1016万例文収録!

「soft palate」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > soft palateの意味・解説 > soft palateに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

soft palateの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 130



例文

the hard [soft] palate 例文帳に追加

硬[軟]口蓋. - 研究社 新英和中辞典

the front portion is bony (hard palate), and the back portion is muscular (soft palate). 例文帳に追加

その前方部は骨性(硬口蓋)であり、後方部は筋性(軟口蓋)である。 - PDQ®がん用語辞書 英語版

the soft flap of tissue that hangs down at the back of the mouth (at the edge of the soft palate). 例文帳に追加

口の後側(軟口蓋の端)に垂れている軟らかい皮弁組織。 - PDQ®がん用語辞書 英語版

a small pendant fleshy lobe at the back of the soft palate 例文帳に追加

軟口蓋の後方の小さなペンダント状の肉でできた丸い突出部 - 日本語WordNet

例文

a consonant produced with the back of the tongue touching or near the soft palate 例文帳に追加

舌背に触れながら、軟口蓋の近くであるいはで作り出される子音 - 日本語WordNet


例文

To obtain a soft beef-processed product having viscoelasticity and favorably delicate palate feeling while retaining the palate feeling inherent in beef.例文帳に追加

牛肉本来の食感を残しつつ、柔らかく、かつ粘弾性があり、好ましいしなやかな食感を有する牛肉加工品の提供。 - 特許庁

produced with the back of the tongue touching or near the soft palate (as `k' in `cat' and `g' in `gun' and `ng' in `sing') 例文帳に追加

、軟口蓋に触れる、あるいはに近い舌の後ろで発音される(『cat』の『k』と、『gun』の『g』と『sing』の『ng』のように) - 日本語WordNet

it includes the back third of the tongue, the soft palate, the side and back walls of the throat, and the tonsils. 例文帳に追加

この部位には舌の後部3分の1、軟口蓋、喉の側壁と後壁、扁桃などが存在する。 - PDQ®がん用語辞書 英語版

To obtain a low-calorie frozen dessert having soft mouthfeel and smooth palate feeling.例文帳に追加

低カロリーであり、軽い口当たりで、かつ滑らかな食感を有する新規な氷菓を得る。 - 特許庁

例文

This site allows retraction and stiffening of tongue base tissue as well as the soft palate and lateral pharyngeal wall.例文帳に追加

この場所は、舌根組織のみならず軟口蓋及び咽頭側壁の牽引及び堅牢化を可能にする。 - 特許庁

例文

To provide a cake having moist and soft texture, easily meltable in the palate and exhibiting good palatability.例文帳に追加

しっとりとして、ソフトで、口溶けの良い食感の優れているケーキ類を得る。 - 特許庁

To provide a method for producing dried meat food having soft and excellent palate feeling.例文帳に追加

柔らかく、かつ、優れた食感を有する乾燥肉食品の製造方法を提供すること。 - 特許庁

SOFT CANDY HAVING BREAD-LIKE PALATE FEELING AND FLAVOR, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

パン様の食感と風味を有するソフトキャンディ及びその製造方法 - 特許庁

To provide cotton candy having high shape retainability and soft palate feeling.例文帳に追加

高い形態保持性および柔らかな食感を有する綿菓子を提供すること。 - 特許庁

The addition of the units 10 of the certain mass changes the position of the centroid of the soft palate and changes the dynamic response.例文帳に追加

ある質量のユニット10の追加は軟口蓋の重心の位置を変え、動的応答を変える。 - 特許庁

To provide a method for producing soft boiled meat with juicy palate feeling.例文帳に追加

柔らかく、ジューシーな食感を有するボイル肉を得る方法を提供すること。 - 特許庁

To provide gummy-containing soft candy of new palate feeling, for improving the productivity of soft candy of new palate feeling, securing the peculiarity of the combination of soft candy and gummy candy, giving soft candy soft new palate feeling, and greatly improved in productivity, and to provide a method for producing the gummy-containing soft candy.例文帳に追加

