意味 | 例文 (53件) |
清酒醸造の英語
追加できません
(登録数上限)
英訳・英語 sake making; sake brewing
「清酒醸造」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 53件
醸造酒の処理方法及び低アルコール清酒及び清酒エキス例文帳に追加
METHOD FOR TREATING BREWAGE AND LOW-ALCOHOL JAPANESE WINE AND JAPANESE WINE EXTRACT - 特許庁
初めて清酒がここで醸造されたという伝承があり、「日本清酒発祥之地」の碑が建つ。例文帳に追加
There is a tradition that seishu was first brewed in this place and there is a monument of the "Birthplace of seishu in Japan."発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
合成清酒は新清酒とも呼ばれて、大和醸造から科学の酒『新進』として発売された。例文帳に追加
The synthetic seishu was also called new seishu and was sold as scientific sake "Shinshin" (literally, new and rising) by Yamato-jozo brewery.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
簡易な醪醸造法及び低アルコール清酒の製造法例文帳に追加
SIMPLE METHOD FOR FERMENTING UNREFINED SAKE AND METHOD FOR PRODUCING LOW ALCOHOL CONTENT SAKE - 特許庁
日本醸造協会の資料ページによれば、「酵母」「清酒発酵母」という翻訳語が初めて醸造雑誌に見られるようになるのは明治21年(1889年)~22年にかけてであったが、その後しばらくは「酵母」「清酒酵母」「醸母」「醸母菌」「イースト」などさまざまな呼称で表現されていた。例文帳に追加
According to the reference offered by Brewing Society of Japan, translations such as '酵母(yeast)' or '清酒発酵母 (sake yeast)' first appeared in brewery magazines in the period during 1889 to 1890, which were described variously as '酵母,' '清酒酵母,' '醸母,' '醸母菌,' or 'イ-スト' for some time.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「清酒醸造」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 53件
伏見区御駕籠町の酒蔵を借り、清酒「誉輝」「四季の誉」の醸造を開始。例文帳に追加
He rented shuzo (sake warehouses) at Okago-cho, Fushimi Ward, to start brewing seishu (refined sake) under the brand names of 'Yoki (literally, honor with brilliance)' and 'Shiki-no-homare (literally, honor of four seasons).'発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
科学的な解明は、国立醸造試験所などにおける1920年代の清酒酵母の研究に始まる。例文帳に追加
The scientific clarification began from the study of seishu yeast in the 1920's at the National Research Institute of Brewing and so on.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
清酒酵母(せいしゅこうぼ)とは、日本酒醸造に用いられる酵母の総称。例文帳に追加
Sake yeast is the generic term referring to yeasts used for brewing sake (Japanese liquor).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
酵母の分離方法並びにその方法により得られた醸造用酵母及び清酒例文帳に追加
METHOD FOR SEPARATING YEAST, BREWING YEAST PREPARED THEREBY AND SAKE - 特許庁
清酒醸造の常法通りに一般の酒造米を用いて麹を作り、低グルテリン米を掛米に用いて清酒を醸造する。例文帳に追加
In a method for producing the refined rice liquor, malted rice is prepared by using ordinary rice for brewing the rice liquor according to conventional methods for brewing the refined rice liquor and the refined rice liquor is prepared by using the low-glutelin rice as covering rice. - 特許庁
簡便かつ効率的に、保存菌株の中に混在する呈味の優れた有機酸組成の清酒を醸造する自然変異株清酒酵母を単離する方法、及び、当該方法により得られた良好な風味・呈味を有する清酒の製造に用いる新規自然変異株清酒酵母を提供する。例文帳に追加
To provide a method for simply and efficiently isolating natural variant sake yeast which coexists in preserved strains and brews sake having an organic acid composition excellent in taste, and a new natural variant sake yeast which is obtained by the method and is used for production of sake having good flavor and taste. - 特許庁
かつて、神酒は神社もしくは氏子が自家醸造していたが、現在は酒税法の規制があるため、伊勢神宮のように清酒の醸造免許や、税務署からのどぶろくの醸造許可を得ている神社も存在する。例文帳に追加
Miki used to be homebrewed by a shrine or shrine parishioner but now, due to regulation by the Liquor Tax Act, some shrines like Ise Jingu Shrine receive a license to brew sumisake, or a license to brew doburoku from the tax office.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
また多種多様な酵母のなかで日本酒の醸造に用いられる酵母を清酒酵母といい、種は80%以上がSaccharomycescerevisiae(出芽酵母)である。例文帳に追加
Among the large number of yeasts, yeasts used for sake brewing are called sake yeast and more than eighty percent of the varieties are Saccharomyces cerevisiae (budding yeast).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
|
意味 | 例文 (53件) |
|
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |