effect and health-promoting effect, and also having good taste while consisting mainly of Konjac Mannan (refined flour or coarse flour of konjak root) as a main raw material. - 特許庁

鋳造用生型の原料に添加される有機粘結剤であって、蒟蒻芋から精粉を精製する際に副生する飛粉(とびこ)を含有してなる有機粘結剤である。例文帳に追加

In the organic binder to be added into raw material in the green sand mold for casting, this organic binder contains a by-produced flying flour when milled flour is milled from bulb of konnyaku. - 特許庁

ウッドチップ、蒟蒻粉、接着剤及び水を混合し、混合物を型に入れ、所定の加熱温度により所定時間加圧して所定の厚さとしウッドチップ材を製造する。例文帳に追加

Wood chips, devil's-tongue powder, an adhesive and water are mixed, and a mixture is introduced into a mold and pressed for a fixed time at a fixed heating temperature and formed in a fixed thickness, thus manufacturing the wood chip material. - 特許庁

大豆が本来具備している高い栄養価を十分に活用し、かつ、従来の蒟蒻を用いた食品よりも、さらに食感を向上した食品とその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a food more improved in palatability than the conventional food using konjac, by sufficiently making use of high nutrient values which konjac inherently has, and a method for producing the same. - 特許庁

分離部61では複数の糸状部61aが互いに分離しており、結着部62では、複数の糸状部61aが膜状の蒟蒻で接続されて一体化している。例文帳に追加

The separating parts 61 make a plurality of filamentose parts 61a separate into one another, and the binding sections 62 make the filamentose parts 61a unite by being connected by filmy Konjaks. - 特許庁

少なくとも蒟蒻水和物のゲル化物及びアスベスト、セメント材又はアルカリ化合物を含有してなる前記アスベスト回収物を加熱炉中で加熱して水分を蒸発し、次いで前記のアルカリ性化合物存在下においてアスベストを熱処理する無害化処理方法。例文帳に追加

The detoxication method comprises processes: of heating the asbestos recovered product comprising at least cement material or an alkaline compound in addition to gelatinized konjac hydrate and asbestos in a furnace to vaporize moisture; and of subsequently thermally treating the asbestos in the presence of the alkaline compound. - 特許庁

玄米粉末、だったんそば粉末、大豆由来粉末、蒟蒻粉末および寒天粉末からなる群より選ばれる少なくとも1種の粉末とでんぷんから製造した即席麺とスープ調味料ならびに具材を袋またはカップ状容器に包装したインスタント食品。例文帳に追加

The instant food product is obtained by packaging at least one powder selected from the group of brown rice powder, tartary buckwheat powder, soybean-derived powder, konjak powder and agar powder, instant noodle made of starch, soup seasoning and ingredients in a bag or a cup-like vessel. - 特許庁

例文

蒟蒻等グルコマンナンを主剤として澱粉や穀粉を配合したゾルに、アルカリ金属塩を凝固液として混合し、目皿から連続的に押出し茹上げる製造方法において、麺線切れを防止しロスを低減すると共に低カロリーで優れた食味性の麺類を得る。例文帳に追加

To obtain low calorie noodles with excellent palatability while reducing loss by preventing noodle line breakage in a method in which a sol based on glucomannan such as konjac as a main ingredient is blended with starch or cereal powder, mixed with an alkali metal salt as a coagulant, continuously extruded through a perforated plate and boiled. - 特許庁

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