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主要食品の英語
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英訳・英語 staple article of food
「主要食品」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 47件
レ 缶詰の食品にあつては、主要な原材料名例文帳に追加
(q) For canned food: the names of the principal raw materials;発音を聞く - 日本法令外国語訳データベースシステム
味、物性を損なわずに耐冷凍性のあるチーズ食品及び乳等を主要原料とする食品を提供する。例文帳に追加
To provide freezing-resistant cheese food having freezing resistance without causing damage on taste and physical properties, and provide food comprising milk or the like as primary raw material. - 特許庁
(3)前2号に掲げる食品以外の乳製品並びに乳及び乳製品を主要原料とする食品の濃度は、100Bq/kg。例文帳に追加
(3) The maximum concentration of cesium allowed in foods principally made from milk and milk products other than the foods specified in (2) is 100 Bq/kg. - 厚生労働省
発酵大豆から抽出した、ゲニスチインを主要原料とする抗ダイオキシン健康食品。例文帳に追加
ANTI-DIOXIN HEALTH FOOD WITH GENISTEIN AS MAIN MATERIAL EXTRACTED FROM FERMENTED SOYBEAN - 特許庁
大阪の株式会社いわさきは,レストランによく飾られているプラスチック製食品サンプルの主要メーカーだ。例文帳に追加
Osaka's Iwasaki Company is a major maker of the plastic food replicas that are often displayed at restaurants.発音を聞く - 浜島書店 Catch a Wave
生竹を主要原料とし、生竹の食品化、さらには飼料化への道を開くことができる生竹粉末のサイレージ方法を提供する。例文帳に追加
To provide a silage method for green bamboo powder using as the main raw material green bamboo and capable of opening a way to bring green bamboo to food and feed. - 特許庁
絞り性を保持しながらカット性を向上させた食品包装用フィルムを提供することを主要な目的とする。例文帳に追加
To provide a food packaging film capable of enhancing the cutting workability while maintaining drawability. - 特許庁
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「主要食品」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 47件
並びに乳及び乳製品を主要原料とする食品の濃度は、50Bq/kg。例文帳に追加
(2) The specified concentration of cesium allowed in milk products specified in Article 2, Paragraph 12 of the Ministerial Ordinance on Milk, etc. (hereinafter referred to as “milk products”) (excluding milk drinks), intended for consumption by infants, or in foods principally made from milk and milk intended for consumption by infants products is 50Bq/kg. - 厚生労働省
飲食品または飲食品素材中に含まれる主要な呈味/機能性成分であるポリフェノールを、特別な前処理なしに、自動的に分離し、定量することのできる分析方法を提供する。例文帳に追加
To provide an analysis method which enable the automatic separation and quantification of polyphenol that is the principal taste/functional component in food and drink or a food and drink material, without special pretreatments. - 特許庁
主要成分が食品又は食品添加物で構成され、起泡性、粉体や顔料の洗浄性、保存安定性に優れた洗浄剤組成物を提供する。例文帳に追加
To provide a detergent composition excellent in foamability, detergency of powder and pigment, as well as storage stability, the main component of which is made of food or a food additive. - 特許庁
脱苦味乾燥酵母を主要成分とする乳入り食品用乳感増強剤、該乳感増強剤を用いた乳のコク、濃厚感すなわち乳感を向上させた乳入り食品の製造方法を提供すること。例文帳に追加
To provide an agent for enhancing milk feeling of milk-containing food, having debittered dried yeast as the main ingredient, and to provide a method for producing milk-containing food improved in body and thick feeling of milk, i.e., milk feeling using the agent for enhancing milk feeling. - 特許庁
加熱クッキング処理したサツマイモを主要原料としたフィリング材に餅を加えたセンター材が、小麦粉及び/又は卵を主体としてなる膜状食品によって包み込まれていることを特徴とする包み込み食品。例文帳に追加
In this enwrapped food, a center material made by adding rice cake to a filling material mainly comprising heat cooked sweet potato is enwrapped with a film like food mainly comprising wheat flour and/or egg. - 特許庁
卵黄を主要な乳化剤とする酸性水中油型乳化食品用の増粘剤であって、有機酸ナトリウム塩、アミノ酸ナトリウム塩、核酸ナトリウム塩及びリン酸ナトリウム塩の群より選ばれる1種以上を有効成分とする酸性水中油型乳化食品用増粘剤を提供する。例文帳に追加
This acidic oil-in-water emulsified food thickener having yolk as the main emulsifier includes as the active ingredient, at least one kind selected from the group consisting of an organic acid sodium salt, amino acid sodium salt, nucleic acid sodium salt, and sodium phosphate. - 特許庁
卵黄を主要な乳化剤とする酸性水中油型乳化食品の製造方法において、酸性原料を除く水相部にホスホリパーゼA2を添加・保存した後、該水相部を酸性水中油型乳化食品に用いる。例文帳に追加
A method for producing the acid oil-in-water emulsion food having yolk as the main emulsifier includes adding phospholipase A2 to an aqueous phase part excluding an acid raw material followed by preserving, and using the aqueous phase part for the acidic oil-in-water emulsion food. - 特許庁
プロセスチーズに比べ低価格に供給が可能である、原料ナチュラルチーズを全体の20〜60重量%配合したチーズフードあるいは乳等を主要原料とする食品であって、良好なチーズ風味と良好な糸引き性を付与したチーズ様食品の提供。例文帳に追加
To provide a cheese-like food which is a cheese food comprising 20-60 wt.% with respect to the total amount of raw material natural cheese which can be supplied at a lower cost than a process cheese or a food whose main raw material is milk or the like, and is imparted with an excellent cheese taste and excellent stretchabilities. - 特許庁
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