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油臭魚の英語
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英訳・英語 stinking fish
「油臭魚」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 28件
サメ肝臓の油の魚臭を低減する方法例文帳に追加
METHOD FOR REDUCING FISHY ODOR OF SHARK LIVER OIL - 特許庁
ω-3脂肪酸を含む魚油を含む食品において、魚の臭い及び/風味に乏しい食品を提供する。例文帳に追加
To provide an ω-3 fatty acid-containing food with little smell and taste of fish. - 特許庁
更に、魚醤油を製造する際に、本発明で得られるプロテアーゼ活性の高い穀物麹を添加することにより、魚臭さ、生臭さ、腐敗臭の抑制された、かつ色の薄い呈味性良好な魚醤油を短期間に製造する。例文帳に追加
The fish soy sauce suppressed in fishy smell, and rot smell and having light color and excellent taste is produced in a short period by the addition of the obtained cereal bran having high protease activity when producing the fish soy sauce. - 特許庁
DHA含有魚油はDHAを主成分とする魚油と酢とからなる無臭化した懸濁物である。例文帳に追加
The DHA-containing fish oil is a deodorized suspension composed of a fish oil consisting essentially of DHA and vinegar. - 特許庁
魚体成分のみを培養原料とする高プロテアーゼ活性を有する魚麹及びその製造法、並びにかかる魚麹を用いた魚臭、生臭さ、腐敗臭の抑制された調味料、魚醤油及びそれらの製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide fish koji having high protease activity with only fish body component as culture material, and to provide a method for producing the fish koji, to provide a seasoning and fish soy sauce suppressed in fishy smell and putrefactive smell using such fish koji, and to provide a method for producing the seasoning and/or fish soy sauce. - 特許庁
魚醤油特有の生臭さや発酵臭などの不快な臭いが低減され、しかも従来の魚醤油よりも優れたうまみとコク味を有する高品質の新規な液状調味料及びその製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a high quality liquid condiment decreased in unpleasant smell specific to fish sauces, such as fishy smell and fermented smell, and having deliciousness and flavor superior to those of conventional fish sauces. - 特許庁
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「油臭魚」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 28件
魚醤油独特の香気や旨味成分は損なわずに、生臭さや発酵臭などの不快な臭みを低減した魚醤油及びその製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a fish sauce having a reduced unpleasant odor such as a fishy smell or a fermented odor without deteriorating an aroma or a testing component unique to the fish soy and a method for producing the same. - 特許庁
魚醤油特有の生臭さや発酵臭などの不快な臭いが低減され、しかも従来の魚醤油よりも優れたうまみとコク味を有する高品質の新規な液状調味料及びその製造方法を提供する。例文帳に追加
To obtain new high-quality liquid seasoning which has reduced unpleasant smell such as fishy smell characteristic of fermented fish sauce and fermentation smell, more excellent flavor and taste of body than those of conventional fermented fish sauce, and to provide a method for producing the same. - 特許庁
一般的に馴染み難くて嫌われていることが、需要が低迷している要因と考えられる魚醤油から、需要拡大するために特有の魚の生臭さを減少させて、魚醤油の良さである豊富な旨み成分を劣化させずに残せる魚醤油を製造する方法と魚醤油を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing fish soy, reducing a peculiar fishy smell in order to expand demand, from such fish soy that being hardly familiar and disliked in general and considered to be the main cause of a sluggish demand, and leaving rich delicious component as an advantage of fish soy without deteriorating, and to provide the fish soy. - 特許庁
魚油などを与えて養殖したサケ、マスから採取される魚卵や、魚体から内臓や血などの不純物とともに取り出されて分離されずに長期間放置された魚卵など、臭みのある魚卵からでも、臭みがなく商品価値の高いすじこやイクラを得る。例文帳に追加
To obtain salted salmon roe or ikra high in commercial value without odor even from such stinky fish roes as ones gathered from cultured salmons and trout fed with fish oil or ones taken from fish bodies with impurities such as the guts or blood thereof and kept for a long time without being separated therefrom. - 特許庁
大豆から醤油を作る製造過程で生じる生醤油を主成分とする脱臭処理液に鮮度低下した魚介類を一定時間浸漬することによって、通常の鮮度の良いときの臭みのない魚介類。例文帳に追加
In the deodorizing treatment liquid for fish-and-shellfish based on raw soy sauce produced during the process of producing soy sauce from soybeans, the objective fish-smell-free fish-and-shellfish with normal good freshness can be obtained by immersing freshness-declined fish-and-shellfish in the liquid for a given period of time. - 特許庁
魚醤油から魚の生臭さを減少させるために、魚介類の生臭さを消臭する機能を持つ、褐色藻類のアカモクを、他の原材料と混合して醗酵熟成させることで、生臭さが減少させ、アカモクに含有する旨み成分まで、魚醤油に抽出されて付加される効果もある。例文帳に追加
This method for producing the fish soy comprises mixing with other raw materials, brown alga Sargassum homeri which has the function of deodorizing fishy smell of fish and shellfish, in order to reduce fishy smell from fish soy, and fermenting and ripening the mixture so as to bring effects of reducing fishy smell and extracting even delicious component contained in Sargassum homeri to add to fish soy. - 特許庁
和食のみならず洋風用途に適し、肉の獣臭、魚の生臭さ、野菜の青臭さ、乳製品の乳臭さに対するマスキング効果を向上した醤油様調味料を提供すること。例文帳に追加
To provide soy sauce-like seasoning suitable not only for Japanese food but also for a western food and improving a masking effect to animal smell of meat and fishy smell of fish, grassy smell of vegetable, and milky smell of milk products. - 特許庁
高度不飽和脂肪酸を含有する魚油を利用するマーガリンやショートニング等の油脂製品の製造において、加熱しても魚油の異味異臭をマスキングできる方法。例文帳に追加
To provide a method capable of masking foreign taste and nasty smell of fish oil even when heated in production of oil and fat products such as margarine and shortening utilizing fish oils containing highly unsaturated fatty acids. - 特許庁
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