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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > bouillonの意味・解説 > bouillonに関連した英語例文

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bouillonを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 21



例文

a cocktail made with vodka and beef bouillon or consomme 例文帳に追加

ウオッカとビーフブイヨンかコンソメで作られたカクテル - 日本語WordNet

BOUILLON SEASONING AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

ブイヨン調味料およびその製造方法 - 特許庁

bouillon or beef stock thickened with butter and flour roux and variously seasoned with herbs or Worcestershire etc. 例文帳に追加

バター・小麦粉のルーで濃くし、香草やウスターソースで味をつけたブイヨンかビーフストック - 日本語WordNet

ALCOHOLIC BEVERAGE USING BOUILLON EXTRACTED FROM MEAT AS RAW MATERIAL AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

食肉から抽出されたブイヨンを原料としたアルコール飲料およびその製造方法 - 特許庁

例文

To provide bouillon seasoning which comprises only a natural raw material and with which bouillon having quality equal to that hand-made by a chef can be obtained through short-time extraction.例文帳に追加

天然原料のみを用い、シェフが作る手製のブイヨンと同品質のブイヨンを短時間の抽出で得られるブイヨン調味料を提供することを目的とする。 - 特許庁


例文

(The counterparts in Western cuisine are fond and bouillon, while that in Chinese cuisine is tan, but these are generally extracted by simmering the material for several hours.) 例文帳に追加

(西洋料理でいうフォンやブイヨン、中国料理でいう湯(タン)にあたるが、それらの料理では素材を長く煮詰めることが多い。) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In the marketplace, various kinds of products are sold, such as katsuobushi-flavored "Hondashi" (manufactured by Ajinomoto Co., Inc.) and the extracts of chicken-bone broth, bouillon and consomme; 例文帳に追加

市販の製品としては味の素の「ほんだし」などのカツオ風味や、鶏がらスープ、ブイヨン、コンソメなどの種類がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In the case where a transparent bag made of a synthetic resin is adopted as the packaging material, an emulsifying agent such as lysolecithin, etc., is preferably added to the bouillon 4.例文帳に追加

また、包材として合成樹脂製の透明袋を採用する場合には、ブイヨン液4中にリゾレシチン等の乳化剤を添加しておくとよい。 - 特許庁

To obtain an instant bouillon by using marine deep water which is clean and contains natural trace minerals in good balance.例文帳に追加

天然微量ミネラルをバランス良く含み、かつ、清浄である海洋深層水を使用しただしの素を得る。 - 特許庁

例文

To provide a pharmaceutical composition capable of preventing side effects including heart weight increase, cardiac enlargement, edema and pleuritic bouillon that may occur when an insulin-resistance improving agent is administered.例文帳に追加

インスリン抵抗性改善薬を投与した際に生じる心臓重量の増加、心肥大、浮腫、胸水貯留のような副作用を予防すること - 特許庁

例文

The bouillon seasoning is obtained by pasting a mixture produced by adding meat extract and vegetables to main raw material fresh meat and drying the pasted mixture, uses only natural raw material and enables extraction of bouillon having natural aroma, mellow taste and no turbidity in some minutes.例文帳に追加

主原料の生肉に食肉エキスと野菜類を加えたものをペースト状にし、乾燥して得られるブイヨン調味料であって、天然原料のみを用いること、および、数分間で自然の香りとまろやかな味を有し、濁りがないブイヨンを抽出できることを特徴とするブイヨン調味料。 - 特許庁

The method for producing the bouillon seasoning enables extraction of bouillon having natural aroma, mellow taste and no turbidity in some minutes, uses only natural raw material, kneading meat extract and vegetables into main raw material fresh meat to paste the mixture, and thereafter drying the pasted mixture.例文帳に追加

自然の香りとまろやかな味を有し、濁りがないブイヨンを数分間で抽出できる天然原料のみを用いたブイヨン調味料の製造方法であって、主原料の生肉に食肉エキスと野菜類を練り込みペースト状にしてから乾燥するブイヨン調味料の製造方法。 - 特許庁

A food material composed of ingredients each selected from root vegetables 2, 2... and meat 3, 3... is boiled with a bouillon 4 without adding salt, sterilized and packed in a packaging material to give a sterilized heat- treated food material having ≤0.5% salt content and a flavor of bouillon soaked into the food material.例文帳に追加

根菜類2,2・・と食肉類3,3・・から選ばれた食品素材を、食塩を加えることなくブイヨン液4で煮熟処理し、然る後包材に殺菌充填することにより、食塩分0.5%以下で、かつ食品素材にブイヨンの風味が染み込んだ殺菌済み熱処理食品素材を得る。 - 特許庁

