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無塩食品の英語
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英訳・英語 salt‐free food
「無塩食品」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 26件
無塩調理法およびインスタント食品例文帳に追加
METHOD FOR SALT-FREE COOKING AND INSTANT FOOD - 特許庁
大豆を麹菌で分解させて得られた食塩含量が5%以下の無塩又は低塩味噌様食品素材を含有する組成物及び飲食品が優れた抗肥満効果を有する。例文帳に追加
The composition and food/drink each contains non-salt or low-salt Miso-like food material having salt content of ≤5 wt.% and obtained through decomposing soybeans by Aspergillus, and has excellent anti-obesity effect. - 特許庁
無菌化された魚節抽出残渣を無菌状態で製造した固体麹と共に混合し、無菌無塩状態で分解して得た食品素材を分画処理して拮抗成分を除去し、生理活性をもたせた機能性食品素材。例文帳に追加
This functional food is obtained by mixing the pasteurized residue of the extracted dried fish with solid koji (malted rice) produced in a sterile state, decomposing in a sterile and salt free state, and fractionating the obtained food material for removing antagonistic components and imparting physiological activity. - 特許庁
グリセリン脂肪酸エステル、トウモロコシ発酵粉末、無機酸塩、および有機酸塩を含むことを特徴とする、上記の食品用日持ち向上剤(もしくは食品における偏性嫌気性細菌の増殖抑制剤)。例文帳に追加
The keeping quality-improving agent for foods (or a proliferation inhibitor of strictly anaerobic bacterium in the foods) comprises, preferably, the glycerol fatty acid ester, the corn fermented powder, an inorganic salt and an organic acid salt. - 特許庁
加工食品やつゆ、たれ、ソースなどの各種調味料及び食品素材として使用することができる、無塩で、うま味、コク、濃厚感の強い味噌様食材を工業的規模で提供すること。例文帳に追加
To provide method for producing in an industrial scale, soybean paste like raw material for food usable for processed food, various seasonings such as cooking soup, baste, source, etc., free from salt, having strong taste, body and thick feeling. - 特許庁
耐油性樹脂層として、塩素を含まない樹脂を使用することにより、焼却における塩素ガス発生の問題などの少ない食品用耐油紙を提供する際に、耐水性、樹脂の無変色性、樹脂の無臭性を兼ね備えた食品耐油紙を提供する。例文帳に追加
To provide a oilproof paper for a food, having all of water resistance, discoloration resistance of a resin, and odorless of the resin in the oilproof paper for the food, and hardly having the problems of generation of chlorine gas at the time of combustion by using a resin free from the chlorine as the oil-resistant resin layer. - 特許庁
無機銅化合物5は、アルカリ系の塩基性塩化銅あるいは塩基性硫酸銅として構成し、その混合量は、食品容器1の製造原料に対して少なくとも0.5重量%程度とする。例文帳に追加
The inorganic copper compound 5 is of alkaline basic copper chloride or basic copper sulfate and its mixing amount is at least about 0.5 wt.% or so in respect to the manufacturing raw material of the food container 1. - 特許庁
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「無塩食品」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 26件
食品に含有され、乳化を安定させる食品の乳化安定化組成物であって、大豆を食塩5重量%以下又は無塩の状態で真菌、酵母及び乳酸菌のいずれか1以上により発酵分解させ、アグリコン型イソフラボンの全イソフラボン中の割合が50%以上になるように調整されている大豆発酵物を主成分とする食品の乳化安定化組成物である。例文帳に追加
The emulsion stabilizing composition is included in a food to stabilize emulsified state of the food, and is composed mainly of a fermented soybean obtained by fermenting and decomposing soybeans with at least one of fungi, yeasts and lactobacilli in a state having a salt content of ≤5 wt.% or in a salt-free state, and adjusting the ratio of an aglycone-type isoflavone in total isoflavone to ≥50%. - 特許庁
更に、食品中の特定原材料の存在の有無及び/又はその量を検査するための食品検査キットであって、(1)抽出液及び該抽出液に添加するための亜硫酸塩、又は、亜硫酸塩が添加された抽出液、及び(2)検査目的とされる特定原材料に含まれる物質を特異的に認識する抗体とを含む食品検査キットを提供する。例文帳に追加
Further, the food inspection kit for inspecting the presence of the specific raw material in the food and/or the amount thereof contains (1) the extract and the sulfite added to the extract or the extract to which the sulfite is added and (2) the antibody for specifically recognizing a substance contained in the specific raw material being the inspection target. - 特許庁
液状食品を嚥下するのにこれを凝固させるためのキットであって、酸性に調整して無菌的パックしたローメトキシルペクチン水溶液と、多価の金属塩を液状の糖に分散させてこれをパックした糖液とを対にしてなる嚥下補助食品。例文帳に追加
This swallow assisting food is a kit for coagulating the liquid food in swallowing the liquid food and is obtained by making a pair of an aqueous solution of low-methoxyl pectin which is adjusted to acidity and sterilely packed and a saccharide solution obtained by dispersing a polyvalent metal salt into a liquid saccharide and packing the dispersion. - 特許庁
無機物質であって、飲食品の味質を変えることなく、極少量の使用であっても十分な効果を得ることのでき、塩味増強効果の持続性が高い塩味強化剤を提供すること。例文帳に追加
To provide a salty taste enhancer which is inorganic substance, with even an extremely small amount of which sufficient effect can be obtained without changing the taste of food and drink, and the sustainability of salt-reinforcing effect of which is excellent. - 特許庁
大豆を食塩5重量%以下又は無塩の状態で真菌、酵母及び乳酸菌のいずれか1以上により発酵分解させた大豆発酵物が含有されている大豆発酵物含有食品である。例文帳に追加
This soybean fermented material-containing food product contains a soybean fermented material which is obtained by fermenting and dissolving soybeans with at least one selected from a fungus, yeast and lactic acid bacterium in a ≤5 wt.% salinity or salt-free condition. - 特許庁
塩素系殺菌剤と、イオン強度2.5×10^-5〜2.5を付与する無機電解質からなるイオン強度付与剤とを含有し、残留塩素量30〜1500mg/L、pH2.0〜8.0の水溶液からなる食品処理剤。例文帳に追加
This food processing agent comprises an aqueous solution which contains a chlorine-based sterilizer and an ionic strength-imparting agent comprising an inorganic electrolyte for imparting an ionic strength of 2.5×10^-5 to 2.5 and has a residual chlorine content of 30 to 1,500 mg/L and a pH value of 2.0 to 8.0. - 特許庁
6−クロロ−3−インドリル−β−D−グルクロニド又はその塩を含有する、β−グルクロニダーゼ含有飲食品中の大腸菌検出用培地、および、この培地に、β−グルクロニダーゼ含有飲食品を接種して培養した後、当該培地の発色の有無を観察することを特徴とする、β−グルクロニダーゼ含有飲食品中の大腸菌の検出方法。例文帳に追加
A method for detecting E.coli in β-glucuronidase containing food and drink includes: the culture medium for detecting E.coli in β-glucuronidase containing food and drink comprising 6-chloro-3-indolyl-β-D-glucuronide or a salt thereof; and observing the presence or absence of a color development of the culture medium after culturing by inoculating the culture medium with β-glucuronidase containing food and drink. - 特許庁
食品残渣、農産廃棄物や汚泥等の含水廃棄物を、無機塩又は無機酸の存在下に乾燥させることを特徴とする含水廃棄物の乾燥方法。例文帳に追加
The wet waste such as a food residue, agricultural waste, or sludge is dried in the presence of an inorganic salt or an inorganic acid by the method. - 特許庁
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salt‐free food
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