ゼリー状化の英語
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英訳・英語 set、congeal、jell
「ゼリー状化」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 72件
物質がゼリー状に固化した状態であること例文帳に追加
a state of having a gelatinous consistency発音を聞く - EDR日英対訳辞書
ゼラチン状になる、またはゼリーに変化する例文帳に追加
become gelatinous or change into a jelly発音を聞く - 日本語WordNet
改良ローヤルゼリー粉末1は、乾燥粉末ローヤルゼリー2と、乾燥粉末ローヤルゼリー2に被覆され、乾燥粉末ローヤルゼリー2とともに造粒化されたブロック状粒子を形成する腸溶性被膜剤3と、を含む。例文帳に追加
The improved royal jelly powder 1 comprises dried powdery royal jelly 2 and an enteric coating agent 3 applied to the dried powdery royal jelly 2 and forming block-like particles granulated together with the dried powdery royal jelly 2. - 特許庁
フグ皮のコラーゲンがゼラチン化してゼリー状に固まる。例文帳に追加
Collagen in pufferfish skin jellifies the dish, setting it into a gelatin-like state.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
ローヤルゼリーに環状デキストリンを配合し、粉末化する。例文帳に追加
The method includes: adding cyclic dextrin to royal jelly and pulverizing the mixture. - 特許庁
容器入りゼリー飲料(1)は、第1ゼリー体(2)が第2ゼリー体(4)に分散された状態で容器(6)に充填されており、飲用前に当該容器(6)を振とうすることにより、第2ゼリー体(4)を流動化することで飲用が可能となる。例文帳に追加
The vessel jelly beverage (1) comprises a first jelly body (2) and a second jelly body (4) filled in a vessel (6) in a state in which the first jelly body (2) is dispersed in the second jelly body (4), and is brought to be taken by vibrating the vessel (6) before taking the beverage to fluidize the second jelly body (4). - 特許庁
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「ゼリー状化」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 72件
シェイク用即席ゲル化粉末、組合せ菓子及びそれを用いたゼリー状食品の製法例文帳に追加
INSTANT GELLING POWDER FOR SHAKING, COMBINED CONFECTIONERY, AND METHOD FOR PRODUCING JELLY FOOD USING THE GELLING POWDER - 特許庁
海苔ペーストおよび黒酢を含有する食品で、ゲル化剤を添加してゼリー状に形成する。例文帳に追加
This laver black vinegar health food contains laver paste and black vinegar and is formed in a gelatinous state by the addition of a gelling agent. - 特許庁
(A)シリカ顆粒を、(B)寒天、ジェランガム、ペクチンから選ばれる1種又は2種以上のゲル化剤の水溶液でゼリー状に固化してなり、組成物中の水分含量が50〜90質量%で、かつゼリー強度が10〜500gであることを特徴とするゼリー状口腔用組成物。例文帳に追加
The jelly-like composition for oral cavity is characterized in that (A) silica granules are solidified into jelly-like state, (B) using an aqueous solution of a gelling agent selected one or two or more than two from agar, gellan gum and pectin, the water content of the composition is 50-90 mass%, and the jelly strength of the composition is 10-500 g. - 特許庁
長期間保存可能であり、また、加圧加熱及び長期間保存してもゼリー状食品は硬化することはなく、口の中で解けるようなソフトな食感を保持し、しかも、ゼリー状食品本来の風味のある密封容器詰ゼリー状食品を提供する。例文帳に追加
To obtain a jelly-like food which is packed in a container, can be stored for a long period, is not hardened even when heated under pressurization and then stored for a long period, holds such a soft touch as being melted in mouths, and has its original flavor. - 特許庁
食材とゲル化物とが一体となってゼリー成形体をなすゼリー状食品であって、前記ゼリー成形体を任意の位置で切断した際に、食材がゲル化物と分離されずに一体となって切断されるように、食材が予め軟化処理されていることを特徴とする。例文帳に追加
The jelly-like food product is obtained by making the food material and the gelled material integral with each other to be formed into a jelly-molded body, wherein the food material is preliminarily softened so that the food material can be cut without being separated from the gelled material when cutting the jelly-molded body at an optional position. - 特許庁
微粉末状のローヤルゼリー粉末全体をナノメーターサイズにまで超微粉末化することにより、ローヤルゼリーの有効成分の劣化を防止して、ローヤルゼリー粉末中の有効成分を抽出して飲料物とする。例文帳に追加
To provide a method for producing a royal jelly beverage comprising pulverizing the whole of ultrafine royal jelly powder even into nanometer ultrafine powder so as to prevent active ingredients in the royal jelly from deterioration, and extracting the active ingredients from the royal jelly powder to be utilized for the beverage. - 特許庁
食感及び風味に優れ、比較的大きなほぼ同一形状のゼリー様菓子が繰り返し得られ、更には、簡便性及び瞬時にゼリー様菓子を得ることができるという視覚的変化に優れたゼリー様菓子を調製するための組合せ菓子を提供する。例文帳に追加
To provide combined confectionery for preparing jelly-like confectionery excellent in palatability and flavor, with which the jelly-like confectionery having comparatively large and almost the same shape can be repeatedly prepared, in addition, excellent in simplicity and visible change that the jelly-like confectionery is instantaneously prepared. - 特許庁
食感及び風味に優れ、比較的大きなほぼ同一形状のゼリー様菓子が繰り返し得られ、更には、簡便性及び瞬時にゼリー様菓子を得ることができるという視覚的変化に優れたゼリー様菓子の製造方法及び成形用モールドを提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing a jelly like confectionery capable of obtaining the jelly like confectionery excellent in eat feeling and flavor, and having relatively large and almost the same shape repeatedly, and further excellent in visual change such as simply and instantly obtaining the jelly like confectionery, and a mold for forming the same. - 特許庁
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