新食感のソフトキャンディの生産性を向上することを目的とし、ソフトキャンディとグミとの組み合わせの妙を確実にし、ソフトキャンディに柔らかい新規な食感を付与することができ、かつ生産性が大幅に向上された新規な食感のグミ入りソフトキャンディ及び該グミ入りソフトキャンディの製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for making a baked sweet stuff for making the baked sweet stuff in which an inside has soft and moist palate feeling inherent in a cake the surface has hard and crispy palate feeling, further the palate feeling does not change as the days passing.例文帳に追加

内部はソフトでしっとりしたケーキ特有の食感であるが、表面が硬くカリカリした食感であり、且つ経日的な食感の変化がない焼菓子を製造するための、焼菓子の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide nonviscous bun with bean-jam filling having soft palate feeling, and soft and deliciously eatable even if getting cold, and to provide a method for producing the bun.例文帳に追加

食感がソフトで歯切れが良く、かつ、冷めてもソフトで美味しく食べれる饅頭、及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a soft candy-like chewing gum where water content during stored is stably maintained, with such soft candy-like soft chewability having both elasticity and softness when chewed, having smooth palate feeling and new palate feeling not having existed so far, and to provide a method for producing the soft candy-like chewing gum.例文帳に追加

チューインガム保存中の水分量が安定に維持され、チューインガム咀嚼時に弾性と柔軟性とを兼ね備えたソフトキャンディのようなソフトな噛み口で滑らかな食感を有し、今までにない新規な食感を有するソフトキャンディ様チューインガム及びその製法を提供する。 - 特許庁

To provide soft candy prevented from sticking to the teeth when chewing in the mouth, and having new palate feeling allowing taste of palate feeling of gummy candy itself through getting gummy candy popped out of the soft candy.例文帳に追加

口中で咀嚼したときに、歯付きが防止され、かつソフトキャンディからグミキャンディが飛び出すことでグミキャンディ自体の食感をも味わえる新食感のソフトキャンディを提供すること。 - 特許庁

To provide soft candies having acid resistance, thermal resistance, and puffy palate feeling, and unconventional new palate feeling rich in elasticity, and to provide a method for producing the soft candies.例文帳に追加

耐酸性、耐熱性を有し、かつふわふわした食感を有し今までにない弾力性に富んだ新規な食感のソフトキャンディ及び該ソフトキャンディの製造方法を提供すること。 - 特許庁

By using negative pressure in the oral cavity, the patient's soft palate and adjacent soft tissue are pulled toward the oral cavity and the patient's tongue is pulled toward an upper palate so as to maintain the patient's nasal air passageway open.例文帳に追加

口腔内に陰圧を用いることにより、患者の軟口蓋及び周囲軟組織が口腔に向って引張られ、また、患者の舌が上口蓋に向って引張られ、これにより、患者の鼻腔の気道が開放状態に維持される。 - 特許庁

Furthermore, it is possible to prevent a palate feeling change by moisture absorption of the low-moisture food material, and obtain a food combined with palate feeling without sense of incongruity by combining the specific pneumatic bubble chocolate with soft palate feeling as the boundary surface material of the low-moisture food material and the high-moisture food material.例文帳に追加

また、特定のソフトな食感の該含気泡チョコレートを低水分系食品素材と高水分系食品素材の界面素材として組み合わせることにより、低水分食品素材の吸湿による食感の変化を防止するとともに違和感のない食感の組み合わせ食品を得ることができる。 - 特許庁

It is possible to improve the palate feeling of the ice candy to both soft and hard palate feeling by adding agar, ammonium salt and soybean polysaccharides through adjusting each amount to be added.例文帳に追加

寒天及びアンモニウム塩と、大豆多糖類の添加量を調整して添加することにより、氷菓を軟らかい食感にも硬い食感にも改良できる。 - 特許庁

To obtain the subject snack confectionery improved in texture nonuniformity and palate feeling hardness each inherent in the stock, thereby having uniform texture, soft palate feeling and favorably meltable in the mouth.例文帳に追加

