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英和・和英辞典で「炒 そう」に一致する見出し語は見つかりませんでしたが、
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「炒 そう」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 52



例文

ロータリー式め装置例文帳に追加

ROTARY FRYING APPARATUS - 特許庁

り卵、麻の実などをまぜればいっそう美味しい。例文帳に追加

It becomes more tasty If scrambled egg or fried hempseed is added.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

食品のめ方法及び装置例文帳に追加

FRYING METHOD FOR FOOD AND DEVICE THEREFOR - 特許庁

食品のめ方法及び装置例文帳に追加

FRIZZLING FOOD AND DEVICE THEREFOR - 特許庁

竪型の食材め装置例文帳に追加

VERTICAL FRYING DEVICE FOR FOOD MATERIAL - 特許庁

連続的に米飯をめる、食感のよい飯および冷凍飯の製造方法、ならびにその装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing palatable fried rice and frozen fried rice comprising continuously frying cooked rice; and to provide a device for producing palatable fried rice and frozen fried rice. - 特許庁

料理人が体を壊すことなく容易に食材をめることが出来ることは勿論のこと、め作業中に食材を上手くほぐすことを可能とし、より美味しいめものを得ることを可能としたロータリー式め装置を提供する。例文帳に追加

To provide a rotary frying apparatus with which a cook can easily fry foodstuff without damaging his/her health and the foodstuff can be loosened well in the middle of frying work to obtain more delicious fried food. - 特許庁

り茶又は碾茶の製造方法及びその製造装置例文帳に追加

METHOD AND APPARATUS FOR PRODUCING PAN-ROASTED TEA OR STEAMED AND DRIED TEA - 特許庁

加熱ドラム内でめ処理する材料の撹拌をより効果的に行うことができる連続め装置を提供する。例文帳に追加

To provide a continuous stir-fry cooking apparatus for allowing a more efficient stirring of a material to be stir-fried in a heating drum. - 特許庁

殺青処理用円筒の燃焼ガスの余熱を利用して再り葉用円筒において高温で再度り葉し、り葉工程からの燃焼ガスを有効利用した連続粗揉装置を組み込んで熱効率を向上させると共にり葉処理能力を向上させて製茶品質を向上させる。例文帳に追加

To enhance tea making quality by again roasting leaves at a high temperature in a leaf re-roasting cylinder by utilizing the remaining heat of the combustion gas of a cylinder for carrying out oxidase deactivation and by incorporating the continuous rough rubbing device effectively utilizing the combustion gas from a leaf roasting process to enhance not only heat efficiency but also leaf roasting processing capacity. - 特許庁

この発明は、白味噌の油めを主材料とし、これにワイン、青唐辛子の油めしたのを加え、更に胡麻、海藻、黄粉、紫蘇及び調味料を加えて、全体をめたことを特徴とする辛子味噌である。例文帳に追加

This miso with mustard is obtained by using a white miso frizzled with an oil as a main component, adding wine and a blue Guinea pepper frizzled with the oil, further adding sesame, sea algae, soybean flour, perilla and a seasoning and then frizzling the whole mixture. - 特許庁

米飯や具材、調味料等の米飯原料を十分に撹拌混合しながらめることができ、しかも大量の米飯を連続してめることができる米飯の連続め装置及び方法を提供する。例文帳に追加

To provide an apparatus and a method for continuously frizzling boiled rice by which boiled rice raw materials such as the boiled rice, ingredients to be mixed and seasonings can be frizzled while they are sufficiently agitated and mixed and a large amount of the boiled rice can be continuously frizzled. - 特許庁

鉢形をしため鍋3と、このめ鍋3を下方より加熱する熱源装置4と、このめ鍋3を熱源装置4に向かって傾斜して設置する支持機構5と、このめ鍋3を回転させる駆動装置6と、この駆動装置6を間欠駆動させる制御装置2とから構成することによりロータリー式め装置1とする。例文帳に追加

The rotary frying apparatus 1 consists of: a bowl-formed frying pan 3; a heat source device 4 for heating this frying pan 3 from below; a supporting mechanism 5 installing this frying pan 3 tilted toward the heat source apparatus 4; a drive 6 which rotates this frying pan 3; and a controller 2 intermittently driving this drive 6. - 特許庁