A different type of combination also exists, such as the even combination of a curry sauce based upon Japanese-style bouillon, a style of the period from around 1955 to 1965 represented by Jindai curry in Senboku City, Akita Prefecture, and a modern curry sauce based on demi-glace (a type of brown sauce). 例文帳に追加

また、秋田県仙北市の神代カレーの様に和風ブイヨンを基本とした昭和30年代風のカレーソースとデミグラスソースを基本とした今風のカレーソースをそれぞれ一対一で掛けたものも存在する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Their popularity was further encouraged by a TV scene, where a well-known chef fed a huge volume of shavings out of katsuo packs into a pan to make katsuo-dashi (bouillon of bonito flesh.) 例文帳に追加

また、テレビでの高名な調理師が番組で鰹ダシを取る際に、鍋に山のように入れるシーンが放映されたことなどから、一段と用いられるようになった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To obtain a novel natural extract seasoning material for imparting food and drink with a body taste inherent in natural materials such as beef bouillon or dried bonito soup.例文帳に追加

飲食品にビーフブイヨンや鰹節だし汁などの天然素材の持つコク味を付与するための新規な天然エキス調味料素材を提供する。 - 特許庁

The recipe, which was created by a Bolognese representative in Italian Culinary Academy (Accademia Italiana della Cucina) in 1982, limits the ingredients to beef, pancetta, onion, carrot, celery, tomato paste, meat bouillon, white wine, and arbitrary milk and cream (food). 例文帳に追加

1982年にイタリア料理アカデミー(AccademiaItalianadellaCucina)のボローニャ代表によって発行されたレシピは、材料を牛肉、パンチェッタ、タマネギ、ニンジン、セロリ、トマトペースト、肉のブイヨン、白ワイン、そして任意での牛乳およびクリーム(食品)に制限している。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a method for producing lightweight and compact instant bouillon, enabling room temperature storage, having natural taste which a raw material has without nearly discarding the raw material and capable of extracting a stock having good flavor and delicious taste in a short time on use.例文帳に追加

常温保存が可能で、原料をほとんど捨てることなく、原料の持つ自然な風味を有し、使用時に短時間でその風味と旨みの良好なだしを抽出することができる軽量でコンパクトなだしの素を製造するための方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method of producing a retort food, such as sweet red-bean soup or thick sweet red-bean soup with rice cake or dumpling like ingredients having a smooth and chewy texture, which maintains the firmness and has a good shape retention property even when the food is kept in bouillon or soup for a long time after retort processing in which pressure sterilization is performed at high temperature.例文帳に追加

高温で加圧殺菌を行なうレトルト処理後に汁またはスープ類中に長期間保持しても、煮崩れ等がなく保形性がよく、食感も滑らかで歯応えのある餅様または団子様の具材を含有するお汁粉やぜんざい等のレトルト食品の製造方法を提供すること。 - 特許庁

The retort food is obtained by hermetically packaging crumb-like or granular dough obtained by using 25-35 pts.mass of wheat gluten (dry food conversion), 45-65 pts.mass of phosphoric acid crosslinkage starch, and 0-20 pts.mass of flour together with the bouillon or soup after drying or as it is, and performing the retort processing.例文帳に追加

原料として、小麦グルテン25〜35質量部(乾物換算)、リン酸架橋澱粉45〜65質量部および小麦粉0〜20質量部を用いて得られた小片状または粒状の生地を、そのままもしくは乾燥して、汁またはスープ類と一緒に密封包装し、ついでレトルト処理することにより、レトルト食品を得る。 - 特許庁

例文

In an instant bouillon containing one or more of flavor source materials selected from dried bonito, boiled and dried fishes, tangles, mushrooms and meat, one or more of extracts selected from extracts from the flavor source materials, dried bonito extracts, boiled and dried fish extracts, tangle extracts, mushroom extracts and meat extracts and common salt, a marine deep water component is added in a predetermined blending ratio.例文帳に追加

鰹節、魚類煮干し、昆布、椎茸及び畜肉から選ばれた1種以上の風味原料と、該風味原料から抽出されただし、鰹節エキス、魚類煮干しエキス、昆布エキス、椎茸エキス、及び畜肉エキスから選ばれた1種以上のエキス類と、食塩とを含むだしの素において、海洋深層水成分を所定の配合割合で添加したもの。 - 特許庁

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