意味 | 例文 (22件) |
茶碗蒸しの英語
追加できません
(登録数上限)

英訳・英語 Chawanmushi
「茶碗蒸し」を含む例文一覧
該当件数 : 22件
茶碗蒸しという料理例文帳に追加
a custard-like egg and vegetable dish steamed in a cup called 'chawan-mushi'発音を聞く - EDR日英対訳辞書
鹿児島弁で「茶碗蒸しの唄」が存在する。例文帳に追加
There is a 'Song of Chawan-mushi' in Kagoshima dialect.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
茶碗蒸しの材料にうどんを入れたもの。例文帳に追加
Odamaki Udon is a savory custard cup with Udon noodles.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
うどん入り茶碗蒸しを「おだまき蒸し」と言う。例文帳に追加
A savory custard cup with Udon noodles is called 'Odamaki Mushi.'発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
茶碗蒸し(ちゃわんむし)は、日本料理の一種。例文帳に追加
Chawan-mushi is one of the Japanese cuisines.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解! -
Weblio実用英語辞典での「茶碗蒸し」の英訳 |
|
茶碗蒸し
「茶碗蒸し」の英語
Chawanmushi, Steamed Egg CustardChawanmushi
Chawanmushiの発音記号
[cha-wan-mu-shi]Chawanmushiのニュアンス
Chawanmushiは、日本の伝統的な前菜である。具材としては、鶏肉、海老、しいたけ、ギンナンなどが一般的に使われる。一般的には、特別な日やレストランで提供される。
Chawanmushiと一緒に使われやすい単語・表現
Japanese cuisine(日本料理)、appetizer(前菜)、traditional(伝統的な)、steamed(蒸した)Chawanmushiの例文
1. I ordered Chawanmushi as an appetizer.(前菜として茶碗蒸しを注文した。)
2. Chawanmushi is a traditional Japanese dish.(茶碗蒸しは伝統的な日本料理である。)
3. The Chawanmushi was steamed to perfection.(茶碗蒸しは完璧に蒸されていた。)
Steamed Egg Custard
Steamed Egg Custardの発音記号
[steemd eg kʌstərd]Steamed Egg Custardのニュアンス
Steamed Egg Custardは、茶碗蒸しの直訳的な英語表現である。この表現は、日本料理に詳しくない人に対して、茶碗蒸しの内容を具体的に説明する際に用いられる。
Steamed Egg Custardと一緒に使われやすい単語・表現
Japanese dish(日本料理)、savory(風味豊かな)、ingredients(具材)、smooth(滑らかな)Steamed Egg Custardの例文
1. The Steamed Egg Custard had a smooth texture.(その茶碗蒸しは滑らかな食感だった。)
2. The savory Steamed Egg Custard was full of various ingredients.(風味豊かな茶碗蒸しは様々な具材がたっぷり入っていた。)
3. Steamed Egg Custard is a popular Japanese dish.(茶碗蒸しは人気の日本料理である。)
Weblio例文辞書での「茶碗蒸し」に類似した例文 |
|
茶碗蒸し
a teabowl used for making a weak infusion of powdered tea
a basin or bowl for receiving the leavings of tea or coffee cups at the table, called a slop basin
one of the Japanese tea bowls used in a Japanese tea ceremony, coloured black and shaped like a mortar
at a Japanese tea ceremony, a tea bowl used for strong tea
in Japanese tea ceremony, a crepe cloth used to receive a teacup or to dry tea ware
a Korean-style {kokuryo porcelain} teacup
「茶碗蒸し」を含む例文一覧
該当件数 : 22件
乾燥具材、乾燥調味料を加えてインスタント茶碗蒸しをつくる。例文帳に追加
The instant Chawan-mushi is produced by adding dried ingredients and dried seasonings to the dried egg. - 特許庁
乾燥卵素材を用いた、蒸し操作や風味等に問題のないインスタント茶碗蒸しの提供。例文帳に追加
To provide an instant Chawan-mushi (custard-like egg and some ingredients steamed in a cup) produced by using dried egg and free from problems of steaming operation, taste, or the like. - 特許庁
蒸し物-茶碗蒸し、玉子豆腐、ちり蒸し、淡雪蒸し、酒蒸し、銀あん、例文帳に追加
Mushi-mono (steamed foods): chawan-mushi (savory steamed egg custards with assorted ingredients), tamago-dofu (tofu mixed with egg), chiri-mushi (steamed white fish fillet and vegetables served with ponzu sauce for dipping them), awayuki-mushi (dishes with awa-yuki mousse (literally, light snow) on cold green tea soba noodles), saka-mushi (sake-steamed dishes), gin-an (dishes using a specially prepared sauce called gin-an)発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
電子レンジを用いて茶碗蒸しを作る場合、電子レンジの発する電磁波を反射するために、茶碗蒸しの容器11の周囲を囲うように本発明電子レンジ用の調理補助具10が配置することにより、電子レンジによる調理時間が短縮される。例文帳に追加
At the time of cooking post-steamed hotchpotch using a microwave oven, an auxiliary cooking utensil 10 is disposed to surround the container 11 of post-steamed hotchpotch in order to reflect electromagnetic wave generated from the microwave oven thus shortening the cooking time. - 特許庁
ヨーグルト、上記高粘度液状食品を、ヨーグルト、プリン、ゼリー、豆腐、茶碗蒸し、ジャム、ケチャップ、蜂蜜等の各種食品に適用できる。例文帳に追加
Yogurt and the high viscosity liquid food are applied to various food such as yogurt, pudding, jelly, Tofu, savoury egg custard, jam, ketchup, honey. - 特許庁
80℃の熱水を加えて10分間経過させるか、水を加えて電子レンジで3分間加熱する事によって茶碗蒸しを得る。例文帳に追加
The instant Chawan-mushi can be reconstituted to Chawan-mushi by adding hot water of 80°C and leaving at rest for 10 min or by adding water and heating with a microwave oven for 3 min. - 特許庁
軽く火を通して焦げ目を付けたものは生とは違った味わいがあり、酒の肴にするのも良く、また、茶碗蒸しに彩として入れることもある。例文帳に追加
Kamaboko, slightly toasted and browned, has a slightly different flavor than the raw form; it tastes good together with beverages and is sometimes put into a chawan-musi (steamed-egg hotchpotch) as an embellishment.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
材料と製法が、茶碗蒸しとほぼ同じため同時に作ることも可能で、だし汁の量を調節して2種の料理を作ることが出来る。例文帳に追加
As the recipe and ingredients of tamago dofu are almost the same as those of chawanmushi (steamed egg hotchpotch), the two dishes can be prepared at the same time by adjusting the amount of dashi broth.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
5
|
意味 | 例文 (22件) |
|
茶碗蒸しのページの著作権
和英辞典
情報提供元は
参加元一覧
にて確認できます。
Copyright (c) 1995-2025 Kenkyusha Co., Ltd. All rights reserved. | |
This page uses the JMdict dictionary files. These files are the property of the Electronic Dictionary Research and Development Group, and are used in conformance with the Group's licence. | |
Copyright(c)2025 総務省 統計局 All rights reserved 政府統計の総合窓口(e-Stat) |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
![]() ログイン |
Weblio会員(無料)になると
![]() |


![]() | 「茶碗蒸し」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
![]() ログイン |
Weblio会員(無料)になると
![]() |