飲む前に鍋で軽くって煮出すもので、ちょうど薬草と同じ方法で利用されている。例文帳に追加

It is lightly roasted and boiled in a pot before being drunk, and is used in the same way as herbs.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ソーミンチャンプルー:沖縄県の、固くゆでた素麺を焼きうどん風にめたもの。例文帳に追加

Somin chanpuru: Hard-boiled somen stir-fried like yaki udon noodles (stir-fried udon noodles) in Okinawa Prefecture.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

り茶の製茶工程における水乾方法並びにこれに用いる水乾装置例文帳に追加

WATER DRYING METHOD IN TEA-MAKING PROCESS OF PAN-FIRED TEA, AND WATER DRYING APPARATUS TO BE USED FOR THE SAME - 特許庁

過熱水蒸気を発生せしめるスーパーヒータ、発生させた過熱水蒸気を中空孔16を介してめ材料の食材に接触せしめるためのめ容器11、これらを制御する装置を具備することを特徴とする食品のめ装置。例文帳に追加

This device comprises a superheater for generating the superheated steam, a frying vessel 11 for bringing the generated superheated steam into contact with food materials of the frying materials via a hollow hole 16 and a device for controlling the same. - 特許庁

乾燥キャベツを食用油脂と共にめることを含んでなる、め物食品に調理感を付与することのできる組成物の製造方法、およびそれにより得られる調理感付与剤。例文帳に追加

The invention relates to a method for manufacturing a composition capable of imparting cooking feeling to the stir-fry food comprising frying dried cabbage and edible fats and oils together, and a cooking feeling imparting agent obtained thereby. - 特許庁

横型回転円筒型の連続め装置を使用して小さめの形状でめ風味が強い焼き卵を連続的に製造することができる焼き卵の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a production method of baked egg, which can continuously produce baked egg having a comparatively small size and a strong fried flavor by using a horizontal rotating cylinder-type continuous frying apparatus. - 特許庁

人手で少量ずつフライパンを煽って調理したような食感、風味、見映えが損なわれることのない美味しいめ物を、一度に大量に調理することができるめ装置を提供する。例文帳に追加

To provide a fry cooking device capable of cooking a large amount of delicious fried items at once without damaging any palatability, flavor and appearance attained by cooking manually a small amount of fried items little by little through swinging of a fry pan. - 特許庁

め物の調理に際し、食材の均等な加熱および鍋返しによる混合を未熟、非力な調理者にも容易に実施することができる回分式め装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a batch-wise frying apparatus which allows an immature or powerless cooking person to easily perform even heating of food materials and mixing the food materials by turning over the pot, when cooking fried foods. - 特許庁

最近では、釜り茶の香味が好まれており、釜り茶と煎茶のよいところを合わせ持った緑茶を大量に製造することが出来る装置及び方法を提供することを課題としている。例文帳に追加

To provide a stirring-type heating device manufacturing a large amount of green tea having both of advantages of pan-roasted tea and natural leaf tea in view of recent trend toward the pan-roasted tea: and to provide a method for manufacturing tea. - 特許庁

作業環境に優れた、一度に大量の材料に対して高温で短時間のめを実現することのできる、しかも同じ品質の調理を行うことのできる優れため方法及び装置の提供。例文帳に追加

To obtain an excellent frying method which is excellent in working environment, is capable of embodying frying of a short time at high temperatures to a large amount of materials at a time and allows cooking to the same quality and the device therefor. - 特許庁

食材収容鍋内の食材を自づと万遍なくほぐし・攪拌でき、しかも熱効率良くめ調理できる竪型の食材め装置を提供する。例文帳に追加

To provide a vertical frying device for food material capable of naturally universally loosening and stirring food materials in a food material accommodation pan and for frying the food materials with improved heat efficiency. - 特許庁

宗円の功績の伝承で語られる「釜りから蒸し製へ」「茶葉を揉み乾かす工程」を宗円がはじめて導入したわけではない。例文帳に追加

Soen was not the first person to introduce a change 'from kamairicha to steaming method' and 'method to dry tea leaves by crumpling' as is said according to the lore on Soen's achievements.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

軸と連結するフライパン及びフライパン取り付け枠が、モーター回転で、前後に動くことで、振る操作をする、めフライパンの装置。例文帳に追加

The frying pan and frying pan-fixing frame which are jointed with the shaft are moved forward and backward by the motor rotation and swinging actions are carried out. - 特許庁

