意味 | 例文 (19件) |
アルコール発酵乳の英語
追加できません
(登録数上限)
英訳・英語 alcoholic fermented milk
「アルコール発酵乳」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 19件
また必要な場合はアルコール発酵以前に乳酸発酵させる。例文帳に追加
If necessary, a lactic fermentation is carried out before the alcohol fermentation. - 特許庁
植物性発酵乳酸飲料の製造方法及び非アルコール飲料に使用する甘味料例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING FERMENTED VEGETABLE LACTIC ACID BEVERAGE AND SWEETENER USED FOR NON-ALCOHOL BEVERAGE - 特許庁
脱塩ホエーの乳糖を分解しあるいは分解することなく、アルコール発酵及び酢酸発酵をさせてホエー酢を製造する。例文帳に追加
The whey vinegar is produced by subjecting lactose in the desalted whey to alcohol fermentation or acetic fermentation with or without degrading the lactose in the desalted whey. - 特許庁
発酵乳に酵母発酵性糖類と酵母資化性窒素化合物を加え、アルコール発酵せしめる事を特徴とする乳酒の製造方法が開示される。例文帳に追加
The method for producing the kumis comprises the following process: A fermented milk is incorporated with a yeast-fermentable saccharide and a yeast-assimilable nitrogen compound followed by conducting an alcoholic fermentation. - 特許庁
スクラロースと糖アルコールを添加することにより、保存安定性が高く、風味の改善された低カロリー発酵乳食品。例文帳に追加
This low-calorie fermented dairy food having high preservation stability and improved in flavor is obtained by including sucralose and a sugar alcohol. - 特許庁
本発明の方法にしたがえば、良好な発酵香気を有し、しっかりした酸味、高いアルコール感を併せ持った乳酒を製造することができる。例文帳に追加
By this method, the objective kumis having favorable fermentation flavor and a combination of sound acidity with high alcoholic feeling can be obtained. - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「アルコール発酵乳」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 19件
乳又は乳製品をビフィズス菌により発酵させた発酵物にスクラロースあるいはスクラロースと糖アルコール特定の比率で添加することによりビフィズス菌由来の酢酸臭、発酵臭等がマスキングされた風味の優れた発酵乳食品。例文帳に追加
This fermented milk food which is excellent in flavor and is masked in the smell of acetic acid and fermentation smell each derived from Bifidus bacteria is obtained by singly adding sucralose or sucralose and a sugar alcohol at a specific ratio to a fermented product obtained by fermenting milk or a milk product with Bifidus bacteria. - 特許庁
野草類、野菜類、果実類、きのこ類及び海藻類の抽出液又は搾汁液を、アルコール発酵及び乳酸発酵して得られる発酵物を有効成分として含有するミネラル吸収促進剤。例文帳に追加
The mineral absorption enhancer contains, as active ingredients, fermentation products prepared by alcohol fermentation and lactic acid fermentation of extracts or juices of wild grasses, vegetables, fruits, mushrooms, and seaweed. - 特許庁
複数の乳酸菌の共棲培養によって、豆乳を発酵させて得た豆乳醗酵液を殺菌したのちアルコールを加え、半年以上の期間をかけてアルコール抽出して得た特定の成分の増加したエキスを酵素活性抑制剤の有効成分とする。例文帳に追加
This enzyme activity inhibitor is characterized by symbiotically culturing a plurality of lactic acid bacteria to ferment soybean milk, sterilizing the obtained soybean milk fermentation solution, adding alcohol to the sterilized solution, leaving the mixture for a half year or more to extract with the alcohol, and using the obtained extract containing a specific ingredient in an increased amount as the active ingredient of the enzyme activity inhibitor. - 特許庁
複数の乳酸菌の共棲培養によって、豆乳を発酵させて得た豆乳醗酵液、または、該豆乳醗酵液をアルコール抽出、特に半年以上の期間を掛けて注出して得たエキスを腟内洗浄剤とする。例文帳に追加
This in-vagina detergent is a fermented soybean milk liquid obtained by fermenting soybean milk by the co-habitation cultivation of a plurality of kinds of lactic acid bacteria or is an extract obtained by extracting the liquid with an alcohol, especially an extract prepared by extracting over at least a half year. - 特許庁
複数の乳酸菌の共棲培養によって、豆乳を発酵させて得た豆乳醗酵液をアルコール抽出して得たエキスを有効成分とする。例文帳に追加
An extract obtained by extracting a soy milk-fermented solution obtained by fermenting soy milk by symbiotic culture of plural lactobacilli with alcohol is used as an effective component of this carcinogenesis inhibitor. - 特許庁
天然高分子系(澱粉樹脂と変性ポリビニールアルコール)、発酵生産系(微生物産性ポリエステル)、化学合成系(脂肪族ポリエステル、ポリ乳酸)の樹脂を用いた糸、網、布ならびにロープ例文帳に追加
YARN, NET, CLOTH, AND ROPE GIVEN BY USING NATURAL POLYMERIC (STARCH RESIN AND MODIFIED POLYVINYL ALCOHOL), FERMENTATIVELY PRODUCED (POLYESTER PRODUCED BY MICROORGANISMS), OR CHEMICALLY SYNTHESIZED (ALIPHATIC POLYESTER, POLYLACTIC ACID) RESIN - 特許庁
発酵乳から親水性アルコール溶媒で抽出して得られるヨーグルトエッセンスを分画分子量が3000以下のナノろ過膜で濃縮して得られる濃縮液からなる風味・呈味改善剤。例文帳に追加
The flavor/taste-improving agent comprises a concentrate liquid obtained by concentrating yogurt essence, obtained by extraction from fermented milk with a hydrophilic alcohol solvent, by means of a nano-filtration membrane having a fractionation molecular weight of at most 3,000. - 特許庁
ケフィア粒を用いて発酵乳の1種であるケフィアを製造した場合、当該製品の保存中に発酵が進行して品質が低下したり、炭酸ガスの発生に起因する容器の膨らみや、アルコール含量の増加といった様々な問題が生じないケフィア粒を開発すること。例文帳に追加
To develop a kefir grain which causes no troubles of various kinds, for example, the quality deterioration due to the progress of fermentation during storage of a product, the expansion of vessels caused by liberation of carbon dioxide and increase in the alcohol content in the case that the kefir, a kind of fermented milk, is produced by using conventional kefir grains. - 特許庁
1
alcoholic fermented milk
JST科学技術用語日英対訳辞書
|
意味 | 例文 (19件) |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
「アルコール発酵乳」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |