混芽の英語
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英訳・英語 mixed bud
「混芽」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 118件
栄養機能食品は、該粉状物配合粒状食品と、雑穀(発芽もち玄米、発芽裸麦、胚芽押麦、発芽玄米、発芽もち黒米、もち米粉末、発芽もち麦、発芽ハト麦、発芽もち赤米、発芽もち黍、大豆、発芽もち粟、発芽小豆、発芽ひえ、青大豆、黒大豆、発芽とうもろこしの組み合わせ)と、を混合したものである。例文帳に追加
The nutrient functional food is obtained by mixing the powder mixed granular food with various cereals (combination of sprouted glutinous brown rice, sprouted naked barley, pressed barley with germs, sprouted brown rice, sprouted glutinous black rice, glutinous rice powder, sprouted glutinous barley, sprouted adlay, sprouted glutinous red rice, sprouted glutinous millet, soybean, sprouted glutinous foxtail millet, sprouted red bean, sprouted barnyard millet, green soybean, black soybean, and sprouted corn). - 特許庁
麦胚芽、大豆胚芽、米胚芽、玄米胚芽のいずれか1つを用いるか、又は2つ以上の胚芽を混合して50〜150℃で蒸すか、又は50〜150℃で焙煎した後に蒸し、しかる後に麹菌、酵母、イースト菌のうち少なくとも一つを加えて醗酵させて得られる酵素食品。例文帳に追加
This food is obtained by including one of a mixture of more than two selected from wheat embryo, soy embryo, rice embryo or brown rice embryo, steaming at 50-150°C or roasting at 50-150°C, then, adding at least one selected from Aspergillus oryjae, yeast or yeast plant thereto and fermenting the resultant. - 特許庁
機能性飲食品として焼き菓子を製造するときには、生地に、パロアッスルの粉末と玄米胚芽等の種子胚芽を添加混合する。例文帳に追加
When the functional food and drink is produced as baked confectionery, the powdery Palo azul and seed germs such as brown rice germs are admixed to confectionery dough. - 特許庁
高血糖抑制用発芽玄米粉及び白米混合炊飯用発芽玄米(アブシジン酸・フイチン酸塩、消去)の製法及び流通方法例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING AND DISTRIBUTING GERMINATED UNPOLISHED RICE POWDER FOR RESTRAINING HYPERGLYCAEMIA, AND GERMINATED UNPOLISHED RICE (ABSCISIC ACID AND PHYTIC ACID SALT ELIMINATED) FOR COOKING RICE MIXED WITH POLISHED RICE - 特許庁
発芽玄米を混入しても食感や喉越しを悪くすることなく、かつ、発芽玄米を視認できる形で混入し、発芽玄米の各種栄養素を含んだ糖化発芽玄米含有発酵食品の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing a saccharified and germinated unpolished rice-containing fermented food, in which the germinated unpolished rice is mixed in a visible form without making texture and throat through feeling worse even when germinated unpolished rice is mixed in a fermented food, containing various kinds of nutrients of germinated unpolished rice. - 特許庁
細菌芽胞内部の構成成分を液中に放出させる処理において、細菌芽胞懸濁液を硬質な物質と混在させた状態で激しく振とうすることを特徴とする、細菌芽胞の破砕方法、及び破砕用試薬キット。例文帳に追加
This method for crushing bacterial spores to release constituents in the bacterial spores in a solution is characterized by violently shaking a bacterial spore suspension in a state mixed with a hard substance, and a reagent kit for crushing. - 特許庁
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「混芽」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 118件
加熱処理後の調味液に芽胞子(耐熱性有芽胞細菌)が混入または残存し、酸素透過性の容器に充填された場合であっても、常温下での発芽増殖が抑制された組成を有する液体調味料を提供する。例文帳に追加
To obtain a liquid seasoning which can inhibit the germination and proliferation of sporophyte (heat-resistant sporangium) at the ordinary temperature, even when the sporophyte is contained or left in the liquid seasoning after thermally treated, and then packed in oxygen-permeable containers. - 特許庁
グルコース、マルトース、デキストリンなどの混合物で、主成分は麦芽糖である。例文帳に追加
It is a mixture of glucose, maltose, and dextrin, and the main component is malt sugar.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
チャノキ(Camelliasinensis)から採れる茶の若枝、茶葉の柄、新芽の茎を混ぜて作られる。例文帳に追加
This tea is made by mixing burgeons, footstalks, stems of sprouts taken from a tea plant (Camellia sinensis).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
発酵麦芽飲料またはビール様飲料中に混入したプロピレングリコールの検出方法例文帳に追加
METHOD FOR DETECTING PROPYLENE GLYCOL MIXED IN FERMENTED MALT BEVERAGE OR BEER-LIKE BEVERAGE - 特許庁
栽培中の芽物野菜に炭酸ガスとエチレンの混合ガスをより均等に施与する。例文帳に追加
To uniformly sprouting to a mixed gas of carbon dioxide and ethylene vegetables during cultivation. - 特許庁
(イ)発芽させた玄米に麹菌、酒酵母菌を混ぜ、発酵させる健康酒の製造法。例文帳に追加
(1) This method for producing the healthy liquor comprises mixing Aspergillus oryzae and yeast for sake (rice wine) with the germinated brown rice, and fermenting the obtained mixture. - 特許庁
麦芽使用飲料の原料である乾燥発芽大麦を組織別に分離することによって、麦芽使用飲料の香味、泡品質、香味安定性、混濁安定性に影響を与える成分を調整できるようにした麦芽使用飲料の製造方法の提供。例文帳に追加
To provide a process for producing a malt-based drink that can regulate components affecting the flavor, foam quality, flavor stability and suspension stability of the malt-based beverage by separating dried germinated barley used as a raw material for the malt-based beverage by tissues. - 特許庁
蒸留アルコール入り発酵麦芽飲料風味アルコール飲料の製造方法において、発酵麦芽飲料と蒸留アルコールを混合し、酵母の存在下に前記発酵麦芽飲料と前記蒸留アルコールとを混和する混和工程を設けることにより、キレとまろみの調和した蒸留アルコール入り発酵麦芽飲料風味アルコール飲料を製造する。例文帳に追加
In the method for producing a distilled alcohol-containing alcoholic beverage having flavor of fermented malt beverage, a kneading step of mixing a fermented malt beverage with a distilled alcohol and kneading the fermented malt beverage with the distilled alcohol in the presence of yeast to produce the distilled alcohol-containing alcoholic beverage having flavor of fermented malt beverage in which sharp taste is made to match with mellowness. - 特許庁
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