め対象の材料に対して効率的に熱を与える事によって多量の材料をめに適した短い時間で加熱調理を行うことができると共に、与える熱量を制御する事によって常に安定した調理を行う事ができる、作業環境に優れため調理の方法とそのための装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a frizzling method and a device therefore, capable of frizzling a large amount of materials in a short time suitable for frizzling by giving a heat efficiently to the materials for frizzling, also capable of cooking stably by controlling the giving calories, and excellent in working environment. - 特許庁

多層鍋、め物調理、鍋底の反りなど誘導加熱手段の負荷または負荷状態を確実に検出する。例文帳に追加

To surely detect a load or a state of load of an induction heating means such as multi-layered pot, stir-fried food cooking, or warp of the bottom of a pot. - 特許庁

これに粒りごまを加え、塩漬された白菜、トウガラシ粉、乾燥ニンニク、ショウガ等を加えて粉末状キムチ混合薬味を製造する。例文帳に追加

A granular parched sesame is added thereto and a salted Chinese cabbage, a Guinea pepper powder, a dried garlic, a dried ginger, etc., are added to produce a powdery KIMUCHI mixed spice. - 特許庁

また、加熱手段3の通電を開始した後にめ物調理を行うために入力手段5を操作すると、制御手段8は制御温度を第2の制御温度系列よりも高い第1の制御温度系列に変更するので、制御温度を高めてめ物調理性能を確保することができる。例文帳に追加

When the input means 5 is operated for carrying out stir-fried cooking after starting the current-carrying of the heating means 3, the control means 8 changes the control temperature to a first control temperature series higher than the second control temperature series, whereby stir-fried cooking performance can be ensured by increasing the control temperature. - 特許庁

ゴマの粉末と、キナ粉と、脱脂粉乳と、大根葉の乾燥粉末と、ホーレン草の乾燥粉末と、人参の乾燥粉末と、ゴボウの乾燥粉末を同一容器に入れてなる簡易調味料。例文帳に追加

This simple seasoning is obtained by placing a powder of a parched sesame, a soybean flour, skimmilk powder, a dried powder of a leaf of a Japanese radish, a dried powder of spinach, a dried powder of a carrot and a dried powder of a burdock in the same container. - 特許庁

り製法により製造された緑茶葉から水を用いて抽出した水溶性組成物中の非重合体カテキン類の精製処理を行う際に、過度の加熱により発生する釜り茶独特のこうばしい香りを除去し、かつ、非重合体カテキン類組成物の色相と風味を改善する精製処理された非重合体カテキン類組成物の製造法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a non-polymeric catechin composition purification-treated for removing a fragrant aroma peculiar to a pot-roasted tea produced by excessive heating and also improving the hue and flavor of the non-polymeric catechin composition in performing the purification treatment of the non-polymeric catechins in a water-soluble composition extracted by using water from green tea leaves produced by the pot-roasting production method. - 特許庁

1種類以上の乾燥食品と乳化剤配合粉末油脂からなる乾燥具材部と、油脂調味料と液体調味料からなる液体調味部が別個に包装されてなるめごはん用調理素材により、上記目的を達成した。例文帳に追加

This cooking material for the fried rice is obtained by separately packaging a dry ingredient part comprising at least one dry food and emulsifier mixed powder oil-and-fat, and a liquid seasoning part comprising oil-and-fat seasoning and liquid seasoning. - 特許庁

「宗円が発明した技法の特徴」は「それまで中国のような釜り茶が主流な中、良質な茶葉を蒸して、「ほいろ」で揉み上げて乾燥せた」こととされる。例文帳に追加

It was said that 'features of the technique invented by Soen' was 'while kamairicha (green tea processed by parching in a caldron) same as in Chine was the mainstream, steaming high quality tea leaves and drying them by crumpling them in 'hoiro' (a tool used for producing tea, etc.).'発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

処理される食品に損傷を与えることなく、筒状ドラムの内周面に焦げ付きが発生するのを回避でき、かつ、筒状ドラム内周面の清掃や補修が容易となる食品連続め装置を得る。例文帳に追加

To provide a device continuously roasting food having no damage to food to be prepared and capable of preventing generation of scorching and sticking onto an inside circumferential surface of a cylindrical drum and easily cleaning and repairing the inside circumferential surface of the drum. - 特許庁

