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乾エビの英語

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JST科学技術用語日英対訳辞書での「乾エビ」の英訳

乾蝦


「乾エビ」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 20



例文

エビおよびその製造方法例文帳に追加

DRIED SHRIMP AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

ネギやエビ(オキアミ・サクラエビなど)を加えることもある。例文帳に追加

You can further add green onions and dried shrimp such as krill and small pink shrimps.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

エビ燥粉末及びその製造方法例文帳に追加

POWDER OF DRIED SHRIMP AND THEIR MANUFACTURE - 特許庁

エビの天然着色料による着色方法例文帳に追加

COLORING OF DRIED LOBSTER OR SHRIMP WITH NATURAL COLORANT - 特許庁

凍結燥後でもムキエビの形状を大きく保持し、かつ熱湯による復元後も収縮度が低く、更にエビ本来の弾力のある食味・食感が得られる凍結燥ムキエビの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing lyophilized shucked lobster retaining its form largely even after lyophilized, low in shrinkage even after reconstituted with hot water and affording springy taste/palate feeling inherent in lobster as well. - 特許庁

本発明は、廃棄甲殻類のエビの頭部および外殻を低分子化する燥処理技術と低分子アミノ酸が抽出され易い燥殺菌エビ粉末を製造することができる(廃棄甲殻類の燥殺菌処理方法および甲殻類の燥殺菌粉末)を得ることにある。例文帳に追加

To obtain dry sterilization technique for low-molecularizing the heads and shells of lobsters of crustacea wastes, and (a dry sterilization method of crustacea wastes and dry sterilized powder of crustacea) which facilitate extraction of low molecular amino acid. - 特許庁

例文

本発明は、廃棄甲殻類のエビの頭部および外殻を低分子化する燥処理技術と低分子アミノ酸が抽出され易い燥殺菌エビ粉末を製造することができる(廃棄甲殻類の燥殺菌処理方法および甲殻類の燥殺菌粉末)を得ることにある。例文帳に追加

To provide a dry treatment technique for reducing the molecular weight of the head part and outer shell of shrimp in waste shellfish, a method for drying and sterilizing waste shellfish capable of producing a dried sterilized shrimp powder from which low-molecular weight amino acids are easily extracted, and also to provide the dried sterilized powder of shellfish. - 特許庁

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「乾エビ」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 20



例文

ムキエビをカルシウム塩水溶液に浸漬し、次いで重合リン酸塩水溶液に浸漬した後、加熱処理し、凍結燥することを特徴とする凍結燥ムキエビの製造方法。例文帳に追加

This method for producing lyophilized shucked lobster comprises the following process: shucked lobster is soaked in an aqueous calcium salt solution followed by an aqueous polyphosphate salt solution, the resultant shucked lobster is heat-treated and then lyophilized. - 特許庁

加熱処理等によっても退色しにくい、エビの天然着色料による効率的な着色方法を提供する。例文帳に追加

To provide an efficient method for coloring a dried lobster or shrimp with a natural colorant by which the colored lobster or shrimp is scarcely faded even by heat treatment, etc. - 特許庁

シラエビの殻を水洗いし、燥してなるものであって、主として料理のだしを取るために用いられる。例文帳に追加

The dried shell of Pasiphaea Japonica is obtained by washing the shell of Pasiphaea Japonica with water and drying the washed shell, and is used mainly for making soup stock for cooking. - 特許庁

熱湯により数分間で確実に食感のよい状態に湯戻りし、熱処理後及び凍結燥後のエビの縮み・湾曲が少なく、衣落ちも少なく、かつ輸送時に壊れることがない、即席麺などの具材として非常に有用な凍結燥法によるエビ天ぷら及びその製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing freeze-dried deep-fried prawns which are useful as ingredient materials for instant noodles, etc., surely reconstituted with hot water in state of excellent palatability in several minutes, have reduced shrinkage and curve of prawns after heat treatment and freeze drying, have a slight fall of coating and are not broken during transportation. - 特許庁

エビの表面に付着させてフライパン乃至これと同等の機能をもつ調理器具で加熱調理することにより、エビフライ様食品を得るためのエビフライ様食品用ミックス粉であって、当該ミックス粉中にパン粉とデキストリンと液状又はペースト状食品の燥粉末とを含有してなる、エビフライ様食品用ミックス粉。例文帳に追加

The mixed flour for the fried-like shrimp obtains the fried-like shrimp by adhering to the surface of the shrimp, and cooking with the frying pan or a cooking utensil with the similar function to the frying pan, and includes: bread crumbs; dextrin; and dried power of liquid or paste food in the mixed flour. - 特許庁

(2)少なくとも頭部、殻の除去工程及び筋切り工程を含む前処理工程を経た原料エビを、ボイル、冷却、打ち粉付け、バッター付け、天かす(揚げ玉)付けの各工程を経て凍結燥することを特徴とするFDエビ天ぷらの製造方法。例文帳に追加

The hydration ratio reconstitution with hot water at 90-100°C is 230-300% to surely reconstitute the freeze-dried deep-fried prawns into a state of excellent palatability with hot water. - 特許庁

(〔請求項1〕の構成要件)とで、廃棄甲殻類のエビの頭部および外殻に、天然ミネラルイオン含有パイナップル酵素果汁液を浸透・含浸させた後、過熱蒸気燥殺菌手段と、これを粉砕して廃棄甲殻類の燥殺菌粉末および有用成分溶液を得るよう構成している。例文帳に追加

The dried sterilized powder of waste shellfish or a solution containing such useful components is produced by impregnating the head or outer shell of shrimp being a waste shellfish with a pineapple enzyme fruit juice containing natural mineral ions, drying and sterilizing using a superheated steam and then pulverizing. - 特許庁

例文

カニやエビ等の甲殻類の甲殻を脱灰処理する過程でカルシウム成分をキチンに残存させ、該キチンを燥させてフレーク状にすることにより枕用詰め物とすることができる。例文帳に追加

In the process of decalcifying shell of crabs and prawns, calcium component is left in chitin and the chitin is dried to make flakes to be used as stuffing for pillow. - 特許庁

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