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本醸造醤油の英語
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英訳・英語 authentically-brewed soy sauce
「本醸造醤油」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 10件
現在の醤油生産は、本醸造がその多くを占める。例文帳に追加
Today, produced soy-sauce is largely honjozo.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
JAS特級の条件には「本醸造であること」という項目も含まれているため、特級醤油であれば常に本醸造醤油である。例文帳に追加
Requirements for special grade by Japan Agricultural Standard contain the item of 'it must be honjozo,' which means the special grade soy-sauce must be 'honjozo' soy-sauce.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
日本海味噌醤油株式会社(富山県に本社を置く味噌・醤油の醸造業でキダ・タロー作曲のコマーシャルソングで有名)例文帳に追加
Nihonkaimiso Co., Ltd. (is a manufacturer of miso or fermented soybean paste and soy sauce based at Toyama Prefecture and is famous for its commercial song written by Taro KIDA)発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
現在、国内で生産されている醤油の大半が本醸造であり、また濃口が大半を占める。例文帳に追加
Soy-sauce produced within the nation is mainly honjozo, and koikuchi soy-sauce makes up most of it.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
色が淡くてもコクのあるうま味を有する本醸造淡色醤油及びその製法の提供。例文帳に追加
To provide brewed pale-colored soy sauce having palatability with good body even if having pale color, and to provide a method for producing the soy sauce. - 特許庁
本醸造醤油の場合は、混合醸造方式・混合方式を利用することができないため、理論的に2週間では不可能と言ってよい。例文帳に追加
It's theoretically impossible for honjozo soy-sauce to be produced within two weeks as it is unable to use the mixed fermented method and the mixed method.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
-信濃国安曇郡等々力町村(塩の道(日本)保高宿)に醤油醸造を業とした若松屋に生まれる。例文帳に追加
He was born in a soy sauce brewery called Wakamatsu-ya in Todorokicho-mura, Azumi County, Shinano Province (Hotaka-shuku [a posting station], Chikuni-kaido Road).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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「本醸造醤油」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 10件
上記の本醸造淡色醤油はJAS分析法による色度が40番以上で、全窒素分が1.2%(w/v)以上で、かつ全窒素1.0%(w/v)あたりの直接還元糖分の割合が4.5%(w/v)以上の本醸造淡色醤油である。例文帳に追加
The brewed pale-colored soy sauce has a chromaticity of ≥40 according to JAS analysis method, ≥1.2% (w/v) of whole nitrogen and ≥4.5% (w/v) of a direct reducible sugar content per 1.0 (w/v) of the whole nitrogen. - 特許庁
平成16年のJAS(日本農林規格)の改正に伴い、旧名「新式醸造」のうち混合先が諸味のものが「混合醸造方式」となり、混合先が諸味ではなく生揚げ醤油なものと旧名「アミノ酸添加法」が「混合方式」と変更された。例文帳に追加
Due to amendments to Japan Agricultural Standards (JAS) in 2004, among the methods, 'New type brewing method' (former name), the method of mixing to moromi is determined as 'Mixed fermented method,' and the method of mixing to kiage soy-sauce and 'Amino acid adding method' (former name) were determined as 'Mixed method.'発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
本栄養調味料素材は、味噌、醤油、納豆等大豆使用の醸造食品製造工程から発生する煮汁成分から由来のエキス分を全エキス分中の10%含み、蛋白濃度が5%以上であることを特徴とする。例文帳に追加
The nutrient seasoning material is characterized in that the seasoning material comprises ≥10% in the whole essence of an essence derived from soup components produced from a production process of brewed product such as Miso (fermented soybean paste), soy sauce, fermented soybeans with Bacillus natto, or the like, using soybeans, and has ≥5% protein concentration. - 特許庁
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authentically-brewed soy sauce
英和専門語辞典
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