小窓モード


プレミアム

ログイン
設定

設定

浸麦の英語

ピン留め
追加できません(登録数上限)
単語を追加
主な英訳steeping; malt steeping

JST科学技術用語日英対訳辞書での「浸麦」の英訳

浸麦


「浸麦」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 44



例文

粒またはライ粒を水に漬し、乾燥し、小粒またはライ粒のパフ現象を伴いながら焙煎し、粉砕して製造される小粉食品用の焙煎小粉または焙煎ライ粉。例文帳に追加

The roasted wheat flour for producing wheat flour food is produced through the following process: soaking wheat grains or rye wheat grains in water; drying the grains; roasting the dried wheat grains or the dried rye wheat grains while followed by puffing phenomena thereof; and pulverizing the roasted grains. - 特許庁

浸麦後の芽の水分含量(浸麦度)を所定範囲に維持しながら、浸麦後の芽の蛋白質分解を指標するKI値と細胞壁分解を指標するCalcofluor modification値をそれぞれ所定範囲にすることを特徴とするビール製造における新規浸麦方法の提供。例文帳に追加

To provide a malt steeping method for producing beer which is characterized in that Calcofluor modification values indicating KI values with the proteolysis of malt after malt steeping as indices are set within prescribed ranges, respectively, while maintaining a water content (malt steeping degree) of the malt after malt steeping within a prescribed range. - 特許庁

角をクロロホルムで出して得た液例文帳に追加

liquid extracted by exuding ergot in chloroform発音を聞く - EDR日英対訳辞書

別の器に注いだ蕎つゆにけながら食べる。例文帳に追加

Dip a small amount of soba in the dipping sauce served in a separate dish to eat.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

もりを食うときは蕎の先だけをつゆにして食べる。例文帳に追加

When eating mori soba, dip only the tip of the soba in the sauce.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

(つけ蕎は温かい汁にけて食べても冷たい蕎に分類すべきとの考えもある)例文帳に追加

(There is an opinion that, although it is dipped in warm sauce to eat, tsuke soba should be classified as a cold soba dish.)発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

を茹でるのに用いたゆで湯の蕎湯(そばゆ)を、け麺の蕎に添えて湯桶で飲用に出す店が多い。例文帳に追加

Many soba restaurants offer sobayu, hot water in which soba noodles have been boiled, in yuto (lacquered pot used for pouring hot water or sake) as a beverage to accompany the tsuke-men type of soba dish.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

>>例文の一覧を見る


調べた例文を記録して、 効率よく覚えましょう
Weblio会員登録無料で登録できます!
  • 履歴機能
    履歴機能
    過去に調べた
    単語を確認!
  • 語彙力診断
    語彙力診断
    診断回数が
    増える!
  • マイ単語帳
    マイ単語帳
    便利な
    学習機能付き!
  • マイ例文帳
    マイ例文帳
    文章で
    単語を理解!
  • その他にも便利な機能が満載!
Weblio会員登録(無料)はこちらから

「浸麦」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 44



例文

粉を水にけて取り出したでんぷんで作る寄せもの。例文帳に追加

It is a jelly made from buckwheat starch extracted from buckwheat flour covered with water.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

酵母早期凝集因子(PYF因子)を生成する大を用いた芽の製造方法において、芽製造工程における漬工程での芽原料大の処理により、酵母早期凝集性の抑制された大芽(PYFネガティブ芽)を、酵母早期凝集性以外の芽本来のスペックには影響を及ぼさない状態で製造する、実用的で、かつ、効果的な方法を提供する。例文帳に追加

To provide a practical and effective method for producing barley malt (PYF negative malt) having suppressed early flocculation of yeast where the specification of malt other than the early flocculation of yeast are not influenced by treatment of barley of malt raw material in the immersion step in a malt production process in a method for producing malt using barley for forming premature yeast flocculation factors (PYF factors). - 特許庁

本発明は、ケールの加工方法であって、液体に飯石を添加して飯石水を調製する飯石水調製工程と、ケールを、所定温度の前記飯石水に、1時間〜7日間漬する飯石水漬工程を包含する。例文帳に追加

The method for processing kale comprises the following processes: a granite porphyry water preparing process where granite porphyry water is prepared by adding granite porphyry to a liquid, and a granite porphyry water soaking process where kale is soaked in the granite porphyry water for 1 hour to 7 days. - 特許庁

苦蕎の穀粒を、初期温度50〜80℃の熱水に漬した後、当該苦蕎の穀粒を蒸し、乾燥後実と殻とを分離し、その実を苦蕎茶とすることを特徴とする苦蕎茶の製造方法を提案する。例文帳に追加

The method for producing Tartary buchwheat tea comprises the following process: soaking Tartary buchwheat grains in hot water having initial temperature of 50-80°C followed by steaming the Tartary buchwheat grains; drying the steamed Tartary buchwheat grains followed by separating seeds from husks of the grain to make the seed Tartary buchwheat tea. - 特許庁

本発明は、酵母早期凝集能を有する芽を30分以上水に漬し、乾燥させることを含む芽の加工方法を提供する。例文帳に追加

The method for malt processing comprises immersing malt having premature yeast flocculation ability in water for30 minutes and drying the immersed malt. - 特許庁

さらに、本発明は、酵母早期凝集能を有する芽を1時間以上水に漬することを含む発酵芽飲料の製造方法を提供する。例文帳に追加

The method for producing a fermented malt beverage comprises immersing malt having premature yeast flocculation ability in water for ≥ one hour. - 特許庁

また、本発明は、酵母早期凝集能を有する芽を30分以上水に漬し、水切りし、焙煎することを含む芽の加工方法を提供する。例文帳に追加

The method for malt processing comprises immersing malt having premature yeast flocculation ability in water for30 minutes, draining and roasting the immersed malt. - 特許庁

例文

本発明におけるPYF因子低減物質を用いての芽原料大の処理は、漬工程のアンダーウオーター処理中において行なわれる。例文帳に追加

The treatment of barley of malt raw material using the PYF factor reducing substance is carried out in an underwater treatment of the immersion step. - 特許庁

>>例文の一覧を見る


浸麦のページの著作権
英和・和英辞典情報提供元は参加元一覧にて確認できます。

  
独立行政法人科学技術振興機構独立行政法人科学技術振興機構
All Rights Reserved, Copyright © Japan Science and Technology Agency

ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

このモジュールを今後表示しない
みんなの検索ランキング
閲覧履歴
無料会員登録をすると、
単語の閲覧履歴を
確認できます。
無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2021 GRAS Group, Inc.RSS