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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > JMnedict > 又飯時の英語・英訳 

又飯時の英語

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JMnedictでの「又飯時」の英訳

又飯時

読み方意味・英語表記
飯時またいとき

地名) Mataitoki

JMnedictは、日本語の一般的な固有名詞の分類とそれを英語で表記した内容を中心に扱っています。
同じ日本語に複数の英語表記が表示される項目もあります。

「又飯時」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 12



例文

炊き水への分散性が良く、炊の釜はがれ、は炊後の米粒同士のホグレを改善することを目的とする米改質用油脂組成物、及びそれを用いて炊した米を提供する。例文帳に追加

To provide a rice quality-improving oil and fat composition having good dispersibility in cooking water, improved in peeling properties from a cooking pot and loosening properties of rice grains from each other after cooked; and to provide cooked rice utilizing the composition. - 特許庁

実際に炊は保温を開始する前に、選択した炊は保温メニューと炊は保温条件情報における食味レベルは炊所要間と省エネレベルとを確認することができる炊器を提供する。例文帳に追加

To provide a rice cooker capable of confirming a taste level or desired time for rice cooking and energy saving level in a selected rice cooking or thermal insulating menu and rice cooking or thermal insulating condition information before actually starting rice cooking or thermal insulating. - 特許庁

本発明は、米を再調理せずに食する際に、は温め直す、炒める、蒸す、炊く等の再調理において、米のバラケ性が著しく良好であり、適度の硬さ、弾力(粘弾性)、歯ごたえ及び滑らかさがあり、喉ごしが良い食感で食味にも影響が無く、さらに温め直し間、また冷凍米の場合であれば復元間が短縮された米を製造することを目的とする。例文帳に追加

This quality improver for the cooked rice is obtained by dispersing a phospholipase-treated product of a yolk or a whole egg in a neutral lipid. - 特許庁

膨化米食品、特に乾燥焦はトッピング原料等としての製品について、簡略な製造工程で短間に製造することができ、かつ任意の形状に簡単に成型、加工することが可能な、新しい食味の膨化米食品、及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a puffed rice food product with new taste, especially a product as dried scorched rice or a topping raw material, produceable in a short time in a simple production process, and easily moldable and processable in an arbitrary shape, and to provide a method for producing the puffed rice food product. - 特許庁

、蒸らし及び保温に強制的に冷却していた制御手段の放熱を炊は保温等に利用して、熱エネルギー節減により消費電力の節減を図る。例文帳に追加

To reduce power consumption through thermal energy reduction by using heat radiation of a control means forcibly cooled during rice cooking, steaming and heat insulation. - 特許庁

吸水工程で炊量の判定を行うようにした場合において、初期水温が吸水温度はそれよりも所定温度以上に高いようなにも、適切な炊を行えるようにする。例文帳に追加

To achieve the proper cooking of rice even when an initial water temperature is higher than a water absorption temperature or higher by a prescribed temperature than the water absorption temperature in the case where the quantity of the rice cooked is determined in the water absorption process. - 特許庁

例文

米に対して0.1〜30重量%のトレハロース及び0.1〜30重量%の水溶性ヘミセルロースを浸漬水は炊の水に添加する。例文帳に追加

This cooked rice food is produced by adding trehalose or water- soluble hemicellulose in a quantity of 0.1-30 wt.% based on the weight of rice to water for dipping or cooking rice. - 特許庁

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「又飯時」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 12



例文

はスープを注ぐだけで、短間で復元し、かつ復元直後の良好な食感が維持される、粥、雑炊、リゾット、クッパ、お茶漬け等の粥類用乾燥米を提供する。例文帳に追加

To provide dry cooked rice for rice gruel such as porridge of rice and vegetables, risotto, Korean porridge or hot tea-poured rice, restored in a short time only through pouring boiling water or soup, and kept in good palate feeling right after restored. - 特許庁

携帯端末等の情報機器と直接はネットワークを介してデータ通信を行う通信機能を電気炊器に備えさせ、予約刻の設定等の操作を容易に、かつ、離れた場所から行うことができるようにする。例文帳に追加

To provide a rice cooker which is equipped with telecommunication function which performs data communication directly with information devices such as a cell-phone, or through a network, and operations of setting up a reservation time or the like can be easily done from distant places. - 特許庁

玄米、雑穀類、豆類、胡麻のすべては任意に選択したこれらの内の複数種を焙煎処理したものと、乾燥処理した紅麹とを混合して、炊にそのまま洗米に混ぜて使用することができる食品素材とした。例文帳に追加

This food raw material is obtained by mixing a roast-treated material of all or several kinds of an unpolished rice, miscellaneous cereals, beans and sesames with a dry-treated red koji, preferably a material obtained by attaching a red koji powder on the surface of swell-treated miscellaneous cereals. - 特許庁

発芽工程における加熱間設定及び温度設定を考慮することなく、光を照射することで玄米は胚芽米を発芽させることができる炊器100を提供する。例文帳に追加

To provide a rice cooker 100 for germinating brown rice or unpolished rice by emitting light without considering heating time setting and temperature setting in the process of germination. - 特許庁

例文

加熱していない魚介類及び/は魚卵類、生野菜を具材として用いても、25℃において喫食期間の30間以内は食品衛生上、安全である一般生菌数が300以下、大腸菌群が0である成型を開発する。例文帳に追加

To provide molded rice with general live bacteria of300 and coliform of 0, safe on food sanitation within 30 h of an eating period at 25°C even if using unheated fish and shellfish and/or fish egg and raw vegetable as the ingredients. - 特許庁

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