意味 | 例文 (20件) |
製麺所の英語
追加できません
(登録数上限)
英訳・英語 a noodle‐making factory.
「製麺所」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 20件
これは、製麺所が素麺の麺束にこれらの彩色麺を混入しているためである。例文帳に追加
This is because the noodle factory puts the colored noodles into the bundles of somen.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
これは、製麺所がひやむぎの麺束にこれらの彩色麺を混入しているためである。例文帳に追加
This is because noodle factories add colored noodles to the bundles of hiyamugi noodles.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
今日では機械製麺の店が多いが、古くからの手延べ素麺を守る所もある。例文帳に追加
Although most manufacturers use machines, some still keep producing the ancient hand-stretched somen.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
素麺、ひやむぎ、うどん、中華麺等の麺類の製造に用いる麺紐を所望の太さに正確に延ばすことができるようにした麺紐の延ばしローラ装置を提供する。例文帳に追加
To provide a roller device for stretching noodles accurately stretching the noodle ribbon used for producing the noodles, such as, Japanese small-thickness white noodles, medium-thickness white noodles and thickest white noodles, Chinese noodles, and the like, to desired thicknesses. - 特許庁
素麺、ひやむぎ、うどん、中華麺等の麺類の製造に用いる麺紐を所望の太さに正確に延ばすことができるようにした麺紐の延ばし装置を提供する。例文帳に追加
To provide an apparatus for extending noodle strings which can accurately extend a noodle string used for producing noodles such as thin wheat noodles, iced noodles, wheat noodles, or Chinese noodles in a desired thickness. - 特許庁
麺線群の幅寄せをする構造簡単にして麺線群内に異物を混入させることなく円滑に所定の幅に幅寄せすることができる製麺用麺線群の幅寄せ装置を提供する。例文帳に追加
To provide an apparatus for narrowing a noodle filament group for producing noodles, which can smoothly narrow the noodle filament group in a prescribed width in a simple structure without contaminating the noodle filament group with foreign matters. - 特許庁
穀物を主原料とした麺生地から麺帯を形成し低温で所定時間保持して麺帯の特性を改質することが可能な製麺装置を提供する。例文帳に追加
To provide a noodle-making apparatus giving a noodle sheet having modified properties from noodle dough produced by using cereal as a main raw material and keeping the sheet at a low temperature for a prescribed period. - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
Weblio例文辞書での「製麺所」に類似した例文 |
|
製麺所
a macaroni-vender
a Japanese restaurant that has many private rooms for guests
a kind of cooked food in Japan called 'kitsune-soba'
a hemp cloth used as a partition, called {'katabira'}
「製麺所」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 20件
所定の断面形状を有するとともに手延べ麺特有の食感を有する麺類を比較的容易に製造できる方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for relatively easily producing noodles having a predetermined cross-sectional shape and texture characteristic of hand-extended noodles. - 特許庁
市内に点在する製麺所がバチを求める客の要望に対し考案した。例文帳に追加
The noodle making factories dotting the city invented it, catering to the customers who want bachi.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
また、京都では、ラーメンに限らず麺類は出汁を楽しむという意識が強いのか、麺はどうも後回しになってる感が強く、ラーメンでも、名店、老舗、人気店と呼ばれるラーメン専門店の大半が製麺所の麺を使っており、自家製麺の店はほとんど無いという、他府県のラーメン専門店ではあまり見られない傾向がある。例文帳に追加
Noodles are not overly emphasized in due to the fact that enjoying the soup is strongly emphasized with ramen as well as other noodles, and a majority of well-established, long-established, and popular stores purchase noodles from noodle-making factories instead of making noodles in the store, a trend which is seldom seen in stores specializing in ramen in other prefectures.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
一般の家庭用小型製麺器では、取扱いが難しく使用後、形状が大きく収納するにも収納場所にも難しいという不都合を解決できる製麺器の提供。例文帳に追加
To provide a noodle making machine which can solve an inconvenience which is difficult to handle in a general small noodle making machine for household use and is difficult to keep a storage space to place a large shape after use. - 特許庁
茹で後、所要保存時間経過時でも茹で伸びがなく、腰があって歯ごたえのある食感の良好な米麺の製造方法と該方法による米麺を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for producing rice noodles that have lateness in getting soft after being boiled even after passage of required preservation time and excellent texture of firmness and chewiness and rice noodles by the method. - 特許庁
常法により製麺して得られた麺類を裁断して茹で処理した後、ほぐし洗い・水切り処理を行い、所望の形状に成形して乾燥処理した後、更に食用油で油揚処理する。例文帳に追加
The method for producing the noodle-state snacks comprises the following process: cutting noodles obtained through an ordinary pasta production process; boiling the cut noodles followed by subjecting the boiled noodles to loosening wash and draining treatment; forming the noodles each into a desired shape; and drying the formed noodles followed by frying the dried noodles with edible oil. - 特許庁
また、本発明は、茎葉状態にあるそばを切断しこれを粉砕して青汁を作り、適量の前記青汁を所定量のそば粉に供給して捏ね上げ、これを適当厚さに延ばし、これを断ち切って製造するそば、うどん、中華麺、洋風麺の製造法である。例文帳に追加
The other objective method for producing such buckwheat noodles, noodles, Chinese noodles or Western-style noodles comprises the following practice: buckwheat in a stems/leaves form is cut and ground to prepare green juice, an appropriate amount of the green juice is fed to a specified amount of buckwheat flour followed by kneading into a dough, which is then spread to an appropriate thickness and subsequently cut. - 特許庁
容器詰め半生状麺類に関し、特に、工場出荷後、常温下でも長期間に渡る保存が可能であって、しかも、開封、調理して摂取する段階の食味が、製造過程で所定の時間熟成して旨味を増した直後の半生状麺の弾力性と歯触り、それに良好な色調と風味とが保持されるようにした、新規な構造からなる容器詰め半生状麺類を提供する。例文帳に追加
To provide packaged half raw noodles with a new structure, especially packaged half raw noodles preservable for a long period even at normal temperature after factory shipment and sustaining springiness, sense of touch by teeth, excellent tone of color and flavor of half raw noodles just after being increased in deliciousness of taste through ripening for a prescribed time in a production process at the stage of opening, cooking and ingesting. - 特許庁
意味 | 例文 (20件) |
|
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |