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焦げた味の英語
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英訳・英語 burnt taste
「焦げた味」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 44件
(丸ごと使う場合は皮が黒焦げになるまで焼き、味付け前に焦げた皮を取り除いておく)例文帳に追加
(In case of grilling a whole piece, simply grill it until its skin gets completely charred, and then remove the charred skin before seasoning.)発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
炒飯等の炒めものに簡便に卵風味および焦げ風味を付与し得る調味料を提供する。例文帳に追加
To provide seasoning that can simply impart fried food, for example, fried rice with, egg-like taste and scorching flavor. - 特許庁
卵黄を食用油と混合して乳化状態とし、180〜230℃で焦げ臭が発生するまで加熱処理を施したことを特徴とする卵風味および焦げ風味を有する調味料。例文帳に追加
This seasoning is produced by mixing egg yoke with edible oil to prepare an emulsion, then heat-treating the emulsion at 180°C to 230°C until scorching flavor is generated. - 特許庁
色むらおよび焦げ部が少なく、味に優れたケール乾燥粉末の製造方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for producing a kale dry powder excellent in taste and having slight unevenness of a color and slight scorched parts. - 特許庁
焦げつきがなく、風味、食感ともに良好な均一に炒められたそぼろ肉を配合した調味液を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a seasoning formulating powdery minced meat having good taste and good texture and uniformly fried without scorching. - 特許庁
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Weblio例文辞書での「焦げた味」に類似した例文 |
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焦げた味
「焦げた味」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 44件
焦げ臭や褐変を起さず、しかも卵黄風味が付与されたおいしい炒め物を調理できる炒め用調味油を提供する。例文帳に追加
To provide seasoning oil for frying causing no burnt smell and browning and enabling delicious fry cooking added with yolk flavor. - 特許庁
生のハム材を用い、無用な焦げを回避しながら、雑味のない、肉本来の味を保持した薫り高いハム材の炭火焼方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method of char-grilling a smoky-flavored ham material retaining the original taste of meat without added flavors by using a raw ham material and avoiding unnecessary burning. - 特許庁
これにより炊飯の歩留まりが向上するとともに、炊飯釜等の焦げつきによる劣化の防止、焦げ付いた炊飯釜を洗浄する等の手入れの手間の減少、そして米飯の食味の低下の防止ができる。例文帳に追加
Consequently, yield in cooking rice is improved, deterioration of the rice kettle, and the like, by burned rice is prevented, labor for keeping such as cleaning of the rice kettle stuck with burned rice is reduced and reduction in flavor of cooked rice is prevented. - 特許庁
軽く火を通して焦げ目を付けたものは生とは違った味わいがあり、酒の肴にするのも良く、また、茶碗蒸しに彩として入れることもある。例文帳に追加
Kamaboko, slightly toasted and browned, has a slightly different flavor than the raw form; it tastes good together with beverages and is sometimes put into a chawan-musi (steamed-egg hotchpotch) as an embellishment.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
また、火で直接炙るので焦げ目がつきやすく、落ちた脂による煙で多少燻されるので香ばしい風味となる。例文帳に追加
Grilling directly over a fire causes meat to readily brown and the fat that drips down leads to a slight smoking effect which adds a smoky taste.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
着色麦芽を組織別に分画して、分画した組織別画分を単独もしくは複数種組み合わせて配合、使用し、麦芽使用飲料の色合い、エグ味、焦げ味、スス焦げ臭等を個別に制御した、麦芽発酵飲料の製造方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for producing a fermented malt drink having separately controlled color, harsh taste, smoky taste, burnt odor, etc., by fractionating colored malt to individual tissues and compounding the fractionated tissue fractions singly or in combination of a plurality of the fractions. - 特許庁
味付海苔1は、海苔本体2の片面に、加熱による焦げ目を有する醤油ベースの調味料3と、調味料3の中に部分的に埋没しかつ部分的に露出した粒状体からなる食塩4とが付着してなる。例文帳に追加
This seasoned laver 1 is obtained by making a soy sauce-based seasoning 3 providing a scorch mark with heating and common salt 4 composed of a granular material partially embedded in the seasoning 3 and partially exposed to the surface adhere to one surface of the laver body 2. - 特許庁
焦げ易い調味料や香辛料、香味料等によって味や香りが付加された乾燥天ぷらを容易に大量生産することが可能な製造方法、及びこれによって得られる商品価値の高い乾燥天ぷらを提供する。例文帳に追加
To provide a method for easily mass-producing a dry deep-fried food product (dried Tempura) imparted with taste and flavor using a seasoning, spice or flavor susceptible to scorching, and to provide the dry deep-fried food product of high commodity value. - 特許庁
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