関東地風ひなあられの基本的な製法は、もち米の乾飯(炊くか蒸した後に十分乾燥させたもの)をったものに砂糖がけして甘味をつけている。例文帳に追加

The Kanto region style hina arare is made by roasting glutinous rice hoshiii (glutinous rice that have been fully dried after being cooked or steamed) and sweetening it with sugar.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

玄米を精製する際にできる米ぬかを、75度以上で数分間めて殺菌した米ぬかに化粧品として効果のあるシルクパウダーを10〜20%混ぜ、絹の布袋に挿入したことを特徴とする粉末状洗顔料。例文帳に追加

The invention relates to the face washing powder obtained by mixing sterilized rice bran which is produced in polishing of unpolished rice, frying at75°C for some minutes and 10-20% of a cosmetically effective silk powder, and then filling into a silk bag. - 特許庁

処理される食品に損傷を与えることなく、筒状ドラムの内周面に焦げ付きが発生するのを回避でき、かつ、筒状ドラム内面の清掃や補修が容易となる食品連続め機を得る。例文帳に追加

To provide a continuous food frying machine allowing the inner surface of a drum to be easily cleaned and repaired and avoiding scorching and sticking to the inner peripheral surface of the cylindrical drum without damaging food to be treated. - 特許庁

蒸しを十分に行って若蒸しやムラ蒸しを回避しつつ、釜り風で香気と甘味を持った独特の煎茶を得ることができる茶葉の蒸熱処理方法及び装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method for steaming tea leaves, by which the tea leaves can sufficiently be steamed to give a peculiar green tea similar to roasted tea and having good aroma and sweetness, while avoiding insufficient steaming and irregular steaming, and to provide a device for steaming the tea leaves. - 特許庁

油でめた調理飯をおにぎり等の成形飯にした場合、成形後に輸送中などの振動により型崩れせず、食味も良好な調理飯を提供する。例文帳に追加

To obtain cooked rice free from getting out of shape by vibration during transportation after forming and having excellent taste in the case of bringing cooked rice fried with oil to formed rice such as a rice ball. - 特許庁

め物等の加熱調理に際して、調理器具の頻繁な搖動を簡単に行うことができ、調理者に大きな負荷が加わることなく、調理を楽に行うことが可能なガス調理台用調理器具支持装置を提供する。例文帳に追加

To provide a cooking tool supporting device for a gas cooking table for easily performing frequent swing of a cooking tool when cooking panfried dishes or the like without giving a large load on a cook and allow the cook to cook with ease. - 特許庁

米糠をったり、乾燥させて含有水分を除去する水分除去工程と、この水分除去工程で水分が除去された乾燥米糠に油脂を加えて混合し、該乾燥米糠粒子の表面を油脂で覆う油脂コーティング工程とでパン等の増量材の製造方法を構成している。例文帳に追加

This producing method for an extender comprises: a moisture content-removing step 1 for roasting and drying rice bran; and an oil and fat- coating step 5 for admixing oil and fat with the dried rice bran freed of the moisture content in the removing step and resultantly coating the surfaces of the dried rice bran particles with the oil and fat. - 特許庁

乾燥物でない野菜類や肉類と、香味食用油3〜9%(w/w)を含有した、混ぜるご飯に対しての水分量が9〜12%(w/w)である、F_0値5〜20で加熱殺菌した、めご飯用液体調味料の提供。例文帳に追加

The liquid seasoning for fried rice includes vegetables and meat as undried materials, and 3-9% (w/w) of flavor edible oil, has a water content of 9-12% (w/w) based on boiled rice to be mixed, and is heat sterilized at an F_0 value of 5-20. - 特許庁

例文

コロッケ、から揚げ、ステーキ、野菜め、ソーセージ、エビチリ、パスタ、卵料理、ゆで野菜などの弁当の副食(おかず)や惣菜等に非常によく絡み付き、照りとつやが長時間維持し、しかも具材から出るドリップもある程度吸収できる調味組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a seasoning composition extremely well sticking to side dishes and dairy dishes of lunch such as croquettes, fries with flour, steaks, stir-fried vegetables, sausages, shrimps with chili sauce, pastas, egg dishes and boiled vegetables, keeping a glaze and gloss for a long time and capable of absorbing drips extracted from foods in some degree. - 特許庁

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