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湯葉の英語
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英訳・英語 tofu skin; dried beancurd; delicacy made from the skin of gently boiled soybean milk
「湯葉」を含む例文一覧
該当件数 : 52件
京都と身延では「湯葉」、日光では「湯波」と表記する。例文帳に追加
In Kyoto and Minobu, yuba is written with kanji representing '湯葉 (leaves of hot water),' whereas in Nikko, it is written with kanji meaning '湯波 (ripples of hot water).'発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
生麩と米麹の京湯葉春巻き。例文帳に追加
Kyoto style spring rolls with wheat and rice. - 映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書
湯葉と酸化防止剤とを共存させ、この共存下で湯葉を殺菌することを特徴とする殺菌された湯葉の製造方法及び湯葉の殺菌方法である。例文帳に追加
The method for producing sterilized dried bean curd and the method for sterilizing dried bean curd each comprises making the dried bean curd and antioxidant coexist to sterilize the dried bean curd under such coexistence. - 特許庁
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「湯葉」を含む例文一覧
該当件数 : 52件
日本では、引き上げた湯葉を生湯葉(または引き上げ湯葉)と呼び、料理の材料にする他、刺身と同様にそのまま食べる。例文帳に追加
In Japan, they call yuba lifted from boiling soy milk fresh yuba (or hikiage – lifted - yuba) and, aside from using it as an ingredient for cooking, eat it as is without cooking, which is referred to as 'yuba sashimi.'発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
湯葉槽から引き上げた湯葉を、45〜55%の水分に低下せしめた後、水分の逸散を防ぐ条件下で保存する加工用湯葉の製造法。例文帳に追加
The method for producing the bean curd for processing comprises pulling up bean curd from a bean curd tank, lowering water content of the pulled up bean curd to 45-55% and storing the bean curd under conditions preventing escape of the water content. - 特許庁
ゆば(湯葉、湯波、油皮)は、大豆の加工食品の一つ。例文帳に追加
Yuba is a processed food made from soybeans.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
生湯葉を用い、わさび醤油、酢味噌などで食す。例文帳に追加
Raw tofu skin is eaten with soy sauce seasoned with wasabi and vinegared miso.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
前記パック剤層は、湯葉を主剤とする湯葉クリームにより形成されたゲル状の層により構成されている。例文帳に追加
The pack agent layer is composed of a gel-like layer made of a dried bean curd cream comprising dried bean curd as a main component. - 特許庁
新しい湯葉の効率的な製造法およびその製造装置例文帳に追加
METHOD FOR EFFICIENT PRODUCTION OF NEW DRIED BEAN CURD AND APPARATUS THEREFOR - 特許庁
食感の優れた湯葉豆腐の製造方法及び該方法により製造される食感の優れた湯葉豆腐を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing dried bean curd excellent in palate feeling and to provide the dried bean curd excellent in palate feeling produced by the method. - 特許庁
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