小窓モード


プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 和英日本標準商品分類 > かん詰魚介類の英語・英訳 

かん詰魚介類の英語

ピン留め

追加できません

(登録数上限)

単語を追加

和英日本標準商品分類での「かん詰魚介類」の英訳

かん詰魚介類


「かん詰魚介類」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 6



例文

魚介類の消費を促進するため、家庭で調理が嫌われている魚介類の「焼き魚」を、調理缶とする製造方法及びその方法で製造された焼魚介類の提供。例文帳に追加

To provide a production method for bringing "grilled fish" of fish and shellfish, which are disfavored to cook at home, into cooked canned food so as to promote consumption of fish and shellfish, and to provide the grilled fish and shellfish canned food produced by the method. - 特許庁

魚介類の調理を行った後、焼き上げ、焼き上げた後、更なる液体成分を加えずに、缶収納寸法に裁断し、缶缶内に空間を生じさせる間隙を保つように複数の並びに収納し、脱気密封して加熱殺菌したことを特徴とする焼魚介類例文帳に追加

The grilled fish and shellfish canned food is obtained by cooking fish and shellfish followed by grilling, and then cutting the grilled fish and shellfish to a canning storage size without adding further liquid component, storing the product in a plurality of rows so as to keep interval to produce space in a can and deairing and sealing the can followed by heat sterilization. - 特許庁

生鮮魚介類等をパックめした水産物パック製品として、水産物の鮮度を長時間に渡って良好に保ち得るものを提供する。例文帳に追加

To provide a packed marine product, such as a packed fresh fish or shellfish, which can preserve the freshness of the marine product over a long time. - 特許庁

油脂の配合量が制限されカロリーが調整されているに関らず、鶏肉や魚介類、白菜やブロッコリー等の野菜を用いた美味しい加熱料理を電子レンジ加熱を利用して家庭で手軽に作れるようにするパウチめ液状食品を提供する。例文帳に追加

To provide pouched liquid food with which delicious cooked dish using chicken or fish and shellfish, and vegetables such as Chinese cabbage and broccoli while the blending quantity of oil and fat is controlled to regulate calories. - 特許庁

海草付着のためのセメント系硬化体の表面処理工法、網体に袋めした多孔質材料の水中暴露によるイカダ工法、吊り込み工法、マット工法、およびこれらの工法を用いた藻場および人工漁礁による魚介類の生息環境保全工法例文帳に追加

METHOD FOR TREATING SURFACE OF CEMENT-BASED CURED PRODUCT FOR ADHESION OF SEAWEED, RAFT METHOD BY UNDERWATER EXPOSURE OF POROUS MATERIAL BAGGED IN NET, HANGING METHOD, MAT METHOD, AND FISH OR SHELLFISH-LIVING ENVIRONMENT-MAINTAINING METHOD IN SEAWEED BED OR ARTIFICIAL FISHING BANK BY THESE METHODS - 特許庁

例文

食感については缶食品(レトルト食品)のようなボソボソ感や身の硬化がない、常温で長期間保存可能な魚介類を用いた加工食品を提供することを目的とし、より具体的には、含気レトルト商品と比べ食感がよく、安価で、輸送中の変形(身崩れ)の問題が生じにくい加工食品を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a processed food comprising fish and shellfish and storable at normal temperature having no dried/crumbling feeling or hardening of its ingredients like those of canned food (retort food), more specifically having better palate feeling than that of air-filled retort food, inexpensive, and hardly causing a problem of deformation (fall of ingredient) during transportation. - 特許庁

>>例文の一覧を見る


調べた例文を記録して、 効率よく覚えましょう
Weblio会員登録無料で登録できます!
  • 履歴機能
    履歴機能
    過去に調べた
    単語を確認!
  • 語彙力診断
    語彙力診断
    診断回数が
    増える!
  • マイ単語帳
    マイ単語帳
    便利な
    学習機能付き!
  • マイ例文帳
    マイ例文帳
    文章で
    単語を理解!
  • その他にも便利な機能が満載!
Weblio会員登録(無料)はこちらから

かん詰魚介類のページの著作権
英和・和英辞典 情報提供元は 参加元一覧 にて確認できます。

   
総務省総務省
Copyright(c)2024 総務省 統計局 All rights reserved
政府統計の総合窓口(e-Stat)

ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

このモジュールを今後表示しない
みんなの検索ランキング
閲覧履歴
無料会員登録をすると、
単語の閲覧履歴を
確認できます。
無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS