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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > メール英語例文辞書 > ワインの特徴の英語・英訳 

ワインの特徴の英語

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メール英語例文辞書での「ワインの特徴」の英訳

ワインの特徴

Characteristics of wine


「ワインの特徴」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 35



例文

ワインの特徴例文帳に追加

Characteristics of wine発音を聞く - Weblio Email例文集

1)ワインと蒸留されたアルコール飲料とを、温度14〜16℃の範囲内でブレンドすることを特徴とするワイン飲料の製造方法。例文帳に追加

(1) A method for producing wine beverage includes blending wine with distilled alcohol beverage at a temperature within the range of 14-16°C. - 特許庁

ワインまたは酒に対してその特徴的な性質をもたらす微量の化学成分例文帳に追加

a minor chemical constituent that gives a wine or liquor its distinctive character発音を聞く - 日本語WordNet

コルク(コルク以外の素材でも良い)の栓に螺旋状の穴を開けたことを特徴とするワインのコルク栓。例文帳に追加

A helical hole is formed in the cork (a material other than cork may be used) plug. - 特許庁

ワインコルク抜き器の支軸(2)の下に付いてるスクリュー(3)に透明なプラスチックのカバー(4)を設けたことを特徴とする。例文帳に追加

A screw 3 fixed to the lower part of a supporting shaft 2 of a wine cork-removing device is provided with a transparent plastic cover 4. - 特許庁

2)主原料として緑茶の水出し抽出液を用いたことを特徴とする上記記載のノンアルコールワイン例文帳に追加

(2) The non-alcoholic wine includes using a water extract of green tea as a main raw material. - 特許庁

例文

ワインダーにおけるバウンド現象抑止の方法は、リールドラムを清浄化処理することを特徴とするものである。例文帳に追加

This bound phenomenon restraining method in the rewinder is characterized by cleaning a reel drum. - 特許庁

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「ワインの特徴」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 35



例文

2)ワインと蒸留されたアルコール飲料の配合比率が、1:0.1〜0.5であることを特徴とする請求項1に記載のワイン飲料の製造方法。例文帳に追加

(2) The method for producing the wine beverage described in claim 1 involves the blending ratio of the wine to a distilled alcohol beverage being from 1:0.1 to 1:0.5. - 特許庁

1枚完結の台紙上に、ワインの購入日や銘柄、製造年、価格、味の状態を記入するスペースと、ワインラベルを粘着フィルムによって貼り付け密着固定するスペースを設けることを特徴とする。例文帳に追加

A space for entry of the purchase date, the description, the year of making, the price and the state of taste of wine and a space for sticking and fixing fast a wine label with the adhesive film are provided on one-sheet- complete ground paper. - 特許庁

本発明は、収穫されたブドウの洗浄を行い、破砕、除梗の後、ワイン酵母を添加することにより発酵を行わせるワインの製造方法において、収穫されたブドウを脱塩した海洋深層水により洗浄することを特徴とするワインの製造方法を提供する。例文帳に追加

This method for producing wine is characterized by washing reaped grape, smashing the obtained product, removing stalks and adding a wine yeast to ferment wine, wherein the method is characterized by washing the grape with desalted deep sea water. - 特許庁

接合能を付与した親ワイン酵母と、接合能を付与した親焼酎酵母とを交雑し、交雑株の中から高アルコール生成能を有する交雑株を選抜することを特徴とするワイン酵母菌株の作出方法等を用いる。例文帳に追加

Provided are the method for creating the wine yeast strain, characterized by hybridizing a conjugation ability-imparted parent wine yeast with a conjugation ability-imparted parent shochu yeast, and then selecting an hybridized strain having a high alcohol-producing ability from the hybridized strains, and the like. - 特許庁

接合能を付与した親ワイン酵母と、接合能を付与した親清酒酵母とを交雑し、交雑株の中から高アルコール生成能を有する交雑株を選抜することを特徴とするワイン酵母菌株の作出方法等を用いる。例文帳に追加

Provided are the method for creating the wine yeast strain, characterized by hybridizing a conjugation ability-imparted parent wine yeast with a conjugation ability-imparted parent sake yeast, and then selecting an hybridized strain having a high alcohol-producing ability from the hybridized strains, and the like. - 特許庁

盛り篭用のスタンド類に取り付けられるお供物用の収納台であって、その適所にワインボトルの側面を収納可能とした複数の凹所を形成するとともに、該凹所の端部にワインボトルの底にはめ込まれる係合突起を配置したことを特徴とする冠婚葬祭用ワイン盛り篭用収納台。例文帳に追加

The holding plate for the wine basket for ceremonial occasions is a holding plate for offering attached to stands for baskets, is formed with a plurality of dents which can store side faces of wine bottles in adequate positions and is characterized by having engaging projections in the ends of the dents to fit in the bottoms of the wine bottles. - 特許庁

(2)梅果汁及び糖を含有する発酵用原料に酵母を添加して発酵を行わせる工程を含む梅ワインの製造法において、得られた梅ワインの総酸量(酒石酸換算値)が14〜30g/L、pHが2.8〜3.5、糖分(還元糖換算値)が40〜100g/Lとなるように調整することを特徴とする、梅ワインの製造法。例文帳に追加

(2) The method for producing the Ume wine includes a process for carrying out fermentation by adding the yeast to the raw material for fermentation containing the Ume fruit juice and regulates for the wine to have 14-30g/L total acid value (converted to tartaric acid value), a pH of 2.8-3.5 and 40-100g/L sugar content (converted to reducing sugar value). - 特許庁

例文

1)主原料として緑茶の抽出液を用い、この抽出液100重量部に対しブドウや桃、キウイ、メロンその他の果汁を5〜50重量部加えたことを特徴とするノンアルコールワイン例文帳に追加

(1) The non-alcoholic wine includes using an extract of green tea as a main raw material and adding 5-50 pts.wt. of a fruit juice of grape, peach, kiwi, melon, etc., to 100 pts.wt. of the extract. - 特許庁

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