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少黄卵の英語
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英訳・英語 microlecithal egg; oligolecithal egg
「少黄卵」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 24件
この卵黄淡色化剤を鶏に与えると、卵黄色は赤みが減少し、薄い黄色を呈するようになる。例文帳に追加
Yolk has a color having reduced reddishness and shows a yellowish color by giving hens the yolk color brightener. - 特許庁
加熱殺菌されているにもかかわらず、起泡性がよく、卵製品を調製したときに単調な色彩とならず、凝固した卵白の白色や、卵黄の黄色が濃淡を呈し、外観や、卵黄と卵白の風味が従来の殺菌液全卵より改善され、卵黄と卵白の物理的損傷の少ない濃厚卵白入り加熱殺菌液全卵を提供する。例文帳に追加
To provide a thermally sterilized whole egg liquid containing thick albumen, having good beatability in spite of the thermal sterilization, giving a cooked egg food to have shading whiteness of coagulated albumen and yellow color of the yolk without forming a monotonous color, having improved appearance and taste of yolk and albumen compared with conventional sterilized whole egg liquid and causing little physical damage on the yolk and albumen. - 特許庁
鮮度の低下した殻付生卵を使用しても殻が剥けやすく、しかも卵黄の偏芯の少ない茹卵の製法を提供する。例文帳に追加
To provide a process for making a boiled egg which can be easily shelled and shows little decentering of yolk, even by using a less fresh raw shell egg. - 特許庁
液卵と、乾燥全卵、乾燥卵黄および乾燥卵白からなる群から選択される少なくとも1種とを混合した混合卵液を、好ましくは水蒸気と接触させて、加熱することにより凝固させ、得られた凝固卵を粉砕することを特徴とする卵そぼろの製造方法。例文帳に追加
The method for producing fish flour-like egg comprises bringing mixed egg liquid obtained by admixing at least one kind selected from the group comprising dry whole egg, dry egg yolk and dry albumen, with liquid egg, into contact preferably with steam to heat the mixture so as to be coagulated, and crushing the thus-obtained coagulated egg. - 特許庁
特に、卵黄が少ない系においても同様な効果を奏する水中油型乳化組成物を提供する。例文帳に追加
The oil-in-water type emulsified composition comprises octenylsuccinate starch and a gelatin hydrolyzate. - 特許庁
エネルギーの消費量が少なく、塩素のような薬品臭などの臭気の残留を抑制し、卵黄の黒色化を抑制した高品質のゆで卵が製造できるゆで卵製造装置、及びゆで卵の殺菌方法を提供する。例文帳に追加
To provide an apparatus for producing high-quality boiled eggs with a little consumption of energy, suppressing residual of nasty odor such as chemical odor like chlorine and suppressing blackening of yolk, and to provide a method for sterilizing the boiled eggs. - 特許庁
不均一な膜状卵凝固物を含有する卵加工品の製造方法において、セルロース0.05〜5%を配合した少なくとも卵黄を含む卵混合液を水温70〜100℃の湯中に添加して得られる、面積700〜5000mm^2かつ厚さ7mm以下の黄色の膜状卵凝固物を含有する卵加工品の製造方法。例文帳に追加
The method for producing an egg processed product containing inhomogeneous membraneous egg coagulation comprises adding an egg mixture liquid which is mixed with 0.05-5% cellulose and contains at least egg yolk, into hot water at a temperature of 70-100°C, so as to contain the yellow membraneous egg coagulation which has an area of 700-5,000 mm^2 and a thickness of ≤7 mm. - 特許庁
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「少黄卵」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 24件
卵黄脂質が粉末表面に溶出することの少ない、風味劣化や溶解性の低下がなく、ホール卵の特性を有する鶏卵粉末を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide powder of hen's egg causing little bleeding of yolk lipid on the surface of the powder, free from the deterioration of taste and flavor and the lowering of solubility and having the characteristics of whole egg. - 特許庁
冷蔵流通液状卵として、殺菌液卵と未殺菌液卵、更には液状全卵、液状卵白、液状卵黄、ホール全卵の種別を問わず、保存性が従来に比して飛躍的に向上し、廃棄率を著しく低減して安定した供給を確保でき、製造から消費に至るまでの流通上のコスト負担が少なくて済むものを提供する。例文帳に追加
To provide liquid egg for cold storage distribution which is drastically improved in shelf life compared to that of conventional one, extremely reduced in the waste rate to secure stable supply, and needs less costs in distribution from production to consumption, regardless of kinds of egg such as sterilized liquid egg, unsterilized liquid egg, whole liquid egg, liquid albumen, liquid yolk or whole egg. - 特許庁
雲仙温泉では地獄谷からでる蒸気で蒸し器を使う少し硫黄のにおいがするゆで卵である。例文帳に追加
At Unzen hot springs, eggs are available which have a slightly sulfurous smell and have been cooked in a steamer using steam from Jigokudani valley.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
卵黄の配合比が高いにもかかわらず風味の低減が少なく且つ良好な口溶けを有するハードキャンディを提供すること。例文帳に追加
To provide hard candy with little reduction of taste and easy dissolution in the mouth in spite of a high mixture ratio of egg yolks. - 特許庁
にんにくと卵黄との混合物ないし複合物と、しそ油とを少なくとも含有することを特徴とする。例文帳に追加
This garlic yolk processed food comprises at least the mixture of garlic and yolk or the complex material thereof and perilla oil. - 特許庁
卵黄成分を除去減少させた卵白成分とだし汁を主成分とした攪拌調味液に、少量のゲル剤を加え、10%以下の植物油を添加すると共に、乳化剤を加えて攪拌乳化させた後に、常法とおり加熱固化してなる。例文帳に追加
The subject method for producing the egg bean curd comprises adding a little quantity of gel to a stir seasoning liquid having a yolk component removed and decreased and having as the main component an albumen component and broth followed by addition of ≤10 wt.% of vegetable oil, adding an emulsifier to the product to stir and emulsify and heating and solidifying the product in the usual way. - 特許庁
本発明は、油相と水相とが乳化されてなる、マヨネーズやドレッシング類などの水中油型乳化食品において、乳化剤として、少なくともリゾ化卵黄より分離されたプラズマ画分と卵白とを用いることを特徴とする水中油型乳化食品を提供するものである。例文帳に追加
The oil-in-water type emulsified food such as mayonnaise or dressing is obtained by emulsifying an oil phase and a water phase and uses at least a plasma fraction separated from a treated yolk obtained by hydrolyzing a yolk with phospholipase A2 and isolating a fatty acid at 2 positions of phospholipid, and albumen as an emulsifying agent. - 特許庁
乳化性に優れ、且つ生菌数の少ない卵黄酵素処理物及びその製造方法、該卵黄酵素処理物を用いた食品用途に適した風味発現性と乳化性とを兼ね備えた乳化剤、並びに該乳化剤を用いた風味発現性、口中分散性及び口溶け性の良い水中油型乳化物を提供すること。例文帳に追加
To obtain an enzyme-treated yolk product which has excellent emulsifiability and scarcely contains live bacteria, to provide a method for producing the same, to obtain an emulsifier which uses the enzyme-treated yolk product and has flavor developability and emulsifiability suitable for food uses, and to obtain an oil-in-water type emulsification product which uses the emulsifier and has good flavor developability, dispersibility in mouths, and solubility in mouths. - 特許庁
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