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凝乳酵素の英語
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英訳・英語 milk coagulating enzyme; Rennin; milk clotting enzyme; lab ferment; lab; milk‐clotting enzyme
「凝乳酵素」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 14件
細菌由来凝乳酵素及び当該酵素を用いたチーズの製造例文帳に追加
BACTERIA-DERIVED MILK-CLOTTING ENZYME AND METHOD FOR PRODUCING CHEESE USING THE SAME - 特許庁
CAP1は凝乳活性の比率が高く、凝乳酵素として利用可能である。例文帳に追加
The CAP1 has a high milk clotting activity rate and is usable as a milk-clotting enzyme. - 特許庁
チーズ製造における凝乳酵素添加時期,カード切断時期を正確に予測する。例文帳に追加
To provide a method for precisely estimating timing for adding a milk coagulating enzyme and timing for cutting curd each in a cheese production process. - 特許庁
チーズ製造における凝乳酵素添加時期,カード切断時期の予測方法例文帳に追加
METHOD FOR ESTIMATING TIMING FOR ADDING MILK COAGULATING ENZYME AND TIMING FOR CUTTING CURD EACH IN CHEESE PRODUCTION PROCESS - 特許庁
凝乳酵素を用い、低温殺菌牛乳をゲル状とし、簡便な製造方法により、風味、食感、栄養価も優れた美味なデザート用食品。例文帳に追加
The food for desserts, which has excellent flavor, texture and nutrition value, is obtained by making pasteurized milk into a gel-like state using a milk-clotting enzyme by a simple production method. - 特許庁
流路3で原料乳を流動させながら凝乳酵素および酸成分を、酸による凝固およびレンネットによる凝固が抑えられる条件で添加して流動物を得る。例文帳に追加
A milk coagulating enzyme and an acid component are added in conditions that suppress coagulation with acid and coagulation with rennet while allowing a raw material milk to flow in a flow channel 3, to obtain a fluid material. - 特許庁
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「凝乳酵素」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 14件
最初の酵素処理がなければ、未処理ダイズ成分は乳凝固を妨げ、それによって通常のチーズカードの形成を妨げることになる。例文帳に追加
When the first enzymatic treatment is not carried out, the un-treated soy ingredients prevent the coagulation of milk, thereby preventing the formation of a conventional cheese curd. - 特許庁
タンパク質酵素分解豆乳および/または発酵豆乳を、Brix14.0〜17.5の高濃度豆乳に添加し凝固させることによって、本発明の課題を解決することができる。例文帳に追加
The bean curd is obtained by adding proteolyzed soymilk and/or fermented soymilk to high density soymilk of Brix 14.0-17.5 and coagulating the product. - 特許庁
チーズ製造における凝乳酵素添加時期,カード切断時期を予測するにあたり,原料乳の全固形分C,スターター添加率R,培養開始時及び培養開始後の原料乳のpH変化に基づき,ニューラルネットワーク1を用いて,チーズ製造における凝乳酵素添加時期,カード切断時期を予測する。例文帳に追加
The method for estimating timing for adding a milk coagulating enzyme and timing for cutting curd each in a cheese production process comprises using a neutral network 1 to estimate the timing for adding the milk coagulating enzyme and for cutting the curd based on the whole of a solid C, a starter addition rate R, pH variation in and after culturing start time each for raw material milk. - 特許庁
ゼラチンと、タンニンやカテキンなどのポリフェノールと、乳酸カルシウムなどの多価金属塩およびラッカーゼなどのフェノール酸化酵素からなる群から選ばれる凝集剤とを含むゴム状組成物である。例文帳に追加
This rubber-like composition contains gelatin, polyphenol such as tannin and catechin, and a coagulating agent selected from the group consisting of multivalent metal salt such as calcium lactate and phenol oxidizing enzyme such as laccase. - 特許庁
酵素を不活性化するための熱処理段階の後、ダイズタンパク質加水分解物を乳基質に加え、次にそれを、好ましくは通常のレンネットを用い、凝固させてカード、およびホエーを形成する。例文帳に追加
After a thermal treatment step for inactivating the enzyme, the soy protein hydrolyzate is mixed with a milk substrate, and the mixture is preferably coagulated with conventional rennet to form curds and whey. - 特許庁
全脂微細生大豆粉末を用いて、おからを分離せずに全豆腐を製造することにおいて、凝固剤を使わずに、プロバイオティック乳酸菌とトランスグルタミナーゼ酵素のみで醗酵し凝固させることによって、弾力性と強度に優れた豆腐を製造する。例文帳に追加
This method for producing the tofu excellent in elasticity and strength by using fine whole fat raw soybean powder without separating the soybean curd refuse is provided by fermenting and coagulating by using only a pro-biotic lactobacillus and transglutaminase enzyme without using the coagulating agent. - 特許庁
大豆7Sグロブリン(β—コングリシニン)を主成分とする大豆から製造した豆乳にトランスグルタミナーゼ等のタンパク質架橋酵素を添加し、さらに塩化マグネシウム等の凝固剤を添加して大豆加工食品が得られた。例文帳に追加
The soybean processed food is obtained by adding protein bridging enzyme such as transglutaminase to soymilk produced from soybeans soybeans having 7S globulin (β-conglycinin) as the main component, and further adding to the product a coagulating agent such as magnesium chloride. - 特許庁
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※この記事は「北里大学医療衛生学部 医療情報学研究室」ホームページ内の「医学用語集」(2001.06.10. 改訂)の情報を転載しております。 | |
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