穀粉を主体とする膨化型スナック菓子において原料由来の製品の組織の不均一性や食感の固さを改善し、組織が均質で食感がソフトであり口溶けの良い製品を得る。 - 特許庁

To provide a food preservable and distributable at normal temperature for a long period, and having soft palate feeling with smooth feeling in the throat and bean curd-like palate feeling and flavor substituting for bean curd.例文帳に追加

常温で長期間の保存流通が可能となり、ソフトで喉ごしが軟らかい食感を有する、豆腐に代わる豆腐様の食感・風味を有する食品を提供する。 - 特許庁

To provide a new type chiffon cake having nonconventional palate feeling and appearance by combining dough and materials having not only silky soft feeling but also different palate feeling therefrom and baking.例文帳に追加

絹のような軟らかい食感のみならず、それと異なる食感を持つ生地や素材を組み合わせて焼き上げることにより、これまでにない食感や外観を有する新しいタイプのシフォンケーキを提供する。 - 特許庁

To provide a white chicken meat ball having new palate feeling unlike that of a conventional meat ball or the like, specifically, puffed, soft and moderately chewable palate feeling, and having white color and a handmade-feeling shape.例文帳に追加

従来の肉だんご類に属しない新しい食感、すなわち、ふんわり、やわらかく、かつ適度な歯ごたえのある食感や、白色で、手作り感のある形状の鶏肉だんごを提供すること。 - 特許庁

cancer that forms in tissues of the oropharynx (the part of the throat at the back of the mouth, including the soft palate, the base of the tongue, and the tonsils). 例文帳に追加

中咽頭(口腔の後方、咽頭の一部で、軟口蓋、舌根、扁桃腺を含む)の組織に発生するがん。 - PDQ®がん用語辞書 英語版

Alternatively, the ice candy has soft palate feeling through using the ice candy stabilizer together with agar, ammonium salt and soybean polysaccharides.例文帳に追加

また、氷菓用安定剤に寒天、アンモニウム塩及び大豆多糖類を併用することで、軟らかい食感の氷菓とすることができる。 - 特許庁

To provide frozen dessert having soft but glutinous palate feeling like that of raw chocolate and also excellent meltability in the mouth.例文帳に追加

生チョコレートの食感のような、柔らかいが粘りのある食感を有し、しかも口溶けのよい冷菓を提供する。 - 特許庁

To provide baked confectionery having soft feeling and moist feeling, and maintaining such palate feelings even after long storage, and to provide a method for making the same.例文帳に追加

ソフト感としっとり感を有し、長期保存後もかかる食感を維持することができる焼き菓子、及びその製造方法の提供。 - 特許庁

To provide half-cooked noodles having no residual core in the inside when boiled, soft and smooth palate feeling, and glutinousness.例文帳に追加

本発明は、茹で上げたときに内部に芯が残らず、ソフトで粘りがあり、かつ滑らかな食感を有する半生麺。 - 特許庁

To obtain a frozen pudding causing no syneresis of water and no change in the texture and having soft and melting-like palate feeling even if being defrosted.例文帳に追加

冷凍解凍しても、離水や組織の変化が無く、軟らかく、とろけるような食感である冷凍プリンを提供する。 - 特許庁

To provide a snore preventer capable of preventing a user from snoring by preventing vibration of the uvula and dropping of the soft palate.例文帳に追加

口蓋垂の振動および軟口蓋の下垂を防ぎ、いびきを防止することのできるいびき防止具を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing an egg processed product containing unhomogeneous membraneous egg coagulation, having three-dimensional feeling and excellent in soft palate feeling.例文帳に追加

不均一な膜状卵凝固物を含有し、立体感がありソフトな食感に優れた卵加工品を提供する。 - 特許庁

The protein composition gives soft and delicious palate feeling to the confectionery food bar containing the protein composition.例文帳に追加

該たんぱく質組成物は、該たんぱく質組成物を含ませた製菓食品バーにソフトでおいしい食感を与える。 - 特許庁

To provide bread having rich volume, fine texture and soft palate feeling, and also excellent in preservability.例文帳に追加

ボリュウムがあり、しかもきめの細かい組織とソフトな食感を有し、かつ保存性が良好なパン類の提供。 - 特許庁

To obtain a soft, tasty fermented food with good flavor and palate feeling by using wild rice, and to provide a method for producing such a fermented food.例文帳に追加

ワイルドライスを用いた、ソフトで食感がよく、風味に優れた美味しい発酵食品及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a powder product for sprinkling over crushed ice, sustaining for a long time soft feeling of crushed ice, and at the same time, deliciously eatable with the palate feeling.例文帳に追加

削られた氷の「ふわふわ感」を長持させながら、その食感で美味しく食することのできるかき氷用振りかけ粉末食品の製造方法。 - 特許庁

To obtain a baked pastry making a palate feeling of the skin thereof soft and fluffy as well as flavorful.例文帳に追加

賞味するときの焼き皮の食感を、軟らかく、かつふわふわ感のあるものにすると同時に、風味豊かなものにする。 - 特許庁

To provide ground meat processed food having novel flavor and soft palate feeling, and excellent in formability.例文帳に追加

従来にない新規な傾向の風味を有し、さらに食感も軟らかく成型性にも優れた挽肉加工食品類を提供する。 - 特許庁

To provide a low-calorie air-containing meat product with soft and puffy palate feeling, resistant to hardening even if cooled, and to provide a method for producing the meat product.例文帳に追加

ソフトでふわっとした食感を有する低カロリーで冷めても固くなりにくい含気性食肉製品およびその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a rice cooker capable of grinding coats of brown rice in which the cooked brown rice can have soft palate feeling and good taste.例文帳に追加

玄米の外皮を削ることができて、炊き上がった玄米が柔らかい食感および良好な食味を有することができる炊飯器を提供すること。 - 特許庁

To provide a food of new palate feeling with soft touch to the mouth utilizing grated frozen vegetables, and to provide a method for producing the food.例文帳に追加

冷凍野菜おろしを利用した口あたりがソフトな新食感の食品およびその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a heat-resistant gel composition keeping slight syneresis and smooth and soft palate feeling even when frozen or thawed.例文帳に追加

冷解凍しても、離水が少なく滑らかで軟らかい食感を維持した耐熱性のゲル状組成物の提供。 - 特許庁

To obtain baked confectionery in a short baking time having high preservability, and soft, wet and nonviscid palate feeling.例文帳に追加

焼成時間が短く、保存性が高く、ソフトでしっとりし、且つ、歯切れのよい食感を有する焼菓子の提供。 - 特許庁

To obtain a batter liquid suitable for fried foods, especially bite-sized small-shaped fried foods, fried in frying oil, having such favorable palate feelings that when being eaten, palate feeling of food materials is fresh, palate feeling of batter liquid part is soft, and also palate feeling of the outermost bread crumb part is crisp, furthermore, excellent in flavor while sustaining the flavor ingredients peculiar to food materials.例文帳に追加

フライ油で揚げ、食する時にも食品素材の食感はみずみずしく、またバッター液部分の食感はソフトで、更に最も外側のパン粉部分の食感はサクサクとした、好ましい食感で、かつ食品素材に特有のフレーバー成分も保持された、風味の優れたフライ食品、特に一口サイズの、形状が小さいフライ食品に好適なバッター液を提供する。 - 特許庁

例文

To provide soft jelly-like chocolate confectionery having deliciousness and soft palate feeling inherited from chocolate, prevented from separation of fat content from water content with a safe material, and to provide a method for producing the chocolate confectionery.例文帳に追加

チョコレート本来のおいしさとなめらかな食感を有し、安全な材料で脂肪分と水分の分離を防ぐことのできる、やわらかいゼリー状のチョコレート菓子およびその製造方法を提供する。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
研究社 新英和中辞典
Copyright (c) 1995-2024 Kenkyusha Co., Ltd. All rights reserved.
  
日本語WordNet
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved.
WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License
  
PDQ®がん用語辞書 英語版
Copyright ©2004-2024 Translational Research Informatics Center. All Rights Reserved.
財団法人先端医療振興財団 臨床研究情報センター
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS