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へなちょこのの英語

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Weblio英和対訳辞書での「へなちょこの」の英訳

へなちょこの

Weblio英和対訳辞書はプログラムで機械的に意味や英語表現を生成しているため、不適切な項目が含まれていることもあります。ご了承くださいませ。

「へなちょこの」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 41



例文

チョコレート、キャンデーなどの洋菓子へ和の風味として。例文帳に追加

As a seasoning ingredient to add Japanese flavor to such Western-style confectionery as chocolate, candy etc.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

焼成の際、チョコレートの表面が熱変性し、チョコレートの内部は熱変性しないように焼成することが好ましい。例文帳に追加

When baking, it is preferable to bake so as to thermally denature the surface of chocolate and not to thermally denature the inside of chocolate. - 特許庁

チョコレートをこっちの人にあげて,あっちの人にあげないというのは公平ではない例文帳に追加

It's not fair to give chocolates to one guy and none to another. - Eゲイト英和辞典

成型用型への充填・乾燥のみで焼菓子のような食感を有するチョコレート複合菓子、ならびに焼成工程なしに、あたかも焼菓子を組み合わせたかのようなチョコレート複合菓子の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing chocolate composite confectionery having palate feeling like baked confectionery only by filling in a forming mold and drying; and to provide a method for producing the chocolate composite confectionery as if combined with baked confectionery without a baking process. - 特許庁

チョコレートに含まれるカカオバターのβ-V型からβ-VI型への結晶転移と、それに伴う口溶け悪化を抑制するチョコレートの食感劣化抑制剤、及び該チョコレートの食感劣化抑制剤を用いたチョコレートの食感劣化抑制方法を提供する。例文帳に追加

To provide an inhibitor for inhibiting deterioration in the palate feeling of chocolate inhibiting crystalline transition of cacao butter contained in the chocolate from a β-V type to a β-VI type, and deterioration in meltability in the mouth corresponding to the crystalline transition; and to provide a method for inhibiting deterioration in palate feeling of the chocolate by using the inhibitor for inhibiting deterioration in palate feeling of chocolate. - 特許庁

本発明のチューインガムは、ガムベースを含む被覆成分でチョコレートを被覆し、チョコレートに含まれるオイルを被覆成分へと移動させてなり、チョコレート由来成分を含有する中心部と、この中心部を被覆し且つガムベース及びオイルを含有する被覆部と、を備える。例文帳に追加

The chewing gum is manufactured by covering chocolate with a covering component containing a gum base so as to migrate oil contained in the chocolate into the covering component so that the chewing gum includes a central part containing a chocolate-derived component and a covering part that covers the central part and contains the gum base and the oil. - 特許庁

例文

このようにして得られた具材入りチョコレートは、チョコレート生地より比重の軽い粒状の具材を含有するチョコレートにおいて、具材が、チョコレートの平面方向に沿って層状をなして埋設されており、チョコレートの表裏面から具材の層までの深さが、それぞれ1mm以上とされている。例文帳に追加

The ingredient-containing chocolate, thus obtained, is such that the chocolate contains granular ingredients having specific gravities smaller than those of the chocolate dough, wherein the ingredients are embedded in layers, along the planar direction of the chocolate, with the respective depth ranging from each of the face and back surfaces of the chocolate to the layer of the ingredients being 1 mm or larger. - 特許庁

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「へなちょこの」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 41



例文

このようにチョコレート層14で覆うことにより、内容物4から最中皮2への水分、糖分の移行がチョコレート層14によって阻止される。例文帳に追加

By covering with the chocolate layer 14, the transport of the water content and sugar content from the content 4 to the skin 2 is prohibited by the chocolate layer. - 特許庁

風味および食感の特異なチョコレートケーキの提供並びに風味および食感を種々に可変できる方法の提供を目的とする。例文帳に追加

To provide a chocolate cake having peculiar flavor and texture and a method which can change flavor and texture variously. - 特許庁

何ら加工工程を経る事無く、チョコレート生地に水分を添加する事ができ、長期常温流通が可能な水中油型の含水チョコレート類を容易に製造する方法を提供する事を目的とするものである。例文帳に追加

To provide a method for easily producing oil-in-water type hydrous chocolate standing long-term distribution activities at normal temperatures through adding water to chocolate dough without undergoing any processing operation. - 特許庁

従来のチョコレートモールダープラントとは発想を異にする、ライン構成を柔軟に変更可能な斬新なチョコレート製造システムを提供する。例文帳に追加

To provide a revolutionary chocolate production system, unlike a conventional chocolate molder plant in an idea, capable of flexibly changing a line structure, coping with a simultaneous production of a variety of kinds and making an installation space compact. - 特許庁

特定の大きさと油脂分の粉末状、粒状又は薄片状のチョコレート類を、菓子やベーカリー食品の表面にムラなく振りかけ又は載置し、チョコレート類を融解付着及び完全融解させて、チョコレート類で被覆部が均一状に被覆された状態とし、しかる後に冷却固化させることにより、簡便にチョコレート類で被覆された複合食品の製造が可能となる。例文帳に追加

The method for easily producing composite food coated with chocolate includes: evenly spraying or putting powdery, granular or flaky chocolate having a specific size and a specific content of oil and fat over the surface of the confectionery or the bakery food; making the chocolate meltingly adhere to the food and completely melt so that the coated part of the confectionery or the bakery food is homogeneously coated with the chocolate; and thereafter cooling the chocolate to be solidified. - 特許庁

洋傘の製造工程中最も重要且つ複雑とされてきた、カバーの製造を格段に効率化することができ、しかも強風による「おちょこ」変形現象を未然に防止可能とする新たな洋傘技術を提供する。例文帳に追加

To provide a novel technique for umbrella, can make the manufacturing process of a cover remarkably effective which process has been most important and most complicated in the manufacturing process of an umbrella up to now, and prevent "inverted V shape" deformation phenomenon by strong wind. - 特許庁

常温を大幅に超える30℃以上の高温下においても、クッキーやビスケットなどの焼き菓子に練り込まれた油脂、もしくはフィリング中の油脂がビスケット等の表面への移行、チョコレート等がコーティングされた複合菓子においては油脂がチョコレートへの油脂移行をおこさないような、油脂組成物を得ること。例文帳に追加

To provide an oil and fat transition-resistant oil-and-fat composition produced so as to be prevented from transition of oil and fat kneaded in baked confectionery, such as cookies or biscuits, or oils and fats in filling to the surface of the biscuit, or the like, and to be prevented from transition of oils and fats in composite confectioneries coated with chocolate, or the like, to chocolate. - 特許庁

例文

第1および第2送風ダクト8,10により、回転容器3の温度が、被処理物2の温度よりも0.5〜5℃程度高くなるようにしてコーティング処理を行い、チョコレートの回転容器3内への付着を低減させる。例文帳に追加

Coating treatment is carried out so that the temperature of the rotating vessel 3 becomes 0.5-5°C higher than the temperature of the material 2 to be treated by the first and second flow ducts 8 and 10 to reduce attachment of chocolate in the rotating vessel 3. - 特許庁

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