小窓モード


プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 和英日本標準商品分類 > 調味うめづけの英語・英訳 

調味うめづけの英語

ピン留め

追加できません

(登録数上限)

単語を追加

和英日本標準商品分類での「調味うめづけ」の英訳

調味うめづけ


「調味うめづけ」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 16



例文

梅漬物および調味例文帳に追加

UME PICKLE AND SEASONING - 特許庁

種抜き調味梅1の製造方法は、種が抜き取られて調味料で味付けされた調味付け梅干6の表面に馬鈴薯澱粉5をまぶして種抜き調味梅1を得るデンプン塗着工程を備えている。例文帳に追加

The method for producing the pitted seasoned ume includes: a starch-coating step of sprinkling potato starch 5 on the surface of the seasoned pickled ume 6 pitted and seasoned with seasoning to obtain the pitted seasoned ume 1. - 特許庁

種抜き調味梅1は、種が抜き取られて調味料で味付けされた南高梅由来の調味付け梅干6の表皮3の表面に、馬鈴薯澱粉4がまぶされている。例文帳に追加

The pitted seasoned ume 1 is obtained such that potato starch 4 is sprinkled on the surface of the skin 3 of a seasoned pickled ume 6 originated in Nanko-ume, pitted and seasoned with seasoning. - 特許庁

魚介類表面を低圧高温過熱水蒸気で処理する工程、および該魚介類表面を調味液で調味付けする工程、を包含する魚介類の調味付け方法。例文帳に追加

The seasoning method for fish and shellfish contains a step to treat the surface of the fish body with low-pressure high-temperature superheated steam and a step to apply a seasoning liquid to the treated surface of the fish. - 特許庁

魚介類表面を予め、低圧高温過熱水蒸気で処理し、その後、調味液中に魚介類を浸漬あるいは調味液を魚介類表面に塗布することにより、良形態で短時間のうちに調味付けができる。例文帳に追加

Seasoning of fish can be carried out in a short time while keeping the shape of the fish body. - 特許庁

塩漬けした梅果実を乾燥させた後、水、食塩、クエン酸を含有する調味液に浸漬して調味する調味梅干の製造方法において、前記調味液に含有される水が、備長炭などの木炭と接触処理され、少なくともカリウムが富化されたミネラル成分富化水である調味梅干の製造方法とする。例文帳に追加

The method for producing seasoned pickled ume comprises drying salted ume fruits followed by soaking the ume fruits in a seasoning solution comprising water, salt and citric acid, wherein the water added to the seasoning solution comprises mineral component-enriched water which is subjected to contact treatment with charcoal such as bincho charcoal to be enriched with at least potassium. - 特許庁

例文

単独でも食べられるほどに食しやすく、味もよい梅漬物、および梅漬物製造時に用いた材料を利用した調味料が求められている。例文帳に追加

To obtain singly eatable tasty Ume (Japanese prune) pickles and to provide a seasoning using a material used when making the Ume pickles. - 特許庁

>>例文の一覧を見る


調べた例文を記録して、 効率よく覚えましょう
Weblio会員登録無料で登録できます!
  • 履歴機能
    履歴機能
    過去に調べた
    単語を確認!
  • 語彙力診断
    語彙力診断
    診断回数が
    増える!
  • マイ単語帳
    マイ単語帳
    便利な
    学習機能付き!
  • マイ例文帳
    マイ例文帳
    文章で
    単語を理解!
  • その他にも便利な機能が満載!
Weblio会員登録(無料)はこちらから

「調味うめづけ」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 16



例文

また、本発明は、前記の梅漬物を得るに際し塩漬け梅の漬け込みに使用された熟成酒粕を含んで成る調味料を提供するものである。例文帳に追加

The seasoning containing the ripened Sake lees used for pickling the Ume pickled in salt is also provided. - 特許庁

近年市販の一般的な梅干しでは、白干しのものを水につけ、塩分を抑えて味付けを施した調味漬けの梅干しが多い。例文帳に追加

Many generic umeboshi that have been put on the market in recent years are umeboshi that are pickled in a sodium-controlled seasoning after being soaked in water as shiroboshi.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

加工食品として販売されている梅干しは、昔ながらの梅干しは「梅干」、水に晒しハチミツ漬などにしてさらに調味されたものは「調味梅干」と表示するようJAS法(品質表示基準制度の名称)に義務づけられている。例文帳に追加

The JAS System under the Law Concerning Standardization and Proper Labeling of Agricultural and Forestry Products (the name of the quality labeling system) makes it obligatory that the umeboshi sold as processed foods are labeled 'umeboshi' when they're old fashioned and 'chomi-umeboshi' when they're seasoned by being soaked in water and pickled in hachimitsu, etc.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本発明は、多品種少ロッドの漬物の生産を実現できる調味梅漬物製造設備(処理設備)を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a facility (treatment facility) for producing a seasoned Japanese plum pickle capable of actualizing various kinds and small lots of pickles. - 特許庁

調味漬けの梅干しには、シソ(赤じそ)の葉とともに漬けて赤く染め風味をつけたしそ梅、コンブとともにつけて昆布の味をつけた昆布梅、鰹節を加えて調味した鰹梅、蜂蜜を加えて甘くしたはちみつ梅などがある。例文帳に追加

Seasoned umeboshi include shiso-ume, which are dyed red and flavored by being pickled with the leaves of shiso (perilla) (akajiso (red perilla)); konbu-ume, which are given the flavor of konbu (kelp) by being preserved with konbu; katsuo-ume, which are seasoned with katsuobushi (dried bonito); and hachimitsu-ume, which are sweetened with hachimitsu (honey).発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

長期間にわたって連続的に繰り返し運転が可能な、電気透析法による使用済み梅漬調味液の脱塩・脱酸処理方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a desalting and deacidifying treatment for a used seasoning liquid for pickling ume (a Japanese apricot) by an electrodialysis process which can be continuously and repetitively operated for a long period. - 特許庁

梅漬の食味を生かしながら細やかな粒状の食感があり、また調味料や副食材として加減しやすく取り扱いに適当な流動性があり、それにより他の食材と均質に混ぜることも可能な梅漬味の食品とすることである。例文帳に追加

To provide pasty pickled ume as a food having pickled ume taste which has fine granular palate feeling while making the best use of taste of pickled ume, serves as an easily-adjustable seasoning or auxiliary food material, has fluidity appropriate to handle, and therefore, is capable of being homogeneously mixed with other food materials. - 特許庁

例文

更にまた、梅漬調味廃液を生育増進資材及び硝酸濃度低減資材として畑あるいはハウスの土壌に10アール当たり100〜5000リッター施用することにより、野菜、殊に葉菜の生育増進と葉菜中の硝酸含有量を低減させることを可能にする。例文帳に追加

The growth of vegetable, especially leaf vegetable, is promoted and a nitric acid content in leaf vegetable is reduced by applying 100-5,000 liters of a waste fluid of pickled ume as a growth promotion material and a nitric acid concentration reduction material per 10 ares to soil of a field or greenhouse. - 特許庁

>>例文の一覧を見る

「調味うめづけ」の英訳に関連した単語・英語表現

調味うめづけのページの著作権
英和・和英辞典 情報提供元は 参加元一覧 にて確認できます。

   
総務省総務省
Copyright(c)2024 総務省 統計局 All rights reserved
政府統計の総合窓口(e-Stat)

ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

このモジュールを今後表示しない
みんなの検索ランキング
閲覧履歴
無料会員登録をすると、
単語の閲覧履歴を
確認できます。
無料会員に登録する
英→日 日→英

「調味うめづけ」のお隣キーワード

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS